Alcoholverslaving

Alcoholverslaving

 - Compulsieve Behoefte
U bent hier: Levensproblemen >> Alcoholverslaving

Alcoholverslaving - Wat is Alcoholisme?
Alcoholverslaving wordt eenvoudigweg gedefiniŰerd als een compulsieve behoefte aan een bedwelmende vloeistof die wordt verkregen uit gefermenteerde gerst of fruit. Deze vloeistoffen zijn onder andere bier, wijn en andere sterke dranken.

Alcoholisme treedt op wanneer iemand naar alcohol verlangt en zijn of haar drinken niet kan beperken of in de hand kan houden. Als iemand ontwenningsverschijnselen ervaart zoals misselijkheid, zweten, rillerigheid of nervositeit wanneer hij of zij met de consumptie van alcohol stopt, of als er een behoefte bestaat om nog meer alcohol te nuttigen om hetzelfde verheven gevoel te krijgen, dan is hij of zij waarschijnlijk een alcoholist.

Sommigen mogen dan wel denken dat het gewoon gaat om de wilskracht om te stoppen met drinken, maar alcoholisme zit toch iets gecompliceerder in elkaar. Het verlangen van een alcoholist naar alcohol is zo groot dat het hun vermogen om te stoppen met drinken onderdrukt. De meerderheid van alcoholisten heeft hulp nodig om te stoppen met drinken. Met behulp van behandeling en de steun van familie en vrienden zijn al velen in staat gebleken om te stoppen met drinken en hun levens opnieuw op te bouwen. Het is een tragisch feit dat er nog steeds velen zijn die het niet is gelukt om te stoppen, ondanks de beschikbare hulp.

Alcoholverslaving - Wat Zijn de Oorzaken en de Gevolgen van Alcoholisme?
Wetenschappers zeggen dat iemand die een geval van alcoholverslaving in de familie heeft zelf ook meer kans heeft om alcoholisme te ontwikkelen als ze er voor kiezen om te drinken. Alcoholisme kan zich ook ontwikkelen of verergeren door toedoen van de omgeving en traumatische levenservaringen. Deze factoren zijn onder meer de cultuur, familie, vrienden, druk van leeftijdgenoten en de levensstijl van de persoon zelf.

Alcoholisme kan mensen in serieuze problemen brengen en kan zowel lichamelijk als mentaal zeer verwoestend zijn. Tegenwoordig is er bij de helft van alle misdaden, moorden, sterfgevallen door ongelukken en zelfmoorden alcohol in het spel. Er bestaan ook vele gezondheidsproblemen die aan alcoholgebruik gerelateerd zijn, zoals hersenbeschadiging, kanker, hartkwalen en leverziektes. Alcoholici die niet stoppen met drinken reduceren hun levensverwachting met zo'n 10 tot 15 jaar.

  • Te veel alcohol kan hersencellen beschadigen, wat mogelijk tot hersenletsel kan leiden.
  • Alcohol kan de structuur en het functioneren van het zenuwstelsel ernstig verstoren, wat het vermogen om informatie op te halen, te consolideren en te verwerken kan belemmeren.
  • Matig gebruik van alcohol kan de cognitieve vermogens be´nvloeden terwijl grote hoeveelheden de zuurstoftoevoer naar de hersenen verstoren waardoor dronkenschap kan leiden tot het verliezen van het bewustzijn.
  • Alcoholverslaving kan ook ontstekingen in de mond, de slokdarm en de maag veroorzaken en in deze lichaamsdelen kanker veroorzaken, vooral in het geval van drinkers die ook roken.
  • Mensen die in korte tijd veel drinken kunnen een onregelmatige hartslag ontwikkelen en hebben een vergroot risico om hoge bloeddruk, hartaanvallen en andere hartproblemen te krijgen.
  • Alcohol kan ook het gezichtsvermogen be´nvloeden, de sexuele functies beschadigen, de bloedsomloop vertragen, een oorzaak zijn voor slechte voedingsgewoonten, en de lichamelijke vochthuishouding verstoren.
  • Het kan ook leiden tot aandoeningen aan de huid en de alvleesklier, de botten en spieren verzwakken en het immuunsysteem verzwakken.
Een groot gedeelte van de geconsumeerde alcohol wordt in de lever afgebroken. Het is belangrijk om op te merken dat de lever een constante afbraaksnelheid heeft waarmee de alcohol wordt afgebroken, dus als de lever te zwaar wordt belast dan kan dit afwijkingen en storingen tot gevolg hebben, waardoor de lever de primaire locatie van de schade wordt die door alcohol wordt toegebracht. Leverschade kan in drie verschillende fasen optreden, De eerste fase is een vergroting van de lever waarbij de levercellen worden gepenetreerd door abnormaal vetweefsel. De tweede fase is de alcoholische hepatitis waarbij levercellen zwellen, ontstoken raken en uiteindelijk afsterven. De derde fase is een cirrose waarbij vezelachtig littekenweefsel wordt gevormd die de bloedstroom door de lever bemoeilijken.

Alcoholverslaving - Wat te Doen met Alcoholisme?

  • Heb een werkelijk verlangen om de alcoholverslaving te stoppen. Je moet een serieuze wens hebben om een einde te willen maken aan je alcoholisme.
  • Neem het initiatief om de oorzaak van je alcoholisme te identificeren. Weten wat de oorzaak van een probleem is is een belangrijk onderdeel van de oplossing ervoor. Als je alcoholisme het gevolg is van de een of andere traumatische ervaring, dan moet je deze loslaten en ervan verlost worden. Het is goed om te vergeven. Zoek therapie om je te helpen in je genezing.
  • Neem de beslissing om hulp in te schakelen. Het erkennen dat je hulp nodig hebt is erg belangrijk. Er is een groot aantal rehabilitatie-centra waar je begeleiding voor je behandeling kan krijgen. Je kunt ook verschillende soorten hulp ontvangen van je familie, vrienden, en vooral van God.
Lees verder om twee inspirerende succesverhalen te lezen over mensen die van hun alcoholverslaving hersteld zijn.

Lees Nu Alcoholverslaving Pagina 2!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Herstel

Rookverslaving
Anorexia & Boulimie
Omgaan met Baanverlies
Hoe Zelfmoord te Plegen
Waarom Ik God
Alcoholverslaving
Workaholic
Codependency
Voedselverslaving
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Populaire Kwesties
Levensproblemen
 
 
 
Zoek
 
Add Alcoholverslaving to My Google!
Add Alcoholverslaving to My Yahoo!
XML Feed: Alcoholverslaving


Levensproblemen Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutLifeChallenges.org, Alle Rechten Voorbehouden.