Omgaan met Suikerziekte

Omgaan met Suikerziekte

 - Je Levensstijl Aanpassen
U bent hier: Levensproblemen >> Omgaan met Suikerziekte

Omgaan met Suikerziekte - Het Probleem Begrijpen
Is het mogelijk om suikerziekte in de hand te houden? De houdingen ten opzichte van suikerziekte variŽren van onverschilligheid tot een extreme angst en nervositeit. Daarom zal een duidelijk begrip van de ziekte helpen om een pro-actieve houding te bevorderen wat betreft het omgaan met deze ziekte. Eenvoudig gezegd is suikerziekte, of diabetes, een aandoening waarbij de hoeveelheid glucose in het bloed te hoog is omdat het lichaam hier niet op de juiste wijze mee kan omgaan. Deze aandoening is het gevolg van het onvermogen van de pancreas (schildklier) om voldoende hoeveelheden insuline aan te maken. Insuline is het hormoon dat het lichaam in staat stelt om glucose op de juiste wijze te gebruiken en om dit naar de cellen te leiden waar het als brandstof wordt verbruikt. Glucose komt voort uit het verteren van koolhydraten. Om suikerziekte met succes te kunnen beheersen moet er een manier worden gevonden om het lichaam te helpen om glucose op een correcte manier te verteren en te verwerken.

Omgaan met Suikerziekte - Praktische Stappen
Er bestaan verschillende manieren waarop met suikerziekte kan worden omgegaan. Maar, elk plan van aanpak zal een verandering in het denkpatroon en de levensstijl vereisen.

  • De eerste stap in het beheersen van suikerziekte is om jezelf over te geven aan de zorg van een medisch specialist. Deze medische professional zal de ernst van de suikerziekte voor de patiŽnt bepalen en beslissen of insuline-injecties nodig zijn. In sommige minder ernstige gevallen kunnen pillen worden gegeven die het lichaam kunnen helpen om glucose te verwerken. Eťn van de doelen van de specialist is om de patiŽnt voor te lichten over het beheersen van de glucose-niveaus in het bloed. Insuline-injecties of pillen die op voorgeschreven tijden worden ingenomen kunnen dit doel bereiken.

  • Naast dit medische ingrijpen is de meest belangrijke manier om met suikerziekte om te gaan een verandering in levensstijl. Deze verandering zal ook een zorgvuldige aandacht voor eetgewoonten en een toename van lichamelijke activiteiten omhelzen. Omdat suikerziekte een aandoening is waarbij de glucose-niveaus in het bloed te hoog zijn, zal een voedingsplan om de suikerziekte in de hand te houden ook betekenen dat door de dag heen constante glucose-niveaus in het bloed moeten worden aangehouden. Een gediplomeerd diŽtist(e) kan helpen bij het bepalen welke niveaus voor elk individu optimaal zijn. Deze niveaus zullen bepaald worden door een groot aantal lichamelijke factoren, zoals geslacht, leeftijd, beroep en andere gezondheidsredenen. Het is belangrijk om op te merken (en in gedachten te houden) dat het veranderen van de eetgewoonten om de suikerziekte te kunnen beheersen niet betekent dat er bepaalde soorten voedsel van je dagelijkse dieet geschrapt zouden moeten worden.

    De sleutel tot het ontwikkelen van de juiste eetgewoonten is het vinden van een balans, en het gezonde diabetische dieet is eenvoudigweg een gezond dieet: een dieet dat iedereen zou moeten volgen. Een correcte aanpak van de eetgewoonten voor iemand die aan suikerziekte lijdt omhelst het eten van maaltijden op gezette tijden met volkoren variŽteiten aan brood, granen en pasta's. Per dag zouden tenminste vijf porties fruit of groente moeten worden gegeten. De inname van fruit moet over de dag verspreid worden zodat de glucose-niveaus in het bloed optimaal kunnen blijven. Een goed dieet zal ook minder zout en vet bevatten. Het eten van voedsel dat suiker bevat moet geminimaliseerd worden. Als voedingsrijke toetjes worden gegeten, dan moet de inname van andere vetten en koolhydraten drastisch gereduceerd worden.

  • Een andere factor die bij het omgaan met suikerziekte moet worden meegenomen is een veilig lichaamsgewicht. De meeste mensen met type 2 diabetes, het type suikerziekte dat optreedt als het lichaam niet genoeg insuline produceert of als de geproduceerde insuline niet correct werkt, lijden aan overgewicht. Afslanken zal niet alleen helpen om de suikerziekte beter te beheersen maar ook om de risico's van andere gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, te verkleinen.

    Het succesvol omgaan met suikerziekte vereist een toename van lichamelijke activiteiten. Wandelen is een natuurlijke oefening die de meeste mensen kunnen doen. Probeer, wanneer dit mogelijk is, te lopen in plaats van de auto te nemen, en neem de trap in plaats van de roltrap of de lift. Een toename van lichamelijke activiteiten gaat verder van het reguleren van bloedsuiker-niveaus: het is ook goed voor het hart, de longen en de gewrichten en het geeft een algeheel gevoel van een goede lichamelijke conditie.
Niemand hoeft te bezwijken onder de negatieve lange duur-gevolgen van suikerziekte. Je moet je overgeven aan de regelmatige zorg van een medisch deskundige en de voorgeschreven geneesmiddelen nemen. Het aannemen van een nieuwe levensstijl en een nieuwe denkwijze is een essentiŽle sleutel tot succes. Verstandig eten, op je gewicht letten en meer bewegen maken het beheersen van de suikerziekte mogelijk. Deze veranderingen in levensstijl leiden ook in het algemeen tot een goede gezondheid.

Omgaan met Suikerziekte - De Mentale Aspecten
Het mentale aspect van het omgaan met suikerziekte wordt in de gepubliceerde informatie vaak over het hoofd gezien. Suikerziekte kan emotioneel moeilijk zijn en dit kan tot een depressie leiden. Het is belangrijk om te onthouden dat je niet alleen staat.

"Ik vond hulp via een praatgroep. Zij gaven me aanwijzingen, troost, en gemoedsrust. Ik vertrouwde ook zeer op God om mij troost te bieden. Hij koos er niet voor om mij van mijn lichamelijke ziekte te genezen, maar Hij hielp me met mijn dagelijkse mentale worstelingen. Ik vond troost in MatteŁs 11:28-30: "Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden". Als diabetici kunnen we rust vinden van de angsten voor wat suikerziekte ons kan aandoen.

Als jij de vrede nog niet hebt ervaren die voortkomt uit het kennen van God en als je Zijn troost en de zekerheid van het eeuwige leven wil vinden, onderzoek dan hoe een leven waarin je Jezus als je Verlosser en je trooster kent jou zou kunnen helpen. Ik weet dat ik in Hem mijn rust heb gevonden".

Leer Meer Over het Kennen van God's Troost!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Levensproblemen

Chronische Vermoeidheid
Omgaan met Suikerziekte
Hulp bij Overgewicht
Steun voor Alzheimers PatiŽnten
Hoe Met een Sterfgeval om te Gaan
KankerpatiŽnten
Gastric Bypass Operatie
Traumatische Hersenbeschadiging
Miskraam-statistieken
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Populaire Kwesties
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Omgaan met Suikerziekte to My Google!
Add Omgaan met Suikerziekte to My Yahoo!
XML Feed: Omgaan met Suikerziekte


Levensproblemen Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutLifeChallenges.org, Alle Rechten Voorbehouden.