Technieken voor Woedebeheersing

Technieken voor Woedebeheersing

 
U bent hier: Levensproblemen >> Technieken voor Woedebeheersing

Technieken voor Woedebeheersing - De Wortels van de Woede
Je kunt technieken leren om je woede te beheersen, ongeacht wat de oorzaak van je woede is. Het toegeven van het feit dat je kwaadheid is losgeslagen is essentieel om het probleem te kunnen aanpakken. Buitensporige woede kan veroorzaakt worden door gezondheidsproblemen, familieproblemen, drugs- of alcoholmisbruik, financiŽle wanhoop, extreme angst of stress, en een spirituele leegte. Ongecontroleerde woede leidt er toe dat je nog meer problemen aan je leven toevoegt. Maar je kunt je woede beheersen. Het beheersen van je woede is een keuze die je kunt maken!

Technieken voor Woedebeheersing - Gevolgen
Ongecontroleerde woede heeft op de lange termijn emotionele en fysieke gevolgen voor je lichaam.

  • Fysieke gevolgen: Woede veroorzaakt kwetsuren, verhoogde adrenaline-niveaus, hoge bloeddruk en een versnelde hartslag; dit kan mogelijk leiden tot beroertes en hartaanvallen.
  • Emotionele gevolgen: Woede schept een intens schuldgevoel, gevoelens van falen, depressie, constante agitatie, gewelddadige uitbarstingen, en mogelijk zelfmoord.

Technieken voor Woedebeheersing - Keuzes
Woede is een zeer sterke emotie. Ongecontroleerde woede is een levenslang patroon. Het is niet gemakkelijk om woede te overwinnen; er is een vastberaden toewijding voor nodig. Er is eerlijkheid, moed, en een enorme innerlijke sterkte voor nodig. Hulp van anderen is ook een vereiste. De volgende stappen zijn belangrijk om je woede de baas te worden:

  • Beslis bewust om kalm te blijven. Reageer niet meteen, maar denk na! Onthou wat je doelen zijn en reageer gepast. Kies ervoor om kalm te blijven!
  • Communiceer. Als iemand je overstuur maakt, vertel hen dat dan. Praat op een kalme manier met hen over hoe je je door hun woorden of daden voelt. Leer om jezelf beter uit te drukken - duidelijk en beheerst. Kies er voor!
  • Verlaat de ruimte of de situatie totdat je in staat bent zonder woede te reageren. Je succes zal niet van de ene op de andere dag plaatsvinden. Neem stap voor stap, van de ene dag naar de volgende dag. Vergeet niet je te ontspannen. Ontspanningsoefeningen of muziek kunnen nuttig zijn. Onthou dat je iemand die je vertrouwt om hulp kunt vragen. Kies er voor!
  • Neem regelmatig tijd voor jezelf. Doe iets wat je graag doet zoals een wandeling in het park, zwemmen, de Bijbel lezen, of een film bekijken die je beter doet voelen. Doe iets aardigs voor iemand die je bewondert. Het is okť als je je goed voelt over jezelf. Kies er voor!
  • Kijk naar de positieve dingen. Sta niet stil bij de negatieve dingen. Vergeet de pietleuterige kleine dingen. Leer om te vergeven. Dit is moeilijk, maar we moeten beginnen met te leren hoe we onszelf kunnen vergeven!

Technieken voor Woedebeheersing - Perfecte Vrede Vinden
Iemand die moeite heeft om zijn woede te beheersen is niet een slecht mens. Kwaadheid over iets 'verkeerds' is geen zonde! Het is geen schande om toe te geven dat we een probleem hebben en op zoek gaan naar hulp van buitenaf. Vrede, en de oplossing voor onze levensproblemen, kunnen alleen gevonden worden door ons tot God te wenden. Er zijn vele Bijbelverzen1 die specifiek gaan over woede en de implicaties daarvan. Je moet voor sterkte en zelfbeheersing bidden zodat je een leven gevuld met tevredenheid en vreugde kunt leven. Je moet ook tot God bidden om de duisternis van de woede die je beheerst te verwijderen. Kies er voor! "De standvastige is veilig bij u, vrede is er voor wie op u vertrouwt. Vertrouw altijd op de HEER, alleen op hem, want de HEER is een rots sinds mensenheugenis. " (Jesaja 26:3-4).

Leer Nu Meer Over Met God Leven!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Levensproblemen

Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Populaire Kwesties
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Technieken voor Woedebeheersing to My Google!
Add Technieken voor Woedebeheersing to My Yahoo!
XML Feed: Technieken voor Woedebeheersing


Levensproblemen Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutLifeChallenges.org, Alle Rechten Voorbehouden.