Clicky

Statisticile Avortului Spontan

Statisticile Avortului Spontan

 - Efecte Fizice si Emotionale
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Statisticile Avortului Spontan

Statisticile Avortului Spontan– O privire asupra cifrelor si definitiilor
Statisticile avortului spontan sunt dramatice. Avortul spontan are loc in 20% din toate sarcinile. Totusi, potrivit unor surse, acesta nu este numarul corect. Multe femei, inainte de a realiza ca in ele a inceput sa se formeze viata, avorteaza spontan fara sa stie – doar experimentarea avortului lor spontan este o perioada mai grea. Prin urmare, rata avortului spontan poate fi mai aproape de 40% sau 50%. Din numarul femeilor care avorteaza spontan, 20 % este posibil sa mai aiba avort spontan.

Avortul spontan se refera la pierderea unei sarcini in dezvoltare pana in saptamana a douazecea din perioada de sarcina. Conform terminologiei medicale, aceasta se numeste avortare spontana. Multe femei care avorteaza spontan gasesc ofensiv acest termen. Cu toate acestea, este important de notat ca termenul “avort” pur si simplu indica pierderea unei sarcini. In medicina, nu se spune ca sarcina s-a incheiat din cauza alegerii femeii. Termenul propriu-zis pentru procedura de avortare voita este avortul electiv sau voluntar. Atunci cand o femeie isi pierde sarcina dupa saptamana a douazecea de sarcina, pierderea se considera nastere moarta.

Avorturile spontane se impart in doua categorii. Avortul izolat se refera la un caz singur si sporadic. Deseori, avortul izolat are loc datorita unei erori cromozomice in embrion sau sperma. Aceasta eroare cromozomica este nerepetata. Daca o femeie are trei avorturi spontane consecutive, avorturile sunt considerate repetate. O femeie care are avorturi spontane repetate, poate face niste teste medicale pentru a descoperi cauzele acestor avorturi. In general, aceste cauze trebuie tratate pentru ca femeia sa poata duce sarcina pana la capat.


Statisticile Avortului Spontan – Trei grade de aparitie
Statisticile avortului spontan pot varia din cauza ca avortul in sine apare in diferite moduri, fiecare ducand la pierderea sarcinii. In functie de circumstante, poate necesita interventie medicala pentru a garanta siguranta psihica a femeii.

Avort retinut: Are loc atunci cand corpul femeii nu elimina fatul mort. Avorturile retinute pot fi nedepistate cateva saptamani. Simptomele pot include lipsa semnelor de sarcina, dar datorita nivelului ridicat de hormoni, unele femei sufera de avort retinut chiar in timp ce experimenteaza senzatii de graviditate.

Avort incomplet: Are loc atunci cand corpul femeii elimina doar o parte din tesuturile sarcinii. In timpul avortului incomplet, parti ale fatului, sacul amniotic sau placenta pot fi retinute. Simptomele includ cervixul deschis, carcei, scurgere de sange si tesuturi ale fatului.

Avort complet: Are aloc atunci cand se naste un fat neviabil. In timpul avortului complet, corpul femeii elimina toate tesuturile. Simptomele includ eliberarea tuturor tesuturilor sarcinii si cervixul inchis.

Avorturile spontane care sunt retinute sau incomplete in general necesita dilatare sau chiuretaj (D&C). Cu ajutorul D&C se realizeaza deschiderea manuala a cervixului femeii si curatarea uterului acesteia. Daca avortul retinut are loc la sase saptamani si jumatate sau mai putin, medicul poate sugera femeii sa astepte cateva zile pentru a vedea daca corpul ei va elimina fatul spontan, ceea ce se intampla in cele mai multe cazuri. In acest mod, este evitata D&C.


Statisticile Avortului Spontan – Intelegerea durerii
Statisticile avortului spontan nu spun intreaga poveste. Implicatiile avortului spontan nu se focalizeaza de obicei asupra aspectelor medicale si efectelor psihice. Avortul spontan creeaza durere fizica minima, cu simptome ca si: dureri de spate, carcei sau hemoragie. Totusi, aceste simptome sunt de obicei usoare si corpul femeii se poate recupera repede si usor.

Cu toate acestea, avortul spontan aduce o mare durere psihologica. Pierderea sarcinii nu se incheie cu eliminarea fatului – pentru multi avortul spontan inseamna moartea copilului. Desi terminologia medicala nu considera embrionul in dezvoltare sau fatul - copil, multe mame se ataseaza de sarcina foarte devreme. Atunci cand are loc avortul spontan, femeia pierde nu doar o sarcina, ci un copil si visurile ei pentru acel copil.


Statisticile Avortului Spontan – Evitarea tacerii
Statisticile avortului spontan nu sunt mediatizate. Avortul spontan ar fi mult mai usor de suportat daca nu ar atarna povara tacerii asupra subiectului. Avortul spontan ramane, din pacate, un subiect incomod in societatea noastra. Tacerea care planeaza asupra subiectului, cauzeaza o mai mare durere psihologica pentru mama indurerata, din moment ce aceasta nu este in stare sa-si planga pierderea deschis si corespunzator. Procesul de indurerare aduce mai multa vindecare sanatatii emotionale si mentale ale femeii; in lipsa acestuia, ea intelege si simte ca sufera singura.

Lupta cu Avortul Spontan si Vindecarea!

Material luat din Woman Doctor's Guide to Miscarriage de Lynn Friedman, M.D., with Irene Daria, New York: Hyperion, 1996, si din The Other Side of Pregnancy: Coping with Miscarriage and Stillbirth de Sherry Lynn Mims Jimenez, Englewood Cliffs: Prentice-hall, Inc., 1982.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?




Urmareste-ne:




English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Sentimentul de Singuratate
Descurajare
Teama de Despartire
Tehnica de Control a Maniei
Sindromul Post-Avort
Vindecarea unei Inimi Frante
Calmant Pentru Stres
Stapanirea Geloziei
Statisticile Avortului Spontan
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Statisticile Avortului Spontan to My Google!
Add Statisticile Avortului Spontan to My Yahoo!
XML Feed: Statisticile Avortului Spontan
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.