Clicky

Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer

Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer

Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer – Ce este boala Alzheimer?
Boala Alzheimer este o forma de dementie, o disfunctie o creierului care afecteaza serios capacitatea omului de a-si indeplini activitatile zilnice si este cel mai frecventa la oamenii in varsta. Ea afecteaza acea zona a creierului care controleaza gandirea, memoria si vorbirea. Boala Alzheimer este numita dupa doctorul german Alois Alzheimer. In anul 1906, Dr. Alzheimer a observat schimbari la tesuturile creierului unei femei care a murit din cauza unei boli mintale neobisnuite. El a descoperit tumuri anormale, care astazi sunt numite placi amiloide si manunchiuri de fibre incurcate, care astazi sunt cunoscute ca si ghemuri (incurcaturi) neurofibrilare. Astazi, toate acestea sunt semnele a ceea ce se numeste boala Alzheimer.

Impreuna cu aceste placi si fibre incurcate, oamenii de stiinta au descoperit alte zone afectate ale creierului. Este vorba de distrugerea celulelor nervoase ale creierului care sunt vitale pentru memorie si alte capacitati mintale. Nivelul substantelor chimice care transporta mesajele complexe intre celulele nervoase este mai scazuat decat la persoana care nu are Alzheimer. Prin urmare, boala aceasta poate faramita gandirea si memoria normala prin blocarea acestor mesaje intre celulele nervoase.


Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer – Care sunt Simptomele si Stadiile?
Imbatranirea normala poate juca feste in diagnosticarea simptomelor bolii Alzheimer. Multi oameni par sanatosi, insa au probleme in intelegerea lumii din jurul lor. Cateva simptome ale bolii Alzheimer sunt: pierderea memoriei si schimbari in vorbire; confundarea locurilor familiare; faptul ca ii ia mai mult timp pentru a duce la bun sfarsit activitatile zilnice si de rutina; dificultatea in rezolvarea problemelor simple de matematica, in numararea banilor, platirea cheltuielilor si a facturilor; judecata slaba care duce la decizii gresite; schimbari de personalitate si comportament, cat si anxietate crescuta.

Cu timpul, procesul distrugator din creier se agraveaza si se extinde la alte zone care controleaza vorbirea, ratiunea, procesul senzorial si gandirea. Stadiile bolii Alzheimer devin mai pronuntate si apar probleme de comportament. In ultimul stadiu, vatamarea celulelor nervoase din creier se extinde peste tot. De multe ori, pacientul moare din cauza unei alte boli, cum este pneumonia.


Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer – Cum sa le oferi grija?
Daca pacientul nu se ingrijeste singur cu usurinta, cineva apropiat din familie sau ingrijitorul acestuia, trebuie sa se asigure ca pacientul primeste sprijinul necesar. O persoana care sufera de aceasta boala are nevoie de mult timp pentru a-si organiza gandurile si a le pune laolalta pentru a comunica cu ingrijitorul lui. In consecinta, ingrijitorul trebuie sa fie rabdator si sa nu-l intrerupa in timp ce asteapta raspunsul.

De asemenea, cei care sufera de Alzheimer au nevoie de familiaritate si repetitie in viata lor de zi cu zi. Datorita bolii, ei confunda usor obiectele si devin dezorientati, de aceea lucrurile lor trebuie puse in locuri usor de retinut. Pe langa aceasta, ei ar trebui sa aiba un program zilnic pe care sa-l urmeze.

In ultimele stadii ale bolii, ingrijitorii ar trebui sa se asigure ca ii pun la dispozitia bolnavului muzica. Studiile au aratat ca muzica joaca un rol foarte important in calitatea vietii lor. Muzica are acces in zonele diferite ale creierului, iar combinatia intre cuvinte si muzica, cum este cantecul, reuseste sa puna in miscare centrii nervosi care inca mai sunt activi. Pacientii sunt capabili sa retina muzica si este posibil sa-si aduca aminte toate cuvintele unui cantec, chiar daca nu pot forma o propozitie coerenta.

Muzica este si o cale prin care se poate aminti sau prezenta celui drag pe Isus Cristos. Cantarea la instrument sau cu vocea a imnurilor dragi si a cantarilor crestine favorite cu victima bolii Alzheimer poate servi la cateva scopuri: a-i ajuta sa mentina activitatea creierului; a-i mangaia bucurandu-se de lucrurile pe care inca le tin minte si a le aduce aminte de siguranta si protectia pe care o au in Isus. “Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui” (Eclesiast 3:1). “Increde-te in Domnul din toata inima ta, si nu te bizui pe intelepciunea ta! Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile.” (Proverbele 3:5-6). Promisiunile lui Isus pot parea departate in vremurile de suferinta, insa El ne asigura ca va fi intotdeauna cu noi, indiferent prin ce trecem (Matei 28:20).

Invata Mai Multe Despre Speranta in Isus


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?




Urmareste-ne:




English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Calmarea Durerii Cronice
Nasterea unui Copil Mort
Obezitatea
Durerea Cronica
Incetinirea Procesului de Imbatranire
Gestionarea Diabetului
Incercarea de a Avea Copii
Oboseala Cronica
Caderea Parului
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer to My Google!
Add Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer to My Yahoo!
XML Feed: Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.