Alles Over Levensproblemen Youngman met uitzicht op dor landschap - Alles Over Levensproblemen Banier

Alcoholverslaving


Alcoholverslaving - Wat is alcoholisme?
Alcoholverslaving of alcoholisme wordt eenvoudig gedefinieerd als een compulsieve behoefte aan een bedwelmende vloeistof die wordt gemaakt van gefermenteerde gerst of fruit. Deze vloeistoffen zijn onder andere bier, wijn en andere sterke dranken.

Alcoholisme treedt op wanneer iemand naar alcohol verlangt en zijn (of haar) drinken niet kan beperken of in de hand kan houden. Als iemand ontwenningsverschijnselen ervaart zoals misselijkheid, zweten, rillerigheid of nervositeit wanneer hij stopt met de consumptie van alcohol, of als hij steeds meer alcohol nodig heeft om hetzelfde verheven gevoel te krijgen, dan is hij waarschijnlijk een alcoholist.

Sommige mensen dat er alleen maar wilskracht nodig is om te stoppen met drinken, maar alcoholisme zit toch iets gecompliceerder in elkaar. Het verlangen van een alcoholist naar alcohol is zo groot dat het zijn vermogen om te stoppen onderdrukt. De meeste alcoholisten hebben hulp nodig om te stoppen met drinken. Met behulp van behandeling en de steun van familie en vrienden zijn al veel mensen in staat gebleken om te stoppen met drinken en hun levens opnieuw op te bouwen. Het is een tragisch feit dat er nog steeds veel mensen zijn die ondanks de beschikbare hulp nog niet hebben kunnen stoppen.


Alcoholverslaving - Wat zijn de oorzaken en de gevolgen van alcoholisme?
Wetenschappers zeggen dat mensen met een alcoholverslaafde in de familie zelf ook meer kans hebben om alcoholisch te worden als ze ervoor kiezen om te drinken. Alcoholisme kan zich ook ontwikkelen of verergeren door toedoen van de omgeving en traumatische levenservaringen. Deze factoren zijn onder meer de cultuur, familie, vrienden, druk van leeftijdgenoten en de leefstijl van de persoon zelf.

Alcoholisme kan mensen ernstig in de problemen brengen en kan lichamelijk én mentaal bijzonder verwoestend zijn. Vandaag de dag is er alcohol in het spel bij de helft van alle misdaden, moorden, sterfgevallen door ongelukken en zelfmoorden. Daarnaast is een groot aantal gezondheidsproblemen gerelateerd aan alcoholmisbruik, zoals hersenbeschadiging, kanker, hartkwalen en leverziektes. Alcoholici die niet stoppen met drinken reduceren hun levensverwachting met zo'n 10 tot 15 jaar.

  • Teveel alcohol kan hersencellen beschadigen, wat mogelijk tot hersenletsel kan leiden.
  • Alcohol kan de structuur en het functioneren van het zenuwstelsel ernstig verstoren, wat het vermogen om informatie op te halen, te behouden en te verwerken kan belemmeren.
  • Matig alcoholgebruik kan de cognitieve vermogens beïnvloeden. Grote hoeveelheden alcohol verstoren de zuurstoftoevoer naar de hersenen, waardoor dronkenschap kan leiden tot bewustzijnsverlies.
  • Alcoholverslaving kan ook ontstekingen in de mond, de slokdarm en de maag veroorzaken en in deze lichaamsdelen kanker veroorzaken, vooral in het geval van rokende drinkers.
  • Mensen die in korte tijd veel drinken kunnen een onregelmatige hartslag ontwikkelen en hebben een verhoogd risico op hoge bloeddruk, hartaanvallen en andere hartkwalen.
  • Alcohol kan ook het gezichtsvermogen beïnvloeden, de seksuele functies beschadigen, de bloedsomloop vertragen, slechte eetgewoonten veroorzaken en de lichamelijke vochthuishouding verstoren.
  • Alcoholmisbruik kan ook leiden tot aandoeningen van de huid en de alvleesklier, en tot verzakte botten, spieren en immuunsysteem.
Een groot gedeelte van de geconsumeerde alcohol wordt in de lever afgebroken. Het is belangrijk om op te merken dat de lever een constante afbraaksnelheid heeft waarmee de alcohol wordt afgebroken, dus als de lever te zwaar wordt belast dan kan dit afwijkingen en storingen tot gevolg hebben, waardoor de lever de primaire locatie wordt van de schade die door alcohol wordt toegebracht. Leverschade kan in drie verschillende fasen optreden. De eerste fase is een vergroting van de lever waarbij de levercellen worden gepenetreerd door abnormaal vetweefsel. De tweede fase is de alcoholische hepatitis waarbij levercellen zwellen, ontstoken raken en uiteindelijk afsterven. De derde fase is een cirrose waarbij vezelachtig littekenweefsel wordt gevormd die de bloedstroom door de lever bemoeilijkt.


Alcoholverslaving - Wat kan ik doen?

  • Heb een werkelijk verlangen om de alcoholverslaving een halt toe te roepen. Je moet een serieuze wens hebben om een einde te willen maken aan je alcoholisme.
  • Neem het initiatief om de oorzaak van je alcoholisme te identificeren. Kennis van de oorzaak van een probleem is een belangrijk onderdeel van de oplossing ervan! Als jouw alcoholisme het gevolg is van een traumatische ervaring, dan moet je deze loslaten en ervan verlost worden. Het is goed om te vergeven. Zoek therapie om je te helpen bij je genezing.
  • Neem de beslissing om hulp in te schakelen. De erkenning dat je hulp nodig hebt is erg belangrijk. Er is een groot aantal rehabilitatiecentra waar je begeleiding voor je behandeling kunt krijgen. Je kunt ook verschillende soorten hulp ontvangen van je familie, vrienden en vooral van God.


Read Alcoholverslaving Page 2 Now!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Alle rechten voorbehouden