Alles Over Levensproblemen Youngman met uitzicht op dor landschap - Alles Over Levensproblemen Banier

Christelijke ideeën voor het gezin


Christelijke ideeën voor het gezin - Onze belangrijkste bediening
Christelijke ideeën voor het gezin komen vaak pas voor het eerst om de hoek kijken wanneer we onverwacht wakker geschud worden. In mijn geval gebeurde dit toen ik op een avond laat thuiskwam van het werk en de kamer van mijn zoontje in liep om hem zachtjes een knuffel en een kus te geven. Ik ontdekte dat hij nog klaarwakker onder zijn dekens lag.

"Hé pa, het is woensdag!" zei mijn 12-jarige zoontje. "Jij en ik zouden vanavond wat leuks gaan doen! Je bent het vergeten!"

Ergens tussen de deadlines, het werk en mijn "niet vergeten"-lijstje was ik de belangrijkste verantwoordelijkheid die God mij had gegeven vergeten: mijn gezin. Het was alweer weken geleden sinds mijn vrouw en ik voor het laatst een avondje uit waren geweest, gewoon met zijn tweetjes. Ik wist dat sommige dingen moesten veranderen. En snel. In plaats van me op mijn werk te concentreren, moest ik me op mijn gezin concentreren en hen laten weten dat ze net zo belangrijk waren als mijn werk.


Christelijke ideeën voor het gezin - Een herhalend verhaal
Waarom hebben zo veel gezinnen behoefte aan Christelijke ideeën? We proberen onze doelen op het werk te bereiken en op de een of andere manier vergeten we, te midden van al dat werk, dat er thuis een klein jongetje zit te wachten om even met je te kunnen voetballen, of een tienermeisje dat met je over jongens wil praten, of een echtgenote die dezelfde aandacht wil krijgen als vroeger, toen je altijd met haar op stap ging.

Waarom gebeurt dit? Hoe gebeurt dit? Hoe kun je voorkomen dat dit jou overkomt? En waarom hebben we het idee dat we zo lang en zo hard moeten werken?

Laatst ging ik met een leider van een Christelijke werkgroep ergens een kopje koffie drinken. Tussen de teugen door kwam de waarheid over zijn gezin naar boven... zoals zo vaak gebeurt in het geval van mensen in een leidinggevende posities. Hij vertelde me alles over zijn bediening. Kijk, de bediening liep gesmeerd, maar zijn gezin had eronder te lijden, en wel zo ernstig dat hij zijn taken tijdelijk neerlegde om zich op zijn gezin te kunnen concentreren. Ik was blij dat hij ertoe had besloten om dit te doen, maar ik was verbaasd om weer een geval te zien waarin het gezin van een leider ten koste ging van zijn bediening.

Dr. George Wald, een Nobelprijswinnaar en bioloog aan de Universiteit van Harvard, heeft hier de volgende gedachten over: "Wat een mens werkelijk nodig heeft is niet de Nobelprijs, maar liefde. Hoe denk je dat iemand een Nobelprijswinnaar wordt? Door naar liefde te verlangen, dat is hoe dat gebeurt! Door dat zo graag te willen dat je voortdurend aan het werk bent en zo uiteindelijk een Nobelprijs wint. Maar het is een troostprijs. Wat werkelijk belangrijk is, is liefde."

Laat mij de volgende vraag stellen: als jij en ik samen ergens in jouw buurt koffie zaten te drinken en over jouw dag zouden praten, zou ik je dan een nogal persoonlijke vraag mogen stellen? Naar welke Nobelprijs ben jij op zoek? Is het mogelijk dat de prijs waar jij naar streeft de plaats heeft ingenomen van je dierbare gezin of van je echtgenote, waar je vroeger zo waanzinnig verliefd op was? Zij hebben recht op het beste van jouw tijd, niet alleen de restjes.

Nou, voordat de koffie koud wordt en we er allebei vandoor moeten, wil ik je enkele ideeën geven over hoe jij je denkpatroon kunt veranderen en weer op het goede spoor kunt raken, als jij iemand bent die werk en gezin weer in balans wil brengen. Heb je een pen bij de hand? Schrijf ze maar op je servetje.


Christelijke ideeën voor het gezin - Zet de doelen voor je gezin op papier
In ons Christelijke gezinsleven is het belangrijk dat we samen bewust en doelgericht zijn, net zoals dat belangrijk is op je werkplek. Wij wilden dat we het er als gezin over eens zouden zijn waarom we hier op deze aarde zijn en welke principes we samen zouden volgen. We wilden een filter waar we onze beslissingen en problemen doorheen konden zeven. Ben jij op zoek naar hoe je dat kunt doen? Wij concentreerden ons op het volgende:

Ons gezin begaat deze levensweg samen. Terwijl onze wortels in Christus groeien, rust Hij ons toe om in deze wereld een verschil uit te maken. Hij leert ons hoe wij als Jezus, voor Jezus en in Jezus kunnen leven.

Deze "gezinsfilosofie" wordt ingevuld met vreugde, gebeden en andere belangrijke elementen.


Read Christelijke ideeën voor het gezin Page 2 Now!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Alle rechten voorbehouden