Alles Over Levensproblemen Youngman met uitzicht op dor landschap - Alles Over Levensproblemen Banier

Adoptie

(Read Adoptie, Part 1 First)

Adoptie - Een persoonlijk verhaal
Een stel dat wil adopteren zal eerst moeten proberen om alle feiten en getallen te verwerken die ze in hun onderzoek hebben verzameld. Lees hier de bemoedigende ervaring van de Brenners.


Adoptie - Het proces
Omdat ze kinderloos waren gebleven, besloten de Brenners (een echtpaar in de Verenigde Staten) in november 2002 om een kind te adopteren. Hun vrienden hadden zonder problemen een jong meisje uit China geadopteerd, dus namen de Brenners contact op met een bemiddelaar die gespecialiseerd was in adopties vanuit China. Ze vonden een maatschappelijk werker die bereid was om het vereiste papierwerk in hun staat af te handelen. Maar de eerste poging van de Brenners om een kind te adopteren liep spaak, al waren het achtergrondonderzoek, vingerafdrukken, het gezinsonderzoek en diverse voorlichtingsbijeenkomsten al achter de rug. De medische informatie die de Brenners hadden verstrekt bleken niet te voldoen aan de Chinese criteria.

Het stel nam opnieuw contact op met hun organisatie, die ondertussen ook was begonnen met adopties uit de Oekraïne, Oezbekistan en Nepal. De Brenners bleken ook niet te voldoen aan de medische criteria van de Oekraïense overheid. Het adoptiesysteem van Oezbekistan was doorspekt met omkopingen en smeergeld. Nadat ook de adoptiemogelijkheden in eigen land waren onderzocht, bleef Nepal als enige mogelijkheid over.

De lange procedure om een meisje van twee maanden uit Nepal te adopteren begon in april 2004. De bemiddelaar stortte een bankgarantie op de rekening van de Nepalese overheid zodat het stel kon beginnen met de adoptieprocedure. De Brenners maakten enthousiast reisplannen, regelden visa's en zorgden dat hun vaccinaties in orde waren om Nepal te kunnen bezoeken. Maar drie dagen voor hun vertrek sloot de Nepalese overheid het weeshuis waar de baby verbleef, vanwege vermeende mensenhandel en activiteiten op de zwarte markt.

De Brenners waren teleurgesteld, maar niet verslagen, en enkele weken later kregen ze een telefoontje waarin hen werd verteld dat ze mochten kennismaken met een eenjarig meisje, Sushila genaamd. Omdat kinderhandel geen zeldzaam verschijnsel was in de Nepalese weeshuizen, werden er in de kantoren te Katmandu geen adoptie-aanvragen meer geaccepteerd. Maar dat was twee dagen nadat ze de aanvraag van de Brenners hadden ontvangen! Een maand later, nadat de weeshuizen in Nepal allemaal waren onderzocht, werd het Nepalese adoptiesysteem weer in gang gezet. Vervolgens werd de Nepalese regering door de koning ontbonden.


Adoptie - Het resultaat
De Brenners ondervonden een groot aantal hindernissen. In maart 2005 waren hun documenten bijna verlopen. Haastig werden alle formulieren door de Nepalese en Amerikaanse overheden in orde gemaakt, zodat de Brenners hun kleine meid konden adopteren. Op 4 juni van dat jaar kwamen de Brenners bij het weeshuis in Nepal aan om daar door Sushila begroet te worden met de woorden: "Mama, Papa!"

"We stonden versteld hoe God volgens Zijn eigen tijdschema te werk ging. We houden er niet van als Hij een gebed beantwoord met 'Wacht op mij', maar wat een getuigenis van Zijn macht en Zijn wonderbaarlijke wegen", zegt meneer Brenner.

Als jullie nu een adoptie overwegen, bid dan samen om er zeker van te zijn dat dit het pad is dat God voor jullie in gedachten heeft. De Bijbel vertelt ons dat God voor ons zal zorgen, als we eerst op zoek gaan naar Zijn wil (Matteüs 6:33). God zal mensen die Hem met heel hun hart opzoeken wijsheid geven en hen helpen (Jeremia 29:13).

Wist je dat adoptie zelfs in de Bijbel genoemd wordt? De Bijbel vertelt ons dat God ons in Zijn eigen gezin adopteert als we Hem ontvangen (Efeziërs 1:5-6; Romeinen 8:14-17). Deze mogelijkheid geeft God aan alle mensen, ongeacht je herkomst, je geslacht, je leeftijd, je nationaliteit of je verleden (Romeinen 10:9-13). Gods geschenk is er voor ieder die het wil aanvaarden.


Leer meer over adoptie in Gods gezin!

Nuttige gedetailleerde informatie kan hier worden gevonden:
Stichting Adoptievoorzieningen, http://www.adoptie.nl.WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Alle rechten voorbehouden