Alles Over Levensproblemen Youngman met uitzicht op dor landschap - Alles Over Levensproblemen Banier

Het lege nest sydroom


Het lege nest syndroom - Was dit niet het doel?
We leren onze kleine kinderen om hun schoenen te strikken, hun eigen boterhammen te smeren en uiteindelijk hoe ze de was kunnen doen en een auto kunnen besturen. Ouders leren hun kinderen al deze dingen in de hoop dat ze onafhankelijke, productieve jonge volwassenen zullen worden. En was dit niet het doel? Maar sommige ouders hebben conflicterende gevoelens wanneer de kinderen hun vleugels uitslaan en het ouderlijk huis verlaten.

De moeder kan zich enigszins nutteloos voelen. Ze ontdekt dat ze niet goed weet wat ze nu moet doen met al die extra tijd waarin ze gewoon was om de kinderen van de ene naar de andere activiteit te brengen, hen te helpen met huiswerk, feestjes te organiseren, enzovoorts. Beide ouders kunnen moeite hebben met het gevoel dat ze aan gezag ingeboet hebben. Bovendien hebben de ouders ineens weinig gespreksmateriaal meer, omdat hun kinderen jarenlang het brandpunt van hun conversaties zijn geweest. Maar dit is het moment waar we zolang naar toe gewerkt hebben.


Het lege nest syndroom - Hoe vullen we de leegte?
De ouders kunnen deze tijd gebruiken om zich op elkaar te concentreren. Het kan een wonderbaarlijke tijd zijn waarin de intimiteit van vervlogen tijden kan terugkeren en ze zich kunnen richten op hun onderlinge relatie. En er zijn nog een groot aantal andere dingen die je kunt doen om het gevoel van verlies te verminderen wanneer je kinderen het huiselijke nest hebben verlaten.

  • Zorg dat je regelmatig uitgaat met je partner.
  • Breng meer tijd met vrienden door.
  • Neem een student(e) uit een internationaal uitwisselingsprogramma in huis. Het is heel belonend als je een jong mens helpt bij nieuwe ervaringen.
  • Raak betrokken bij de jeugdgroep van je gemeente of bij vrijwilligerswerk in je gemeenschap. Jongeren zijn prachtige mensen, vol leven en energie. De meesten van hen zijn bereid om hun ervaringen met volwassenen te delen als die interesse tonen.
  • Dit is een geweldige tijd om meer tijd in je gemeente te steken. Veel gemeenten hebben kleinere groepen die samen op uitstapjes gaan, gemeenschappelijke interesses hebben en hobbygroepen vormen.
  • Ga op reis of blaas je hobby's nieuw leven in.


Het lege nest syndroom - Een persoonlijk verhaal
Een vrouw vertelde het volgende verhaal: "Toen mijn jongste kind het huis verliet kwam dat hard aan. Ik was het grootste gedeelte van mijn volwassen leven een moeder geweest en ik wist nu niet wat ik met mezelf aan moest. Ik miste het geluid van de jonge stemmen in huis en de drukte van de kinderen die het huis in en uit gingen. In het eerste jaar nam ik een buitenlandse studente in huis. Haar aanwezigheid hielp me om deze overgang te maken. Ik voelde me beter toen ik me begon te concentreren op de onvervulde doelen in mijn leven. Ik vroeg: "Wat wil God nu voor mijn leven?" Toen ik Hem deze vraag voorlegde, kreeg ik een antwoord!

Voor het eerst in mijn leven had ik de gelegenheid om op een zendingsreis te gaan, iets wat ik altijd al graag had willen doen. Na mijn gezin was het de mooiste en meest gezegende ervaring in mijn leven. De reis kwam tegemoet aan mijn behoefte om anderen te zegenen, maar ik was zelf nog meer gezegend door de mensen die ik ontmoette. Zij hadden zo weinig en het toonde me hoe veel ik zelf eigenlijk had. Er was nu voor mij geen tijd meer om me verdrietig en eenzaam te voelen".

God geeft ons een enorm gevoel van eigenwaarde als we Hem vertrouwen. Hij zegt in Jesaja 46:4: "Tot in je ouderdom blijf ik dezelfde, tot in je grijsheid zal ik je steunen. Wat ik gedaan heb, zal ik blijven doen, ik zal je steunen en beschermen." De Heer is er om ons te helpen om van onze jaren te genieten, om vrede te hebben, en om in de volgende fase van ons leven de perfecte balans te vinden.


Leer omgaan met eenzaamheid!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Alle rechten voorbehouden