Alles over levensproblemen FAQ

Veel gestelde vragen

Wat is myalgische encefalomyelitis? - Waarom worden mensen die met deze ziekte gediagnosticeerd zijn vaak als lui beschouwd? Waarom is deze diagnose zo moeilijk te stellen? Zal het ooit ophouden?

Alleen God weet waarom - Wat moet ik doen als ik het niet begrijp? - Waarom staat God toe dat mensen lijden, gebroken harten hebben en gebukt gaan onder allerlei kwaad en verslagenheid? Heeft God hier een doel voor? Waarom God?

Waarom staat God slechte dingen toe als Hij goed is? - Waarom voorkomt God niet dat slechte dingen gebeuren, in plaats van toe te staan dat onschuldige mensen gekwetst worden? Overweeg de volgende gedachten eens.

Is het belangrijk om een positief zelfbeeld te hebben? - Waar komen je zelfbeeld en je eigenwaarde vandaan? Kun je er zomaar meer van tevoorschijn toveren? Waar bevinden deze zich?

Hoe kan ik in mijn huwelijk beter communiceren? - Zijn er manieren om in conflictsituaties beter te communiceren? Hier kun je enkele technieken vinden.

Welke Christelijke principes zijn er om conflicten op te lossen? - Heeft de Bijbel iets te zeggen over het oplossen van conflicten en hoe we elkaar horen te behandelen? Ontdek het hier!

Welke principes bestaan er om gezinsruzies op te lossen? - Welke stappen kunnen we nemen om geschillen in het gezin op te lossen en onze relaties intact te houden? Ontdek hier enkele bruikbare technieken.

Wat zijn de symptomen van een manische depressie? - Leer over verschillende tekenen van manische depressiviteit, maar ook van gemengde manische depressiviteit, psychose en hypomanie. Bekijk de symptomen hier.

Wat is emotioneel geweld? - Word jij onophoudelijk bekritiseerd door je echtgenoot of door je ouders? Krijg jij altijd de schuld voor dingen die verkeerd gaan? Misbruik is nooit oké!

Wat is verbaal geweld? - Wordt je huwelijk beïnvloedt door onophoudelijk gezeur? Zijn minachtende opmerkingen, geschreeuw en met de deuren gooien normaal in een gezin? Vind hier een model voor vrede.

Bemoedigende Bijbelverzen - Wat zegt de Bijbel over het vinden van bemoediging van God? - Leer wat de Bijbel te zeggen heeft over bemoediging. Dit zijn prachtige verzen voor wenskaarten of voor persoonlijk gebruik.

Hoe kunnen wij voor bejaarde ouders zorgen? - Je vader en/of moeder wordt steeds ouder. Hoe kunnen wij de verzorger worden die zij nodig hebben? Ontdek het hier.

Kan een seksverslaafde van zijn verslaving bevrijd worden? - Lees over de ervaringen van een man die aan een seksverslaving leed. Ontdek hoe hij van deze verslaving werd bevrijd.

Persoonlijke verhalen over tienerzwangerschappen? - Lees enkele verhalen over tienerzwangerschappen en welke opties deze jonge vrouwen kregen voorgeschoteld. Wat waren hun keuzes?

Wat zijn de opties in geval van een ongewenste zwangerschap? - Leer hier welke opties een zwangere tiener heeft. Wat is de juiste beslissing voor jou?

Waarom haat God mij? - Lees hier hoe een vrouw haar moeder wist te vergeven voor kindermisbruik dat vele jaren eerder had plaatsgevonden. Hoe was zij in staat te vergeven en hoe werd haar hart genezen?

Waarom is het zo moeilijk om op God te vertrouwen? - Waarom is het zo moeilijk om op God te vertrouwen? Leer van deze Bijbelse voorbeelden hoe wij op Hem kunnen vertrouwen.


WAT DENK JIJ? - Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is jouw antwoord?

Ja, vandaag heb ik besloten om Jezus te volgen

Ja, ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen