Alles Over Levensproblemen Youngman met uitzicht op dor landschap - Alles Over Levensproblemen Banier

Met een depressie omgaan


Met een depressie omgaan - Een algemeen begrip
Met een depressie omgaan begint met het begrijpen van de patronen en symptomen. Een depressie wordt omschreven als een abnormale emotionele toestand die gekarakteriseerd wordt door droefheid, wanhoop en ontmoediging. De klassieke symptomen van een depressie zijn onder meer:

  • Verlies van interesse of plezier in normale activiteiten
  • Verandering in het slaappatroon
  • Veranderingen in de eetgewoonten
  • Een uiterst droevige of depressieve stemming
  • Concentratieproblemen
  • Veranderingen in activiteitsniveau
  • Schuldgevoelens of gevoelens van waardeloosheid
  • Gebrek aan energie
  • Zelfmoordgedachten
Als meerdere van deze symptomen langer dan twee weken aanhouden, dan zou hier aandacht aan moeten worden geschonken.


Met een depressie omgaan - Een persoonlijk verhaal
Ik dacht er niet eens over na hoe ik met een depressie zou moeten omgaan, omdat ik mij in een ontkenningsfase bevond. Ook al voelde ik mij waardeloos en onsuccesvol, toch wilde ik niet meteen een verband leggen met een depressie. Ik huilde ook regelmatig. Ik ben altijd al een bijzonder emotioneel mens geweest en ik kan al gemakkelijk huilen als er een ontroerende reclameboodschap op TV is, dus ik maakte me niet al te veel zorgen over mijn symptomen. Maar toen ik zelfmoordgedachten begon te ontwikkelen, kon ik mijn depressie niet meer ontkennen.

Ik begon mij te realiseren dat de nodige vooroordelen zijn verbonden aan depressies. Andere mensen aarzelden niet om mij te veroordelen. Waarom? Ik wist het niet. Zelfs de Bijbel spreekt over depressies. Elia verrichtte grote wonderen, maar raakte depressief. Koning David, een man naar Gods eigen hart, verviel in een depressieve toestand. Job, een van de meest rechtschapen mensen aller tijden, was zo depressief dat hij bijna zelfmoord pleegde. De Bijbel erkent wanhoop en ontmoediging, dus waarom zouden depressieve mensen hun toestand proberen te ontkennen en voor iedereen verborgen te houden?


Met een depressie omgaan - Medische hulp ontvangen
Ik begon eindelijk met mijn depressie om te gaan door op zoek te gaan naar medische hulp. Mijn artsen omschreven mijn toestand als een "situationele depressie". Zij legden uit dat de omstandigheden in mijn leven zó plotseling hadden plaatsgevonden dat ik mijn vermogen had verloren om er op een redelijke manier mee om te gaan. Daardoor was ik ernstig ontmoedigd geraakt.

In mijn geval begon ik met één geneesmiddel, maar na enkele weken werd de dosering van dat geneesmiddel verhoogd en werd er een tweede geneesmiddel aan toegevoegd.


Met een depressie omgaan - De realiteit
De realiteit is dat een depressie een ernstig probleem is. In sommige gevallen kan er een behandeling nodig zijn om met de depressie te kunnen omgaan. Negeer de klassieke symptomen niet. Het is een probleem dat behandeld kan worden en er zijn hiervoor vele opties. Zelfs als je de klassieke symptomen niet vertoont, maar toch meerdere opeenvolgende dagen blijvende gevoelens van droefheid, ontmoediging of waardeloosheid ervaart, ga dan toch naar je huisarts voor hulp. Maar negeer ook het feit niet dat er andere alternatieven en oorzaken voor je depressie kunnen zijn.


Lees meer nuttig advies!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Alle rechten voorbehouden