Alles Over Levensproblemen Youngman met uitzicht op dor landschap - Alles Over Levensproblemen Banier

Hoe zelfmoord te plegen?


Hoe zelfmoord te plegen? - Zou ik mezelf echt pijn kunnen doen?
Ik was depressief, maar ik wilde dat ontkennen. Ik begon na te denken over hoe ik zelfmoord zou kunnen plegen. Ik wist dat ik ontzettend ontmoedigd was. De gebeurtenissen in mijn leven gingen niet de kant op die ik wilde of die ik had verwacht. Maar kon ik werkelijk depressief zijn? Was zelfmoord een optie? Ik kon hier toch zeker mee omgaan! Ik had geen hulp nodig. Ik zou dit wel in mijn eentje kunnen oplossen. De zaken stonden er toch niet zo heel slecht voor. Toch?

Maar toen begonnen dreigende gedachten mijn hoofd te vullen; manieren om zelfmoord te plegen. Ik vroeg me af hoe je precies de juiste knoop moest maken om een lus te maken. Zou die paal sterk genoeg en hoog genoeg zijn om mezelf op te hangen? Zou ik de lichamelijke kracht hebben om zoiets voor elkaar te krijgen? Deze zelfmoordgedachten waren beangstigend. Waar kwamen ze vandaan? Hoe waren ze in mijn hoofd gekropen?

Later begonnen deze gedachten steeds meer aan te dringen. Het was alsof ze een heel eigen leven leidden, alsof ze een afzonderlijke entiteit waren die op de een of andere manier in mijn hersenen was geen wonen. Ik begon me nu echt zorgen te maken en vroeg me af of ik hulp nodig had. Ik kon deze fase maar niet achter me laten en de afgrijselijke gedachten werden steeds erger!

Ik had niemand over deze gedachten verteld. Ze waren zo vreselijk voor mezelf en ik was altijd zo'n montere, levendige persoonlijkheid geweest. Ik was bang om mijn gedachten met anderen te delen. Ik vreesde dat ze mijn gedachten zouden onderschatten of dat ik me alleen maar zou schamen. Ze zouden me kunnen afwijzen. Op dit moment was ik niet in staat om met dergelijke gevoelens om te gaan. Ik probeerde zo ontzettend hard om te gaan met al deze dingen. Ik wilde sterk zijn. Ik wilde in God geloven. Ik deed mijn best om positief te denken. Misschien zou ik die angstaanjagende indringer die mijn brein was binnengedrongen wel kunnen uitdrijven!

Ik probeerde in mijn eentje om te gaan met mijn depressie, maar de stem in mijn hoofd werd steeds sterker. Ik had een punt bereikt waarop ik een zelfmoordmethode had gevonden die zou kunnen werken. Ik vroeg me af hoe ik de afscheidsbrief aan mijn familie zou verwoorden. Een deel van mijn hersenen speelde op een volledig irrationele manier met deze gedachten, terwijl het rationelere deel van mijn brein wist dat zelfmoord verkeerd was en dat het mijn familie zou verwoesten. Het leek welhaast of ik twee mensen tegelijkertijd was; de mens die door die aandringende stem werd beheerst en de andere mens die van God hield en geloofde dat Hij een goed plan voor mijn leven had, ook al was ik nu zo diep ondergedompeld in deze pijnlijke beproeving.


Hoe zelfmoord te plegen? - De indringer het zwijgen opleggen
Mijn gedachten draaiden volledig om de vraag hoe ik zelfmoord zou kunnen plegen. Ik wist dat ik in de problemen zat en hulp nodig had vanwege mijn zelfmoordgedachten. Ik kon er niet meer alleen mee omgaan. De gedachten werden me gewoonweg te veel! Ik had hulp nodig! Diep in mijn hart wist ik dat God van me hield. Ik begreep niet hoe Hij van mij kon houden, maar ik geloofde toch dat het zo was. Ik bezocht eerst de vrouw van onze voorganger, iemand waarvoor ik veel respect had. Ik was verbaasd, maar ook getroost, toen zij me vertelde dat ze zelf ook ooit ernstig depressief was geweest en precies begreep waar ik mee te maken had. Ze moedigde me aan om niet bang te zijn voor geneesmiddelen en psychologische hulp. En dankzij een combinatie van geneesmiddelen, therapie en Gods hulp voel ik me nu veel beter en ben ik niet meer depressief. Die angstaanjagende indringer is nooit teruggekomen.

Als die angstaanjagende indringer gedachten in jouw hoofd heeft geplaatst, doe jezelf dan geen pijn. Je bent geliefd! Ongeacht hoe je situatie eruit ziet, er is hulp voor je. Ben niet trots of bang zoals ik was. Praat met een arts, een psycholoog, een pastoraal werker of een hulpinstantie waar men jou helpen om je zelfmoordgedachten te overwinnen. Ga op zoek naar de hulp die je nodig hebt; de hulp die je verdient. Er is helemaal geen reden om met depressiviteit of frustraties te leven.


Hoe zelfmoord te plegen? - Gods liefde begrijpen
God weet dat je erover nadenkt hoe je zelfmoord zou kunnen plegen. Hoewel ik dit al die tijd niet kon zien, besef ik nu hoeveel God van me houdt. Ik weet dat Hij er was om me te beschermen en dat Hij bepaalde mensen mijn pad liet kruisen om me door die moeilijke tijd heen te helpen. Ik heb zoveel geleerd over hoe breed, hoe hoog, hoe lang en hoe diep Gods liefde is.

Ik heb gezien dat Hij bereid was om Zijn Zoon, Jezus, voor mij ter dood te laten veroordelen ,zodat ik dat lot niet zou hoeven te ondergaan. En toen ik me voorstelde hoe Jezus daar aan het kruis hing, met een hart vol liefde voor mij, vroeg Hij me: "Is dit niet genoeg?"


Geeft God er wel wat om?WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Alle rechten voorbehouden