Alles Over Levensproblemen Youngman met uitzicht op dor landschap - Alles Over Levensproblemen Banier

Suikerziekte


Suikerziekte - Het probleem begrijpen
Is het mogelijk om suikerziekte in de hand te houden? De houdingen ten opzichte van suikerziekte variëren van onverschilligheid tot extreme angst en nervositeit. Daarom zal een duidelijk begrip van de ziekte bijdragen aan een proactieve houding om met deze ziekte te kunnen omgaan. Eenvoudig gezegd is suikerziekte, of diabetes, een aandoening waarbij de hoeveelheid glucose in het bloed te hoog is omdat het lichaam er niet op de juiste wijze mee kan omgaan. Deze aandoening treedt op wanneer de pancreas (schildklier) niet in staat is om voldoende hoeveelheden insuline aan te maken. Insuline is het hormoon dat het lichaam in staat stelt om glucose op de juiste wijze te gebruiken en het naar de cellen te leiden waar het als brandstof wordt verbruikt. Glucose wordt geproduceerd door de vertering van koolhydraten. Om suikerziekte succesvol te kunnen beheersen moet er een manier worden gevonden om het lichaam te helpen om glucose op een correcte manier te verteren en te verwerken.


Suikerziekte - Praktische stappen
Er bestaan verschillende manieren waarop met suikerziekte kan worden omgegaan. Maar elk plan van aanpak zal een verandering in het denkpatroon en de leefstijl vereisen.

  • De eerste stap in de beheersing van suikerziekte is om jezelf toe te vertrouwen aan de zorg van een medisch specialist. Hij of zij zal de ernst van de suikerziekte voor de patiënt bepalen en beslissen of insuline-injecties nodig zijn. In sommige minder ernstige gevallen kunnen pillen worden gegeven die het lichaam kunnen helpen om glucose te verwerken. Een van de doelen van de specialist is om de patiënt voor te lichten aangaande de beheersing van het glucosegehalte in het bloed. Insuline-injecties of pillen die op voorgeschreven tijden worden ingenomen kunnen dit doel bereiken.

  • Naast deze medische behandeling is de belangrijkste manier om met suikerziekte om te gaan een verandering in leefstijl. Deze verandering zal ook betrekking hebben op de eetgewoonten en meer lichaamsbeweging. Omdat suikerziekte een aandoening is waarbij het glucosegehalte in het bloed te hoog zijn, zal een voedingsplan ook inhouden dat een constant glucosegehalte in het bloed moet worden aangehouden. Een gediplomeerd diëtist(e) kan helpen bij het bepalen welke niveaus voor elk individu optimaal zijn. Deze niveaus zullen bepaald worden door een groot aantal lichamelijke factoren, zoals geslacht, leeftijd, beroep en andere factoren. Het is belangrijk om op te merken (en in gedachten te houden) dat een verandering van de eetgewoonten om de suikerziekte te kunnen beheersen niet betekent dat er bepaalde soorten voedsel van je dagelijkse dieet geschrapt zouden moeten worden.

    De sleutel tot het ontwikkelen van de juiste eetgewoonten is het vinden van een balans. Het gezonde diabetische dieet is simpelweg een gezond dieet; een dieet dat iedereen zou moeten volgen. Een correcte aanpak van de eetgewoonten van een suikerpatiënt omhelst het nuttigen van maaltijden op gezette tijden met volkoren variëteiten van brood, granen en pasta's. Per dag zouden tenminste vijf porties fruit of groente moeten worden gegeten. De inname van fruit moet over de dag verspreid worden, zodat het glucosegehalte in het bloed optimaal kan blijven. Een goed dieet zal ook minder zout en vet bevatten. Het eten van voedsel met suiker moet geminimaliseerd worden. Als voedingsrijke toetjes worden gegeten, dan moet de inname van andere vetten en koolhydraten drastisch gereduceerd worden.

  • Een andere factor die overwogen moet worden is een veilig lichaamsgewicht. De meeste mensen met type 2 diabetes, het type suikerziekte dat optreedt als het lichaam niet genoeg insuline produceert of als de geproduceerde insuline niet correct werkt, lijden aan overgewicht. Afslanken zal niet alleen helpen om de suikerziekte beter te beheersen, maar ook om de risico's van andere gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, te verkleinen.

    Succesvol omgaan met suikerziekte vereist meer lichaamsbeweging. Wandelen is een natuurlijke bezigheid die de meeste mensen kunnen doen. Probeer wanneer mogelijk te lopen in plaats van de auto te nemen. Neem de trap in plaats van de roltrap of de lift. Lichaamsbeweging gaat verder dan de regulering van bloedsuikerniveaus: het is ook goed voor het hart, de longen en de gewrichten en geeft een algeheel gezond gevoel.
Niemand hoeft te bezwijken onder de negatieve lange termijn gevolgen van suikerziekte. Bezoek regelmatig een medisch deskundige en neem de voorgeschreven geneesmiddelen. Het aannemen van een nieuwe leefstijl en een nieuwe denkwijze is een essentiële sleutel tot succes. Verstandig eten, op je gewicht letten en meer bewegen maken het beheersen van de suikerziekte mogelijk. Deze veranderingen in leefstijl leiden ook in het algemeen tot een goede gezondheid.


Suikerziekte - De mentale aspecten
Het mentale aspect van suikerziekte wordt in de gepubliceerde informatie vaak over het hoofd gezien. Suikerziekte kan emotioneel moeilijk zijn en kan tot depressiviteit leiden. Het is belangrijk om te onthouden dat je niet alleen staat.

"Ik vond hulp via een praatgroep. Zij gaven me aanwijzingen, troost en gemoedsrust. Ik vertrouwde ook sterk op God om mij troost te bieden. Hij koos er niet voor om mij van mijn lichamelijke ziekte te genezen, maar Hij hielp me met mijn dagelijkse mentale worstelingen. Ik vond troost in Matteüs 11:28-30: 'Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden. Als diabetici kunnen we rust vinden van de angst voor wat suikerziekte ons kan aandoen.

Als jij de vrede nog niet hebt ervaren die voortkomt uit het kennen van God en als jij Zijn troost en de zekerheid van het eeuwige leven wil vinden, ontdek dan hoe een leven met Jezus als jouw Redder en Trooster jou zou kunnen helpen. Ik weet dat ik in Hem mijn rust heb gevonden".


Leer meer over het kennen van Gods troost!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Alle rechten voorbehouden