Alles Over Levensproblemen Youngman met uitzicht op dor landschap - Alles Over Levensproblemen Banier

Ongewenste zwangerschap

QUESTION: Wat zijn de opties in geval van een ongewenste zwangerschap?

ANSWER:

Als jij onverwacht en ongewenst zwanger blijkt te zijn, wat zijn dan je opties?
  • Eén mogelijkheid is om de baby te houden. Als je bereid bent om de verantwoordelijkheden en de uitdagingen van het ouderschap op je te nemen, dan is de baby zelf houden de beste optie. Veel dappere moeders zijn hierin al met vlag en wimpel geslaagd door hun baby liefde en zorg te bieden. Een belangrijke factor voor volledig succes is een aantal mensen om je heen die je in je nieuwe rol zullen steunen. Een dergelijk supportnetwerk geeft zowel de moeder als de baby zekerheid.

  • Een andere net zo dappere keuze is om de baby op te geven voor adoptie. Er zijn duizenden liefdevolle, godvruchtige stellen die graag een baby zouden willen adopteren. Zij hebben niet alleen de middelen, maar ook de emotionele en geestelijke stabiliteit om een kind op te voeden. Het offer dat de natuurlijke moeder brengt wanneer zij haar baby voor adoptie opgeeft wordt door deze potentiële ouders altijd gewaardeerd. Dit is een geweldige optie voor de moeder die nog niet klaar is om de verantwoordelijkheid van het ouderschap op zich te nemen en negrijpt hoe waardevol een liefdevol adoptiegezin voor haar baby kan zijn. Er zijn ook betrouwbare instanties die dit soort adopties kunnen regelen en dat met de beste bedoelingen voor de baby doen.

Ongewenste zwangerschap – De beslissing
Als jij ongewenst zwanger bent, dan staat je een grote beslissing te wachten. Deze zal je hele verdere leven beïnvloeden. We moedigen je aan om deze beslissing serieus te nemen. Je beslissing zal niet alleen je eigen leven beïnvloeden, maar ook het leven dat binnen in je groeit en je familie.

Kennis is de sleutel. Het eerste dat je moeten weten is dat het leven begint op het moment van de bevruchting. Veel wanhopige moeders denken dat een abortus uitkomst kan brengen, maar ontdekken dan dat het eigenlijk helemaal geen oplossing is. De Bijbel vertelt ons duidelijk dat God al voor de geboorte een plan voor de baby heeft.

    “U was het die mijn nieren vormde, die mij weefde in de buik van mijn moeder. Ik loof u voor het ontzaglijke wonder van mijn bestaan, wonderbaarlijk is wat u gemaakt hebt. Ik weet het, tot in het diepst van mijn ziel. Toen ik in het verborgene gemaakt werd, kunstig geweven in de schoot van de aarde, was mijn wezen voor u geen geheim. Uw ogen zagen mijn vormeloos begin, alles werd in uw boekrol opgetekend, aan de dagen van mijn bestaan ontbrak er niet één” (Psalm 139:13-16).
Wanneer we voor abortus kiezen, dan veroorzaken we een kortsluiting in Gods plan.


Tienerzwangerschap - Leer meer


WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Alle rechten voorbehouden