Alles Over Levensproblemen Youngman met uitzicht op dor landschap - Alles Over Levensproblemen Banier

Ongewenste zwangerschap


Ongewenste zwangerschap – Het nieuws verwerken
Een ongewenste zwangerschap leidt tot een verscheidenheid aan emoties. Elke situatie is anders. Misschien ben jij een jonge ongehuwde tiener, of een getrouwd stel dat net aan een carrière is begonnen, of een oudere moeder die helemaal geen kinderen meer wil. Maar hier ben je dan, zwanger en niet helemaal zeker wat te doen of zelfs hoe je te voelen.

De emotionele schok kan beangstigende, opwindende, verstikkende of verlammende gevoelens voortbrengen. Het is mogelijk dat je al die emoties ervaart, vooral als je in je eentje deze situatie moet verwerken. Je ongewenste zwangerschap is misschien wel het ergste wat jij je op dit moment zou kunnen voorstellen. Ongewenste zwangerschappen kunnen het gevolg zijn van een verkeerde keuze, van een falend contraceptiemiddel of zelfs van niet goed uitgevoerde sterilisaties. Maar voel je niet schuldig of bang. Na die eerste verrassing is het zaak dat je heel rationeel persoonlijke beslissingen neemt en de mogelijkheden goed op een rij zet. Er is hulp voor je beschikbaar.


Ongewenste zwangerschap – Hoe ga ik verder?
Als jij te maken hebt met een ongewenste zwangerschap, dan moet je allereerst kalm blijven. Raak niet in paniek en neem geen overhaaste beslissingen waar je later spijt van zou kunnen hebben. Stel jezelf vragen die zullen leiden tot de beste oplossing voor jou en je baby. Denk er dan zorgvuldig, zelfs biddend, over na:

  • Wil ik deze baby houden?
  • Is adoptie een praktische mogelijkheid?
  • Is er financiële hulp beschikbaar?
  • Wie moet ik bij deze beslissingen betrekken?
  • Is abortus een goede oplossing?
  • Wat als ik helemaal alleen ben?
Het is wijs om nu wat zaken te onderzoeken. Er is hulp beschikbaar die jou kan helpen om de beste beslissing te nemen. Maar vergeet niet dat dit jouw zwangerschap is en dat de beslissing aan jou en aan de vader van je baby is. Het is goed en raadzaam om advies van anderen te ontvangen, maar indien mogelijk moet eerst de vader van de baby geraadpleegd worden.

Vraag dan om raad van mensen die betrouwbare adviseurs zijn. Denk dan aan mensen als je huisarts, je voorganger, je ouders of een adoptiebureau met een goede reputatie. Je gemeente kan je ook richting en steun geven. Zoals ik eerder al zei: zet eerst wat zaken op een rijtje. Onderzoek je mogelijkheden. Als je de baby wilt houden en hem of haar in je eentje gaat opvoeden, praat dan eens met andere alleenstaande moeders. Het belangrijkste is dat je niet jezelf de schuld geeft. Schuldgevoelens zullen alleen maar meer verwarring scheppen over de te nemen beslissingen.


Ongewenste zwangerschap – Welke hulp is er beschikbaar?
Indien mogelijk zijn familie en vrienden de belangrijkste steunpilaren wanneer je ongewenst zwanger bent. Dit geldt vooral als je een ongetrouwde tiener bent. Helaas komt het voor dat de familieleden juist het meest van streek zijn over je ongewenste zwangerschap. In dit geval kunnen ook anderen jou enorm helpen.

Om vertrouwelijke en liefdevolle hulp te vinden, kun je gebruik maken van de website ik zoek Christelijke hulp. Op deze website kun je zoeken (bijvoorbeeld op “Ongewenst Zwanger”) naar hulpverleners in je eigen plaatselijke omgeving.

Het is ook mogelijk dat een gemeente in jouw omgeving uitkomst kan bieden. Gemeenten bieden vaak counseling, mentoring en geestelijk advies aan.

Wanneer wij te lijden hebben onder gevoelens van schuld, angst of eenzaamheid tijdens deze ongewenste zwangerschap, moeten we onthouden, of misschien wel voor het eerst ontdekken, dat we een Hemelse Vader hebben die er altijd is en die altijd klaarstaat om onze grootste Helper te zijn. Hij biedt ons troost, erbarmen, liefde en vergeving. Je hoeft Hem maar te vragen.

2 Korintiërs 1:3-5 zegt: “Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt, de God die ons altijd troost en ons in al onze ellende moed geeft, zodat wij door de troost die wijzelf van God ontvangen, anderen in al hun ellende moed kunnen geven. Zoals wij volop delen in het lijden van Christus, zo delen wij volop in de troost die God ons door Christus geeft."


Leer meer!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Alle rechten voorbehouden