Alles Over Levensproblemen Youngman met uitzicht op dor landschap - Alles Over Levensproblemen Banier

Stressverlichting


Stressverlichting - Niets om mee te lachen
Stressverlichting? Dat is niets om mee te lachen. Maar voor de duizenden mannen, vrouwen en kinderen die vandaag de dag de hectische snelheid van het leven ervaren lijkt het welhaast een slechte grap. Stress kan een groot aantal verschillende vormen aannemen. Het zijn niet alleen de negatieve ervaringen in het leven die stress kunnen veroorzaken. Veel mensen hebben gewoonweg te veel dingen te doen. Zelfs de activiteiten die we "voor de lol" doen kunnen dan leiden tot buitensporige adrenalinepieken in het lichaam die ons doodop en emotioneel uitgeput achterlaten. Net als een autobestuurder die in de ochtendspits probeert in te voegen in het verkeer op de snelweg, ontdekken we dat wij op worstelen om op snelheid te komen zodat we met de snelheid van het tegenwoordige leven mee kunnen.


Stressverlichting - Is dat haalbaar?
De hedendaagse postmoderne cultuur lokt familieleden van elkaar vandaan, terwijl elk individu wordt aangemoedigd om zijn of haar eigen zoektocht naar voldoening na te jagen. Families die al aan het verbrokkelen zijn, gaan op vakantie naar plaatsen waar het entertainment voorop staat. Ze komen dan uitgeput thuis omdat ze geprobeerd hebben om alles te zien en alles te doen. Mensen werken harder dan ooit tevoren, zodat ze zich de dure vakanties kunnen veroorloven die adverteren dat ze "voor elk wat wils" te bieden hebben. Maar achter dit alles ligt vaak het doordringende verlangen om terug te keren naar een tijd waarin het leven eenvoudiger en ontspannend was.

Het typische postmoderne gezin nuttigt de maaltijden zelden samen. Vaak werken zowel vader als moeder buitenshuis. Na schooltijd worden de schema's van veel kinderen gevuld met balletlessen, clubactiviteiten en sport. Tegen de tijd dat iedereen thuis is, gegeten heeft en een douche heeft genomen is het tijd om naar bed te gaan. Uitgeputte moeders en vaders ploffen in bed zodat ze de volgende dag weer helemaal van voor af aan kunnen beginnen.

Ze vragen zich af: "Zie ik aan de horizon ook maar enige verlichting van deze stress?" De weekeinden, die ooit gebruikt werd als rustmoment en om tijd met het gezin door te brengen, zijn nu volgepakt met nog meer activiteiten en drukte dan voorheen. "Fast food" wordt haastig opgepeuzeld en de werkelijk benodigde voedingsstoffen worden opgeofferd, terwijl gehaaste ouders op zaterdagmorgen de deur uitvliegen om hun zonen en dochters af te zetten en weer op te halen van parken, gymnastiekverenigingen en plaatselijke voetbalvelden. Dan moeten natuurlijk ook de wekelijkse boodschappen gedaan worden en een horde aan andere karweien moet ook nog eens geklaard worden. "Thuis" is niet meer de plek waar het gezin zich met elkaar verbindt en nieuwe energie opdoet. In plaats daarvan is het een barak geworden waar we volledig uitgeblust kunnen neervallen, voordat we de drukke wereld van werk, school en spel weer binnengaan. Wanneer dan eindelijk de zondag aanbreekt, is de verleiding om uit te slapen voor veel gezinnen te groot om te weerstaan. De eredienst is dan het enige evenement in de week dat wordt afgelast.


Stressverlichting - Hoe kan ik dat doen?
Hoe kan het hedendaagse gezin functioneren in een wereld waarin zo veel te doen is, zonder genoeg tijd om dit allemaal te doen? Waar is die stressverlichting? Therapeuten en andere hulpverleners realiseren zich dat elk gezin twee belangrijke karakteristieken heeft die bepalen hoe goed het gezin kan omgaan met de spanningen en angsten van het alledaagse leven. Een gezond gezin blijft verbonden en deelt de positieve ervaring van zowel het geven als ontvangen van liefde met elkaar. Stressverlichting vindt plaats wanneer een gezin doelbewust tijd uittrekt om gewoon een gezin te zijn, om tijd met elkaar door te brengen. Vakanties die overvol zijn gepakt met alle mogelijke afleidingen die door de tegenwoordige entertainmentindustrie worden geboden kunnen de kampeertocht met het gezin of een dagje samen aan het strand niet vervangen.

Verfrissing is ook een noodzakelijk ingrediënt voor stressverlichting. De Schepper van het universum zag in dat Zijn schepping moest uitrusten van de drukte van het leven. Daarom schiep Hij een dag voor geestelijke én lichamelijke rust. God wist ook dat mensen alle druk en spanningen van het leven zelf niet aan zouden kunnen. Dat is de reden dat Gods Woord ons in 1 Petrus 5:7 vertelt dat we al onze zorgen op Hem kunnen afwentelen, omdat Hij werkelijk om ons geeft en weet wat het beste voor ons is.

Bidden is misschien wel de beste bron van stressverlichting die je kunt ervaren. Probeer de volgende keer dat je overspoeld wordt door het leven en verlichting nodig hebt, de volgende drie dingen:

  • Breng de dag samen door, als gezin. Neem, weg van de drukte, samen de tijd om je opnieuw met elkaar te verbinden en om het gevoel te ervaren dat je bij elkaar hoort, een gevoel dat alleen kan voortkomen uit het geven en ontvangen van liefde binnen je eigen gezin.
  • Maak van verfrissing een prioriteit. Wijd een bepaalde dag van de week aan aanbidding en aan rust. Ga als gezin naar de kerk.
  • Bid. Praat met God over de spanningen in je leven en vergeet niet om je zorgen aan die Ene Persoon over te dragen die werkelijk om jou geeft.


Leer hoe je ermee om kunt gaan!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Alle rechten voorbehouden