Alles Over Levensproblemen Youngman met uitzicht op dor landschap - Alles Over Levensproblemen Banier

Uitgezaaide borstkanker


Uitgezaaide borstkanker - Enkele statistieken
Eén op elke drie gediagnosticeerde kankergevallen bij vrouwen is vandaag de dag een uitgezaaide borstkanker. Onder Amerikaanse vrouwen is het de belangrijkste kankervorm. Na longkanker is het de kankervorm met het hoogste aantal sterfgevallen. Borstkanker is de meest voorkomende oorzaak van kankersterfgevallen onder vrouwen in de leeftijdscategorie van 40-59 jaar. In 2012 stierven in Nederland bijna 3200 vrouwen aan borstkanker. Jaarlijks worden ongeveer 14.000 nieuwe gevallen van borstkanker vastgesteld, relatief gezien meer dan in enig ander land van de Europese Unie.

Alle vrouwen lopen het gevaar om borstkanker te krijgen. De twee belangrijkste risicofactoren zijn: 1) het vrouwelijke geslacht, en 2) ouderdom. De meerderheid van de vrouwen waarbij borstkanker is vastgesteld heeft geen andere bekende risicofactoren. Tegengesteld aan het populaire volksgeloof heeft meer dan 70% van alle vrouwen met borstkanker geen familiehistorie met betrekking tot deze ziekte. Een vroege detectie van borstkanker is de beste manier om het aantal mogelijke behandelmethoden te vergroten en de kans op overleven te vergroten. Gemiddeld worden met behulp van mammografie 90% van alle borstkankers ontdekt bij vrouwen die geen duidelijke symptomen vertonen (deze statistiek is afkomstig van de Komen Breast Cancer Foundation en de Y-me National Breast Cancer Organization).


Uitgezaaide borstkanker - Een waargebeurd verhaal
Mensen die een uitgezaaide borstkanker hebben overleefd vinden het geweldig om over hun behandelingen te praten, dus heb alsjeblieft even geduld met me. Mijn borstkanker werd in januari 1995 vastgesteld. Een mammogram toonde een verkalking in de onderste helft van mijn rechterborst. Ik had al jarenlang een enigszins vezelachtig weefsel in mijn rechterborst, en daarom ging ik regelmatig naar het ziekenhuis voor een mammogram. Ik werd naar een chirurg doorverwezen voor een biopsie en hij verzekerde me dat er slechts een geringe kans was dat het om een kwaadaardige kanker ging. Maar toch bleek dit het geval te zijn! Hij adviseerde een mastectomie omdat de hele benedenhelft van de borst aangetast. Hij vertelde me dat het bijna zeker een plaatselijk carcinoom was dat zich nog niet vanuit mijn borstkanalen naar het lymfesysteem had verspreid. Maar toch bleek dit wel zo te zijn!

Ze verwijderden en onderzochten twaalf lymfeklieren en vonden maar twee kwaadaardige cellen in de lymfeklier die zich het dichtst bij mijn borst bevond. Een panel van zeven oncologen besloot dat ik geen chemotherapie of bestraling nodig had omdat er geen tumor was gevonden en omdat de kanker nog maar pas het lymfesysteem was binnengedrongen. Zij waren er behoorlijk zeker van dat ze de enige aangetaste klier hadden verwijderd. Omdat de tumor "ER-positief" bleek te zijn, besloten ze om me met Tamoxifen te behandelen om ook maar de kleinste kans dat de kanker zou terugkeren uit te sluiten. Maar toch gebeurde dit!

In december 1997 bleek uit een bloedonderzoek dat de borstkanker actief was. Met behulp van scans werd de kanker in de lymfeklier van mijn rechter sleutelbeen, in verschillende klieren in mijn buik en in mijn ruggengraat aangetroffen. Een biopsie toonde dat het om een uitgezaaide borstkanker ding. Kort daarna begon ik met chemotherapie. Ik heb nu nog steeds wekelijkse behandelingen. Ik heb combinaties van acht verschillende chemotherapieën gehad (waaronder Doxorubicine, Taxol, Gemcitabine en Navelbine), twee complete bestralingskuren (ruggengraat en hersenen), drie hormoonbehandelingen (Arimidex, Femara en Tamoxifen), en maandelijkse toedieningen van een middel (Aridea genaamd) om mijn botten te verstevigen. De meeste behandelingen duurden zes maanden, met daar tussenin korte onderbrekingen.


Uitgezaaide borstkanker - Vrede vinden in de pijn
Eén op drie mensen in de Westerse wereld zal in zijn of haar leven een of andere vorm van kanker krijgen. Dit is de reden dat we allemaal wel iemand kennen die kanker heeft, als we het al niet zelf hebben. Ik wilde graag met je delen dat ik zelf vrede en vreugde heb gevonden, ook al had ik borstkanker. En ik hoop dat dit ook jou zal helpen met de beproevingen in jouw leven, dat je iemand die aan kanker lijdt kunt bijstaan, of dat dit misschien je eigen leven compleet zal veranderen.


Ontdek hoop in deze moeilijke tijd!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Alle rechten voorbehouden