Clicky

Пораснали деца на алкохолици

Пораснали деца на алкохолици

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Пораснали деца на алкохолици

Пораснали деца на алкохолици – живот в дома
Много големи деца на алкохолици са израснали, справяйки се с алкохолизма на техните родители. Добре е да се проучат последиците от този начин на живот върху децата, за да се види как може да бъдат поправени вредите. Едно нещастно детство може да създаде трайни последици, които да бъдат пренесени в зряла възраст.

  • Потайност - Когато пораснете в дом на алкохолно зависими родители, вие сте склонни да мислите, че домът ви е един единствен, имащ проблеми, които вървят заедно с алкохолизма.

  • Личностни промени - Някои деца стават пакостници или семейни клоуни. Други деца могат да станат миротворци или много добри, напасващи се към всякакви и всички промени, без суетене. Други стават отговорни, миниатюрни възрастни. Всички тези поведенчески черти са умения за справяне, които детето, живеещо в дом на алкохолици, развива.

  • Деца, отглеждани в дом на алкохолици, често страдат от физическо, сексуално или емоционално насилие. Майка ми беше много любяща жена в трезвено състояние, и ядосана, заядлива и ругаеща, когато беше дълбоко под влиянието на алкохола.

  • Прехвърляне на вината- Някои родители обвиняват своите деца за тяхното пиене и децата могат да приемат вина, която в никакъв случай не е оправдана. Живот в семейство на алкохолици често е изпълнен с разочарования, лъжи и множество разбити обещания. Това кара децата да не се доверяват, придобиват бедни комуникационни умения и имат проблеми при развиване на интимност. Те често се безпокоят, дължащо се на липсата на контрол върху събитията, страховете, свързани с неясноти в техния живот и вината, свързана с тяхното чувство на отговорност за дейностите на техните родители.


Пораснали деца на алкохолици – последици в поведението
Навиците за справяне в детството често се пренасят в живота на възрастните деца на алкохолици. Семейният клоун може да продължи да бъде доста забавен, но безотговорен. Пакостникът може да продължи да има правни и финансови проблеми. Пасивният човек може да продължи да има проблеми във взаимоотношенията. Супер отговорното дете може да се превърне във възрастен, изискващ съвършенство от себе си и другите наоколо. Те могат да имат големи затруднения, свързани с по-малко съвършените неща. В тази група попаднах аз. Чувствах се необичан, отблъскващ, провал и некомпетентен, защото аз никога не можех да отговоря на очакванията. Това бяха нереалистични очаквания, които бях изградил за себе си и смятах, че другите са изградили за мен. Много възрастни деца на алкохолици имат ниско самочувствие, не се наслаждават на живота, твърде са сериозни относно нагласата към себе си, нуждаят се от постоянно търсене на одобрение на другите и се опитват да намерят потвърждение, че са наред като личност.


Пораснали деца на алкохолици – намерете помощ
Научете повече за алкохолизма и неговото влияние върху членовете на семейството.

  • Намерете подкрепа. Говорете с останалите за вашите чувства и преживявания, за да сте наясно с лошите навици и поведенчески модели на справяне.

  • Научете се да се развивате нещата, които правите добре. Много години аз се борех с въпроси за самочувствието и удовлетворяващо хората поведение. Молех се Бог да ме научи да различавам истинското смирение, гордост и правилната самооценка. Аз знаех, че трябва да изуча Божията любов, за да излекува моите най-дълбоки наранявания и да вгради в мене подходящо чувство за самооценка. Започнах да се моля Бог наистина да ми позволи да разбера Неговата любов и да се доверя на това, че Той ме приема напълно.

    Бог наистина беше верен към мен и започна да ми разкрива любовта Си. Изучавайки осъзнах, че дълбочината на Божията любов към мене беше разкрита в Неговите действия; Христовата смърт на кръст вместо мен. „В това се състои любовта, не че ние сме възлюбили Бога, но че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни. Възлюбени, понеже така ни е възлюбил Бог, то и ние сме длъжни да любим един другиго” (1 Йоан 4:10-11). Христовата кръв напълно плати за нашите грехове и ни избавя непрекъснато от вината. Ние сме силно възлюбени, изцяло простени (вчера, днес и утре), абсолютно удовлетворяващи и изцяло приети чрез кръвта на Христос от Бог в нашия дар за спасение.

Научете повече!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Справяне с развода
Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Осиновяване на дете
Християнско брачно съветване
Пораснали деца на алкохолици
Мъртво раждане
Комбинирани семейства
Вербална злоупотреба
Пристрастяване към телевизия
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Пораснали деца на алкохолици to My Google!
Add Пораснали деца на алкохолици to My Yahoo!
XML Feed: Пораснали деца на алкохолици
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.