Clicky

Техники за управление на гнева

Техники за управление на гнева

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Техники за управление на гнева

Техники за управление на гнева - корените на гнева
Вие можете да се научите на техники за справяне с гнева, независимо от причината за вашия гняв. Приемането на факта, че гневът ви е излязъл от контрол е от съществено значение за справяне с проблема. Прекаленият гняв може да бъде причинен от здравословни проблеми, семейни проблеми, злоупотреба с наркотици или алкохол, финансова безизходица, силен страх или стрес и духовна празнота. Неконтролираният гняв води до неприятности добавя във вашия живот. Но вие можете да контролирате гнева си! Контролът върху вашия гняв е избор, който можете да направите!


Техники за управление на гнева – последици
Неконтролираният гняв има продължително емоционално и физическо въздействие върху нашето тяло.

  • Физически последици: Гневът причинява нараняване, повишен приток на адреналин, високо кръвно налягане и повишен сърдечен ритъм; евентуално причинявайки инсулт и сърдечен инфаркт.
  • Емоционални последици: Гневът създава силна вина, чувства на провал, депресия, постоянна тревога, силна ярост и възможно самоубийство.


Техники за управление на гнева – избори
Гневът е много силна емоция. Неконтролираният гняв е модел за цял живот. Не е лесно да се преодолее гнева, това изисква определена отговорност. Той изисква честност, смелост и огромна вътрешна сила. Той също така изисква помощ от другите. За преодоляване на гнева, са важни тези стъпки:

  • Съзнателно решете да бъдете спокойни. Не реагирайте, мислете! Помнете целите си и реагирайте адекватно. Изберете да запазите спокойствие!
  • Комуникирайте. Когато някой ви разстрои, кажете му. Спокойно им кажете как се чувствате относно техните думи или действия. Научете се да изразявате себе си по-добре - ясно и сдържано. Изберете го!
  • Изключете себе си от провокацията, докато не можете да отговорите без гняв. Вашият успех няма да се случи за една нощ. Правете по една стъпка наведнъж, един ден наведнъж. Не забравяйте да се отпускате. Упражненията за отпускане или музиката могат да бъдат полезни. Помнете, че можете да потърсите някой, на когото имате доверие, за помощ. Изберете го!
  • Често отделяйте време за себе си. Направете нещо, което обичате, като разходки в парка, плуване, четене на Библията или гледане на хубав филм. Направете нещо хубаво за някой, на когото се възхищавате. Хубаво е да се чувствате добре в собствената си кожа. Изберете го!
  • Търсете положителните неща. Не се спирайте на негативите. „Не се потете над малките неща.” Научете се да прощавате. Това е трудно, но ние трябва да започнем с научаването да прощаваме на другите!


Техники за управление на гнева – получаване на съвършен мир
Човек, на когото е трудно да контролира гнева си, не е лош човек. Гневът срещу „лошото” не е грях! Не е срамно да признаем, че имаме проблем и да потърсим външна помощ. Мирът, както и решение за проблемите от живота, може да се намери само чрез обръщане към Бог. Има много библейски стихове1, които се занимават конкретно с гнева и неговите последици. Вие трябва да се молите за сила и самоконтрол, за да се насладите на живот на доволство и радост. Вие също трябва да се молите на Бог да премахне тъмнината на гнева, който ви контролира. Изберете го! „Ще опазиш [Бог] в съвършен мир непоколебимия ум, защото на Тебе уповава” (Исаия 26:3).

Научете повече за живот с Бог!

1 Яков 1:19-20 1 Коринтяни 13:4-5, Притчи 15:1, Притчи 25:28, Притчи 30:33, Галатяни 5:22-25, Ефесяни 4:26.


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Признаци на депресия
Справяне с депресията
Преодоляване на страха
Процесът на скърбене
Преодоляване на завистта
Справяне с безпокойството
Справяне със спонтанен аборт
Обсесивно-компулсивно разстройство
Маниакална депресия
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Техники за управление на гнева to My Google!
Add Техники за управление на гнева to My Yahoo!
XML Feed: Техники за управление на гнева
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.