Clicky

Лечение на рака

Лечение на рака

 - Въпроси на живота
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Лечение на рака

Лечение на рака – да чуеш опустошителната новина
Ако вие или някой ваш близък минава през лечение на рак, отделете няколко минути, за да прочетете тази лична история.

За няколко секунди аз просто седях в кабинета на лекаря си в шок и абсолютно неверие. Малко след това съзнанието ми започна да се наводнява от всички тези мисли... „Как така рак? Аз съм едва на 36 години и на върха на нова промяна в кариерата. Дали ще умра и няма да видя сбъдването на мечтите си да стана успешен предприемач? Ами моите планове да имам две деца? Няма да мога да нарека момиченцето си „Аная” (което е африканско име, означаващо възхищавам се на Бог)? Бяха ли моите мечти изхвърлени през прозореца? Никога не съм пушила, злоупотребявала с алкохол или всякакъв друг вид незаконни наркотици, така че от къде се беше появил този рак? Това наследствен вид рак ли беше?”

След като осъзнах това, което моя лекар ми беше казал, аз изкрещях дълбоко от душата си. През сълзите си аз търсех лицето на лекаря за отговори на въпросите ми. Той не можеше да ми предложи никакво рационално обяснение и аз можех да видя болката и агонията и на неговото лице. Познавах този лекар в продължение на много години, откакто той за първи път ме оперира още през 1997 година за фибромни тумори. Той бе в състояние да спаси моята матка, когато другите лекари, при които бях ходила преди това казваха, че трябва да ми направят хистеректомия. Щеше ли той да бъде в състояние да използва същите тези дадени от Бог умения и таланти, за да отърве тялото ми от този рак? Не, не и този път. Тази ситуация изискваше друг тип специалист, затова той ме насочи към онколог, който специализираше в рак на яйчниците, тъй като смяташе, че рака може да е тръгнал от моята матка.

След като онколога ме прегледа и видя резултатите от изследването, тя заключи, че рака не произхожда от моята матка, така че тя тогава ме изпрати към друг лекар - стомашно-чревен хирург – който ми беше направил и ендоскопия и колоноскопия. Резултатите от тези изследвания показаха, че рака е започнал от моя апендикс, после се е разпрострял по моята стомашна лигавица, жлъчния мехур, матката, яйчниците, маточните тръби и дебелото черво. И на всичко отгоре имаше и две редки форми на рак в тялото ми! Подобно на първите двама, този лекар не можеше да поеме моя случай, така че ме насочи към онколог, който специализираше в рядката форма на рак, който сееше опустошение в тялото ми. Окончателното заключение на лекаря беше да предприеме един радикален подход, което означава, че трябваше да бъда подложена на хирургична процедура, наречена „дебулкинг”, в която хирурга трябваше да изреже голяма част от тумора, която се виждаше, последвано от агресивна химиотерапия.

Попитах го дали няма някакви други алтернативи и дали ще имам шанса да оцелея, ако не последвам неговата препоръка. Той отговори честно, казвайки: „Не, няма да оцелеете, защото вече сте във 4 фаза на болестта.”


Лечение на рака – болката
Използвайки здравия разум, който Бог ми е дал, избрах да се подложа на операцията и на лечение на рака с химиотерапия. Денят на операцията беше 14 октомври и отне седем часа на лекаря, за да извърши процедурата. Моите репродуктивни органи и част от дебелото черво бяха премахнати; апендикса беше изваден и жлъчния ми мехур трябваше да бъде обелен. Към края на месеца получих първата си доза химиотерапия и следващите посещения при моя онколог не показаха признаци на подобрение. Прогнозата на моя лекар беше, че ще бъда на химиотерапия през останалата част от живота си.

Колко още можех да понеса, Боже? Някога ще се събудя ли от този кошмар? Болката в моето сърце, ум, дух и тяло - някога ще си отиде ли? Кога най-накрая ще спрат халюцинациите от всичките ми лекарства? Ще умра ли от това ужасно заболяване, което не пожелавах и на най-лошия си враг? Какво стана с моята радост и моя мир? Къде е усмивката, която показваше всичките 32 зъба? Как тази прекрасна светлина, която излъчвах, сега се превърнала в блещукане?

Така след осем месеца на изтощителна химиотерапия, две кръвопреливания, изключителна загуба на тегло, умора, болезнени кости и стави, промени в косата ми, язви в устата, вкочаняване на пръстите на ръцете и краката ми и изключителна чувствителност към студ, аз си позволявам да кажа моите добри новини!


Лечение на рака – резултатите
На 29 декември получих най-големия дар на всички времена - дарът на живота и здравето. Същият лекар, който ми каза, че ще бъда на химиотерапия през останалата част от живота си, трябваше да се отрече от тези думи. Скенерът, който ми направиха на 17 декември, не показа никакви видими признаци на рак в тялото ми!

Три-месечни скенери потвърдиха първия скенер - никакви признаци на рак. Как и защо надживях това?

Няколко месеца преди това чух Бог да казва в моя дух, „От онзи, на когото е било поверено много, много повече ще се изиска.” Тези думи могат да бъдат намерени в Евангелието на Лука 12:48. Поради Божията благодат, Неговата милост и Неговата любов към мен, животът ми беше пощаден и ми се даде втори шанс. Сега осъзнавам, че моята вяра, размишлението и утвърждаването на Божието Слово, заедно с изливащата се любов, молитвите и подкрепата на семейството ми, приятелите и хора, които аз дори не познавам, бяха изиграли важна роля за изцелението на тялото ми. Въпреки че на моменти бях в депресия, бях много уморена и изтощена, никога не се отказах от моята вяра в способността на Бог да отърве тялото ми от това заболяване. Вярата е „непроменящо се и непоклатимо доверие и упование в Бога, Неговото Слово и Неговите обещания, независимо дали виждате очевидна промяна във вашето положение, условия или обстоятелства.”


Лечение на рака – разбиране
Предизвиквам всеки, който чете тези думи - може би много от вас преминават през лечение на рак – моля, бъдете насърчени. Бог е верен винаги. През каквито и изпитания или трудности да преминавате, имайте ВЯРА и Бог ще ви преведе през всичко това. Той го направи за мен и знам, че ще го направи за вас. Бог спазва обещанията Си и можете да уповавате на Словото Му!

Ние всички имаме различни цели тук на земята според Божията воля. Преди да се родя при моите земни родители, Бог ми е дал конкретна мисия или работа, която трябва да извърша. Бог ми подари живота, защото аз не съм приключила задачата, за която Той ме е призовал. Той иска да използвам моите духовни дарби на помагане, милост, насърчаване, вяра и грижене, за да помагам на другите и свидетелствам, че Той е жив и толкова много иска да е във връзка с всички, които ще дойдат. Бог ни обича толкова много и Неговото сърце се разкъсва, виждайки ни в болка, ходещи далеч от Него.

Аз не вярвам, че Бог ми е дал рак, но Бог отговори на много от въпросите ми, поставяйки този библейски стих в моя дух: Йоан 9:1-3 гласи, „И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? Исус отговори: Нито поради негов грях, нито на родителите му, но за да се явят в него Божиите дела.” Същото важи и за мен - ракът се случи затова, за да мога да бъда свидетел за изцеляващата и чудодейна сила на всемогъщия Бог.

Бог ме изцели духовно, емоционално и физически. И най-важното изцеление, което Той може да ни предложи, е духовно изцеление. Преди да приема Христос като мой личен Спасител, аз живеех живот, който наистина беше празен. Търсех любов на всички погрешни места, бях много ядосана, объркана и задържах непростителност за неща, които правех и грешки, извършени срещу мен от другите. Сега, когато имам връзка с Бог чрез Христос, аз съм радостна, спокойна и обичаща себе си и другите.

Ние можем да се молим и да поискаме Бог да ни излекува от физически заболявания или болести. Понякога излекуването е в съответствие с Неговата воля за нас, понякога не. Притчи 19:21 заявява: „Има много помисли в сърцето на човека, но намерението Господно, то ще устои.”

Моля, никога не се отказвайте от надеждата; доверете се на Бог с цялото си сърце. Той изпрати Своя Син Исус Христос на света, така че да можем да имаме един живот изпълнен с изобилие и благоденствие. Дръжте се здраво за вашата скала и Спасител Исус Христос, защото Исус е същият вчера, днес и завинаги.

Научете повече!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Косопад
Подкрепа за болните от Алцхаймер
Хронична болка
Травматично мозъчно нараняване
Лечение на рака
Опит за зачеване
Пациенти с онкологични заболявания
Забавяне на стареенето
Операция Стомашен байпас
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Лечение на рака to My Google!
Add Лечение на рака to My Yahoo!
XML Feed: Лечение на рака
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.