Clicky

Помощ при злоупотреба като дете

Помощ при злоупотреба като дете

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Помощ при злоупотреба като дете 2
(Прочетете Помощ при злоупотреба като дете Част 1 Първо)

Помощ при злоупотреба като дете – историята на моя живот
През детството си бях боксовата круша на брат ми. Цялото чувство на неудовлетвореност, което изгради, защото родителите ни все ги нямаше, той го изливаше на мен. Ние израснахме много ядосани и избухливи помежду си и тъй като бях по-малкия, поех главната тежест. Един ден, брат ми ме би и изпуснах автобуса. Трябваше да се обадя на съседката и да я питам дали ще ме закара до училище. Когато пристигнах в училище, отидох направо при директора с подпухнало око и огромна синина на ръката ми! Казах му какво става и той веднага се обади на майка ми и каза: „Това е семеен проблем и трябва да се справите с него.” Моята майка ми обеща, че няма да се случи отново, но, разбира се, не стана така. В отговор, аз опаковах всичките си неща в 2 малки чанти, качих се на колелото си и потеглих.

Най-близкият голям град беше на 28 мили и това беше дълго пътуване по чакълестите пътища и с колело! На най-близкия асфалтиран път реших да захвърля колелото и да тръгна на стоп за града. В крайна сметка, една двойка ме взе и аз имах първия си опит в тютюнопушенето.

Когато полицията ми прибра, бях на около 60 мили от дома. Измислих история пред полицията, че си бях ударил главата и не знам къде съм бил. Разбира се, те не повярваха и ме заведоха до мястото, където баща ми ме чакаше. Опитах се да разкажа на служителя какво става в къщата ми и защо не исках да се прибера, но той ме изпрати вкъщи така или иначе. Баща ми ме хвана за гърлото на стълбите и каза: „Никога не прави това отново!” Майка ми пак ми обеща, че никой няма да ме удари или нарани отново. Това се оказа друго неспазено обещание.

Майка ми и аз се скарахме една нощ и тя ме удари силно в лицето. Тогава, в открит разговор с Бога, казах: „Аз не Те искам точно сега. Имам мои си неща, които ще преследвам.” Чувствах се толкова разочарован от моите родители и обществото, че се вглъбих в себе си и започнах пътя си към самоунищожение.

Годините след това бяха пълни с наркотици, алкохол и злоупотреба от страна на мъже в живота ми. Не само изпитвах злоупотреба от страна на другите, но аз самия се наранявах. Това продължи до колежа, когато стигнах дъното! Животът беше пълен с разочарование, загуба, злоупотреба и провал. Именно тогава аз извиках към Бога. Той ми даде нещо, което ми липсваше през всички тези години! I Аз бях чувал за Исус Христос, но никога не Го познавах лично. Започнах да разбирам, че грехът ме отделя от Бог и че Исус Христос е отговора на моята дилема. Той стана мой Спасител и Господ този ден! Той стана моята сигурност и защита.

Изправени ли сте пред съжалението и болката от злоупотреба като дете? Вие не сте обречени на неуспех от обстоятелствата в живота ви – вчера, днес или утре. Вие сте включени в страхотния план на Бог за благодат, милост, прошка и любов. Той е достатъчно голям, за да се грижи за вас с всичките ви проблеми и белези. Той е с вас във всяка емоционална битка, с която се сблъсквате. Той ще ви води към по-добро разбиране за това кой е Той и как може да ви спаси. Той е пътят, и истината, и животът във всяка ситуация, пред която сте изправени.

Бог се грижи за вас и Той напълно разбира това, което преживявате. Той иска да ви помогне да простите на тези, които са ви насилили. Едно от най-трудните неща, което трябваше да направя, беше да взема решение физически, умствено и емоционално да простя на хората, които ми причиниха тези болки. Прошката изигра жизнено важна роля в моя процес на излекуване. Трябваше да простя на себе си. Злоупотребата не беше по моя вина и аз не я причинявах. Когато простих на другите, дойде страхотно изцеление.

Отмахнете „Аз” фактора от живота си и той да стане Бог фактор! И гледайте промените, които ще настъпят!

Открийте Божията любов!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Възстановяване

Помощ при злоупотреба като дете
Възстановяване от съзависимост
Анорексия и Булимия
Справяне със загуба на работа
Мразя живота си
Работохолик
Пристрастяване към храна
Как да извърша самоубийство
Преживели сексуална злоупотреба
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Помощ при злоупотреба като дете to My Google!
Add Помощ при злоупотреба като дете to My Yahoo!
XML Feed: Помощ при злоупотреба като дете
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.