Clicky

Хронична умора

Хронична умора

 - Търпеливо понасяне
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Хронична умора

Хронична умора – жертвата
Тим смътно беше чувал за хроничната умора, но като повечето хора, той се отнасяше към това презрително, като към „модерна болест” и го считаше за добро извинение за тези, които се страхуват от тежка работа. Интелигентен и амбициозен, той завършва колежа с диплома по математика и има щастието да му бъде предложена добра работа от една от най-добрите финансови консултантски компании в страната. Той намира работата си и вълнуваща и предизвикателна и само за една година получава първото си повишение.

Един ден, обаче, Тим започва да забелязва промяна. В края на деня, той очаква да бъде уморен, но с достатъчно енергия да излезе и се забавлява. Сега той установява, че не само е без енергия да се наслади на вечерта, но се налага да си легне по-рано от обичайното. Въпреки че преди е спял добре, сега трудно заспива и се буди толкова уморен, както когато си е легнал. Други странни симптоми също започват да се появяват. Когато неговия началник коментира, че паметта му не е толкова добра, колкото преди и че концентрацията сякаш му се изплъзва, той решава, че е време да отиде на лекар.


Хронична умора – лекаря
Изслушвайки историята на Тим, лекарят изготвя списък със симптомите на синдрома на хроничната умора и пита дали може да се идентифицира с някой от тях. Те са:

 • Постоянно главоболие
 • Непълноценен сън
 • Нарушена памет
 • Нарушена концентрация
 • Болки в ставите
 • Леко треперене
 • Болезненост и подутина в шията или подмишницата
 • Болки в мускулите
 • Постоянно леко възпалено гърло
 • Слабост в мускулите
 • Чувстваш се по-зле след упражнение
 • Умора извън това, което е нормално, след минимално усилие (хронична умора)
 • Моментите на пълно изтощение са толкова силни, че водят до усещане за болест, въпреки че не могат да бъдат открити никакви физически симптоми
Тим могъл да разпознае всички симптоми като такива, които изпитва.

Диагноза – Синдром на хронична умора


Синдром на хронична умора – новата чума
„Новата чума” е едно от имената, дадени на това загадъчно заболяване, сега известно като синдром на хроничната умора. Лекари и учени подозират, че го е имало в продължение на много години в по-малка степен и познато с различни имена. Въпреки това внезапното нарастване на жертвите през 80-те карат медицинския свят сериозно да се заинтересува и да му даде названието Синдром на хроничната умора, тъй като хроничната умора (изключително изтощение) е най-силния симптом. Той варира по интензивност от жертва на жертва. Някои изпитват леки симптоми и са в състояние да се справят, а други са принудени да останат у дома, неспособни да работят, поради влиянието, което оказва върху тяхната памет и концентрация и непрекъснато изпразвайки техните енергийни нива. Някои от болните се възстановяват чрез приемане на добавки (като витамини, таблетки желязо и т.н.), а някои намират добавките за абсолютно безполезни. Много изпадат в тежка депресия. За съжаление, няма известно лечение.


Хронична умора – лична история
За първи път бях диагностициран със синдром на хроничната умора през 2001. Обичах работата си, животът беше добър и изведнъж бях връхлетян от тази изтощителна болест.

Напуснах работа веднага, тъй като моята памет и концентрация се влошаваха с всеки изминал ден, а насилването и опитването да се подобря сякаш само влошаваха нещата. Не можех да разбера защо Бог е позволил да ми се случи това ужасно нещо. Прекарвайки всеки един ден в дома си, лежейки в леглото и чувствайки се изключително зле или просто седейки си, аз стигнах до отчаяние. После започнаха да се развиват болки в ставите и мускулите, особено в моите крайници. Стана ясно, че това, което започна само като синдром на хроничната умора, сега се беше развило в „големия си брат” - Миалгичен енцефаломиелит (известен като МЕ).

Бях стигнал дъното на ямата на безпомощност и моето чувство на безизходица и нещастие бяха пълни. Това беше състоянието ми, когато Бог се намеси и за първи път започнах да усещам Неговата близост и любяща грижа към мен. Аз също започнах да чувствам как Той внимателно ме учеше, че не бях в застой, а на пътуване. Нещастието, безизходицата, безпомощността и моята постоянна битка с отчаянието са били всъщност инструменти за укрепване на моята вяра и доверие в Него. В допълнение към това, Бог също така ме учеше чрез тази опитност да развивам търпение и издръжливост - нещо, което имах в много малко количество до сега! Започнах да чета Библията по-редовно и направих някои важни открития.

По отношение на издръжливостта прочетох, че „Защото ви е нужно търпение, та, като извършите Божията воля, да получите обещаното” (Евреи 10:36). Що се отнася до търпението, най-силното ми оръжие срещу безизходността, „А твърдостта нека извърши делото си съвършено, за да бъдете съвършени и цели, без никакъв недостатък” (Яков 1:4).

Въоръжен с тези прекрасни обещания, аз бях в състояние да ходя внимателно с Господ през това пътуване из пустинята и накрая дойде деня, когато бях чудесно излекуван от заболяването. Ефесяни 3:20-21а изразява всичко, което чувствах: „А на Този, Който, според действуващата в нас сила, може да направи несравнено повече, отколкото искаме или мислим, на Него да бъде слава”

Научете повече за Божията любов!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Опит за зачеване
Облекчение на хроничната болка
Травматично мозъчно нараняване
Управление на диабета
Хепатит С
Хронична умора
Панкреатит
Справяне със самотата
Операция Стомашен байпас
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Хронична умора to My Google!
Add Хронична умора to My Yahoo!
XML Feed: Хронична умора
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.