Clicky

Облекчение на хроничната болка

Облекчение на хроничната болка

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Облекчение на хроничната болка

Облекчение на хроничната болка – разбиране на заболяването
Облекчаването на хроничната болка често започва с трудната задача на приемане. Много хора, които страдат от заболяването хронична болка, никога не се възстановяват и трябва да намерят начини да живеят с болката. Това беше моя случай, когато получих диагноза болест с хроничен характер.


Облекчение на хроничната болка – стратегии за живот
Тук са стратегиите, които открих, за облекчение на хроничната болка:

    Намерете лекар, който специализира в лечение на вашето специфично състояние и работете с него или нея за създаване на план за лечение, който ще действа при вас. Моят лекар е анестезиолог и медицински директор на клиника. Той работи над 20 години с пациенти, които са в моето състояние на рефлексна симпатикусова дистрофия. Чрез много опити и грешки ние създадохме подходящ план за лечение, за да се намали болката ми. Той включва комбинация от лекарствени медикаменти, болкоуспокояващи медикаменти и акупунктура за постигане на добри резултати. Вашият лекар трябва да има много различни възможности, които да предложи за вашето конкретно състояние. Страдащите от хронична болка трябва да открият лечението, което е най-подходящо за тях.

    Развийте група за подкрепа от страдащи от сходни заболявания. Аз се присъединих към групата в местния център, където ходех ежедневно за упражнения в топла вода. Този клас се състои от хора с ревматоиден артрит, АЛС, МС, тежка хронична болка в гърба, фибромиалгия и други тежки и изтощаващи заболявания. Всеки един от нас посещава класа, за да увеличи мобилността си при минимална болка чрез програмата упражнения във вода, определена за нашето състояние. Групите за подкрепа насърчават развитието и са място, където можем да си съчувстваме или симпатизираме един на друг. Може би най-важното, ние осмисляме предизвикателствата, които носи хроничната болка в нашия живот. Понякога ние предлагаме практически предложения за намаляване на болката. Вие можете да развиете група за подкрепа от хората, които виждате редовно и последователно – тези, които посещават вашата клиника, вашето място за лечение, вашата църква, и т.н. Повечето хора са склонни да говорят за увреждането си, ако подходите към тях по един положителен и подкрепящ начин. Имаше няколко човека, които ми казаха колко са били развълнувани да поговорят с някой, който ги разбира.

    Използвайте хумор. В моята група за подкрепа ние открихме, че хумора е много добро средство, особено през лоши дни. Смехът, докато се упражняваме, ни помага да правим нашата тренировка по положителен начин. Аз се научих как да откривам хумора в моята борба.

    Справете се с емоционалните проблеми. Животът ми се промени в много отношения в резултат на хроничната болка и сега се нуждая от професионална помощ, за да се справя с депресията. Въпреки че първоначално се съпротивявах да потърся помощ, аз съм благодарен, че го направих. Отричането и заравянето на емоциите ми не правеха така, че проблемите да изчезнат. Емоциите могат да засилят болка. Вашият лекар може да ви попита как се справяте с емоционалното си състояние, но ако не се залови с това, вие го изкарайте наяве. Той или тя могат да предложат начини, чрез които можете да получите помощ.


Облекчение на хроничната болка – ключът за мен
Ключът към облекчението на хроничната болка е да се направи преоценка на значението и целта на живота. Често, нашата собствена стойност се базира на способността ни да изпълняваме служебните си задължения. Когато не можех да работя повече в професионалната си кариера, трябваше да открия моята истинска стойност през очите на моя Създател. Бог е създал всеки един от нас с неоспорима вътрешна нужда за лична значимост и тази значимост може да се намери в Него. В Исус Христос ние намираме абсолютен мир, приемане и стойност.

Научете тук как да се справяте по-добре!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Косопад
Забавяне на стареенето
Справяне със смъртта
Облекчение на хроничната болка
Статистика за спонтанните аборти
Менопауза
Справяне със самотата
Опит за зачеване
Пациенти с онкологични заболявания
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Облекчение на хроничната болка to My Google!
Add Облекчение на хроничната болка to My Yahoo!
XML Feed: Облекчение на хроничната болка
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.