Clicky

Справяне с депресия

Справяне с депресия

 - Откриване на варианти
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Справяне с депресия

Справяне с Депресия - Моята лична история
Справянето с депресията беше трудно. Развих депресия след нараняване, което ме остави с хронична болка и промени в живота ми. Аз се борех да се справя. Когато започнах да мисля за самоубийство, започнах да осъзнавам, че депресията беше извън мой контрол. Отричането не беше най-добрият вариант.


Справяне с Депресия - Медицински варианти
Справянето с депресията е възможно и има много възможности. Депресията може понякога да бъде предизвикана от химически дисбаланс и често се използват медикаменти за коригиране на този дисбаланс.

Лекарят може да ви предпише подходящите лекарства или да ви насочи към друг лекар, който е по-компетентен. Има няколко възможни антидепресанти и понякога може да бъде предложено повече от едно лекарство. Вашият лекар може да предпише кое лекарство да използвате въз основа на няколко фактора:

  • Как депресията е засегнала вашите начини на действие?
  • Начинът ви на хранене засегнат ли е?
  • Как се е променил съня ви след започването на депресията?
  • Променили ли са се вашите интереси?
Други елементи, като тревожност, също така ще помогнат да се определи кой, ако има такъв, медикамент да се използва. Понякога може да се използва метода на пробата и грешката за намиране на най-ефективното лечение за вас, което често може да доведе до по-голям емоционален стрес.


Справяне с депресия – Варианти за терапия
Има и възможности за терапия за справяне с депресията, като разговор с квалифициран съветник, който може да премине през проблемите с вас, да ви научи на умения за справяне както и ви предостави системи за подкрепа.

Отидох при терапевт християнин. Тогава това беше предизвикателство за мен. Той ми каза да се обърна към моята вяра за отговорите и аз исках да изкрещя. Бях търсила в моята вяра, но не намирах отговори. Или може би получавах отговори, но ми се щеше да са по-различни!

Ние можахме да обсъдим обстоятелствата и аз научих как да се справям в различни ситуации. Моите чувства на депресия започнаха да изчезват и аз започнах да се справям с предизвикателствата в живота си. Започнах да намирам сила в моята вяра.


Справяне с депресия - Намиране на истинската себестойност
Големите средства за справяне с депресията дойдоха чрез откриване на истинската ми себестойност. Преди основавах самооценката си върху одобрението на моите приятели и върху моята способност да се справям в работата си. Когато вече не можех да изпълнявам работните си задължения поради травмата, се чувствах безполезна.

С течение на времето, аз започнах да осъзнавам, че истинската ми себестойност не идва от мен. Тя идва от Бог – моя Създател. Бог ме обича. Чрез тази огромна любов, аз отново открих стойност и значение в моя живот. Той е моята значимост! 1 Солунци 2:12 казва: „ ... да се обхождате достойно за Бога, Който ви призовава в Своето царство и слава”

Открийте Божията любов!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Маниакална депресия
Преодоляване на страха
Справяне със спонтанен аборт
Признаци на депресия
Постабортен синдром
Справяне с депресия
Справяне с депресията
Преодоляване на завистта
Обсесивно-компулсивно разстройство
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Справяне с депресия to My Google!
Add Справяне с депресия to My Yahoo!
XML Feed: Справяне с депресия
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.