Clicky

Справяне със самотата

Справяне със самотата

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Справяне със самотата

Справяне със самотата – разочаровани & изоставени
Справянето със самотата често е продукт на изправяне пред едно от предизвикателствата на живота. Вашите приятели може да не разберат какво е усещането да са на ваше място, освен ако те самите не са били в това положение. Може би те не разбират вашите предизвикателства и може да не знаят как да ви помогнат. Ето защо, най-близките ви приятели могат да ви разочароват или да ви обърнат гръб. Моите приятели го направиха. Моето предизвикателство е хронична болка. Имах няколко сериозни наранявания на ръката и вече не бях в състояние да работя по начина, по който работех преди. Въпреки изтощителното търсене на работа загубих кариерата, която наистина обичах.


Справяне със самотата – опустошени & сами
Справяйки се със самотата, беше трудно е да не сравнявам съдбата си с тази на Йов от Библията, със загубата на толкова много неща, към които бях привързан. Подобно на Йов имах приятели, които изобщо не са ми били приятели. В началото, някои от тях бяха като Елифаз и предлагаха съвети с думи като: „Укрепвай вярата си - просто се доверявай на Бог!” Доверявах се на Бог. Обаче, този отговор не беше достатъчно конкретен, за да ми помогне да намеря решения, от които имах нужда в този момент. Божията благодат е достатъчна, за да отговори на всички наши нужди. Все пак, това не означава, че времето или отговорите ще бъдат такива, каквито очакваме. В ретроспекция мога да видя, че Бог е бил на моя страна във всички събития, които се случиха по време на тази дълбока, тъмна долина на живота ми. Но в онзи момент се опитвах да чуя гласа на Бог или да видя действието Му, тъй като отговорите не бяха това, което търсех или очаквах.

По-късно, приятелите на Йов казаха, че е необходимо да изпита себе си и да открие къде е съгрешил, така че да може да се покае за този грях. Моите приятели направиха същото. Приятелите на Йов не бяха конкретни за греха му, но моите бяха. Те ме обвиниха във фалшифициране на симптомите на ръката ми твърдейки, че това беше средство да мамя моя работодател и правителството. Исках да ги попитам къде са получили медицинските си дипломи? Исках да ги попитам дали мислят, че всичките шест лекуващи лекаря ще лъжат и рискуват лицензите си заради мен? Бях много наранен, че ме обвиняват в лъжа и измама, но най-вече, че те нямаха високо мнение за християнското ми свидетелство. Но всичко което можех да направя в моя защита, беше да цитирам Притчи 5:21: „Защото пътищата на човека са пред очите на Господа, и Той внимателно измерва всичките му пътеки.” Погрешно, светът твърде често сравнява здравето и благополучието с Божиите благословения; и страданието и болката с Божие осъждение.

Бях смазан, когато тези приятели (които ме познаваха над 25 години) решиха, че не ми вярват за моята честност, почтеност или християнско свидетелство достатъчно, за да стоят до мен като мои приятели. Бях дълбоко наранен от това отхвърляне. И тъй като това беше моята социална група, се чувствах много сам.


Справяне със самотата – Онзи, Който разбира
Докато се борех със самотата на много дълбоко ниво, четях Библията. Там Писанието ми напомни, че същото нещо се случи с Исус Христос в най-тъмния Му час в Гетсиманската градина (Мат. 26:36-46). Той беше толкова сам. През следващите няколко дни всеки път, когато се почувствах обезкуражен или сам, отварях Библията и сякаш думите изскачаха направо от страниците – думи, които бяха специално поставени там, за да ме успокоят в моето положение. Исус ме срещна в моята нужда, в точката на моята болка.

Намерих утеха в това, че Исус изпита всичко, което ние преживяваме, и Той знае точно как се чувстваме. Той може да ни успокоява, защото Той също е бил там. Той обещава никога да не ни остави нито да ни забрави. Той обещава да стои по-близо до нас и от брат. Той казва, че ако ние извикаме за помощ, ще каже: „Ето Ме!”

Намерете помощ


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Облекчение на хроничната болка
Хронична болка
Хронична умора
Статистика за спонтанните аборти
Справяне със самотата
Опит за зачеване
Травматично мозъчно нараняване
Косопад
Панкреатит
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Справяне със самотата to My Google!
Add Справяне със самотата to My Yahoo!
XML Feed: Справяне със самотата
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.