Clicky

Справяне със спонтанен аборт

Справяне със спонтанен аборт

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Справяне със спонтанен аборт

Справяне със спонтанния аборт - не сте виновна
Справянето със спонтанния аборт предполага разбиране на митовете около загубата на плода. Много от митовете за спонтанния аборт стават причина тъгуващата майка да се обвинява за смъртта на своето развиващо се дете. Жената, тогава, трябва да страда от тежко бреме – бреме, което всъщност не би трябвало да понася, тъй като аборта обикновено не възниква в резултат от действията на една жена. Важно е да се разсеят тези митове, за да се облекчи излишното чувство за вина, което една жена може да почувства поради загубата.

Някои от митовете за спонтанния аборт, които могат да са особено тревожни за жените, са тези, които обвиняват физическата активност на жената за загуба на бебето. Дейности като упражнения, сексуален акт, конна езда и самолетна екскурзия обикновено се смятат, че предизвикват спонтанен аборт. Тези митове също в същността си предполагат, че лежането на легло ще помогне за предотвратяването на спонтанен аборт. Затова, когато една жена пометне, тя е засипана с чувства на неспособност (тя е жена, която не може да износи бременността до края) и вина (за вероятното причиняване на спонтанен аборт). Все пак е важно да се помни, че по време на първия триместър една жена може да продължи със своята нормална физическа активност, без риск от загуба на развиващото се бебе. Например, упражненията могат да предизвикат контракции на матката. Когато това се случи, контракциите могат да помогнат за изхвърляне на вече прекъсната бременност – онази, която е била предопределена да завърши рано. Упражняването просто води до спонтанен аборт по-рано, помагайки на тялото да изхвърли бременността, която би завършила при всички случаи.


Справя с аборта – разбиране на митовете
Справянето със спонтанния аборт е труден процес и поради това много лекари препоръчват жените, които имат поредица аборти, да не изпълняват физическите дейности, изброени по-горе. Причината, поради която често лекарите препоръчват въздържание от тези дейности, не е защото митовете са истина. Напротив, лекарите предлагат такива съвети, за да могат да защитят пациента си от вината на повтарящите се спонтанни аборти. Дори и с уверение от лекар, една жена все още може да вярва, че спонтанния аборт е настъпил поради физическата и активност. Чрез въздържание от такива дейности, жената, която многократно преживява спонтанни аборти, освобождава себе си от изпитването на повече вина, ако последва спонтанен аборт.

Справянето с аборт може да се окаже по-трудна задача, когато се усложнява от знанието, че някакво лекарство евентуално е причинило изгубването на бременността. Много от жените не осъзнават тяхната бременност до седмици или месеци след зачеването. През това време на незнание, майката може да употребява вещества в големи количества (кофеин, цигари, алкохол или наркотици). Важното е да запомните, че жената не е подозирала за живота на бебето и не трябва да чувства вина за спонтанния аборт. Вместо това, тези жени трябва да се съсредоточат върху потенциалните бъдещи бременности и да решат дали те желаят да прекратят тези поведения, така че да се намали риска от повтарящи се спонтанни аборти.


Справяне със спонтанния аборт – не забравяйте, че Бог също обича вашето бебе
Справянето със спонтанен аборт става лесно, когато другите помогнат на майката в загубата и. За съжаление, в едно общество, заето с обсъждането на това дали ембриона или плода се класифицира като човешки живот, една майка може да не намери правилно разбиране за нейната загуба. Защо едно общество, несигурно за състоянието на плода, да предлага същото съчувствие за спонтанен аборт, както за смъртта на малко дете? Ако загубеното не се счита за дете, защо да тъгуваме? Много жени, които са имали загуба на бременност, все пак, са обичали развиващия се ембрион или плод като дете дори за краткото време, в което той или тя е съществувал/а. И защо майката да се чувства по друг начин? Библията заявява, че Бог признава детето като човек от началото на живота в утробата (Еремия 1:5). Със сигурност една майка, чиято утроба носи живот, който Бог знае и оформя – развива вътрешно разбиране и обич към детето в нея.

В Псалом към Бог, Давид заявява, „Защото Ти си образувал чреслата ми, обвил си ме в утробата на майка ми. Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; чудни са Твоите дела, и душата ми добре знае това. Костникът ми не се укри от Тебе, когато в тайна се работех, и в дълбочините на земята ми се даваше разнообразната ми форма. Твоите очи видяха необразуваното ми вещество; и в твоята книга бяха записани всичките ми определени дни, докато още не съществуваше ни един от тях.” (Псалом 139:13-16, NIV). Една млада жена, след като преживява аборт в девета гестационна седмица, намира думите на Давид утешителни. Тя пише: „Аз буквално държах бебето си в дланта на ръката ми. Гледайки малкото и телце и плачейки Бог да я върне, аз не можех да не забележа сложността на нейните вече оформени пръстчета. Имаше по пет на двете ръце и всеки пръст беше отделен от другите, така че аз можех да видя колко нежно тя се беше развивала в мен. Псалом 139 ми напомня, че през всеки процес от развитието и Бог я е наблюдавал с възхита. Той я е „образувал”. Колко невероятно. И аз открих спокойствие във факта, че Той трябва да я обичал точно толкова, колкото аз я обичах и все още я обичам – аз като нейна майка, Той като неин създател. Стих 16 предлага дори повече успокоение. Бог е знаел всеки ден, който моето бебе щеше да има. Той е знаел, че тя ще има девет седмици живот вътре в мен. Бог нямаше проблем с този период от време и аз мисля, че мога да приема това. Бебето ужасно ми липсва, но аз знам, че тя е живяла всеки един даден ден, развивайки се както Бог е предопределил. И сега тя е в Рая с Него и Той може да я държи, докато аз стана готова. Съпругът ми и аз я нарекохме Ейнджъл. Тя е нашия ангел в рая.”

Прочетете Справяне със спонтанен аборт Страница 2


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Справяне със смъртта
Процесът на скърбене
Справяне с безпокойството
Справяне с депресия
Маниакална депресия
Обсесивно-компулсивно разстройство
Статистика за спонтанните аборти
Техники за управление на гнева
Постабортен синдром
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Справяне със спонтанен аборт to My Google!
Add Справяне със спонтанен аборт to My Yahoo!
XML Feed: Справяне със спонтанен аборт
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.