Clicky

Справяне със смъртта

Справяне със смъртта

 - Помощ за нараняването
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Справяне със смъртта

Справяне със смъртта – Изпитано от всеки
Справянето със смъртта е житейски опит, пред който никой не иска да се изправи. Животът често може да изглежда като плуване в океана по време на голяма вълна. Дори и да знаем как се плува и да прескачаме големите вълни в точно подходящото време, когато най-малко очакваме – бум! Ние плуваме напосоки и откриваме себе си въртящи се и отскачащи от дъното на океана с уста, пълна с пясък. Ако се борим, отнема по-дълго време да стигнем до повърхността. Но ако се отпуснем по течението, ние веднага изплуваме. Плуването, когато сме уплашени, е трудно. Отнема доверие и концентрация. Справянето със смъртта на близък човек е сходно. За да се справите, трябва доверие.

Смъртта почти винаги се придружава от въпроси - и най-вече „защо”. Независимо дали сме изправени пред нашата собствена смърт или смъртта на близък, ние искаме отговори. Защо се случва това? Какво направих, за да заслужа това? Има ли живот след смъртта? Колкото по-скоро се научим да се носим по водата – да се доверяваме – толкова по-лесно е да открием отговорите, които търсим.


Справяне със смъртта - Истинската позиция
Когато се занимаваме със смъртта, решението е едно и също, независимо дали смъртта е нашата собствена или на близък. Колкото и да е трудно да се приеме, ние трябва да разберем, че смъртта е част от живота. Както гласи една закачка, смъртта е единственото нещо в живота, което е със 100% гаранция.

От полза е да осъзнаете, че докато телата ни са смъртни, всички човешки същества са вечни – нашите душа и дух никога няма да умрат. Нашият дух – същността на който сме - ще живее вечно!


Справяне със смъртта - Няма по-голяма любов
Справянето със смъртта не беше проблем за Адам и Ева-първия мъж и жена, които някога са живели. Въпреки това, след като те съгрешиха против Бог, нещата се промениха. Смъртта е последица от греха на Адам на неподчинение.

Възможно е да мислим за смъртта като края, но няма край в плана на Бог. Ние сме вечни същества в очите Му. Чудили ли сте се някога защо, въпреки че тялото ви остарява, не се чувствате „по-стари” отвътре? Понеже вашият дух е вечен. Библията казва, че Бог е поставил вечността в нашите сърца (Еклесиаст 3:11).

Бог желае ние прекараме вечността с Него, но е оставил този избор на нас. Бог е направил абсолютно всичко, за да бъдем с Него завинаги. Той няма по-голяма любов от Неговата любов към нас.


Справяне със смъртта - Какъв е проблемът?
Справянето със смъртта в голяма степен се влияе от това какво мислим за Исус Христос. Това също засяга и въпроса къде ще прекараме вечността. В своята безкрайна любов Бог изпрати Сина Си Исус да умре за нас. Когато ние вярваме в Исус Христос и това, че Той умря, заплащайки за нашите грехове, на нас ни е гарантиран вечен живот с Него завинаги.

Ако ти си дете на Бог, смъртта е придобивка. Искаме ли да бъдем с Бог завинаги? Разбираме ли, че единствената друга възможност, е да бъдем отделени от Него завинаги? Исус каза: „Аз съм възкресението и живота; който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее; и никой, който е жив и вярва в Мене, няма да умре до века. Вярваш ли това?” (Йоан 11:25-26).

Начинът, по който отговаряте на подаръка на Исус Христос, ще определи къде ще прекарате вечността. Бог Отец обича всичките Си създания и Той чака с нетърпение да ни благослови и изкупи. Псалом 116:15 казва, „Скъпоценна е пред Господа смъртта на светиите Му.” Ако познаваме Христос като наш личен Спасител, ние не трябва да се боим от смъртта. Колкото до тези, които обичаме, то става наша отговорност като вярващи да се молим за спасението на онези, които не Го познават. За тези, които Го познават, смъртта е празник – прибиране у дома!

Започвайки да мислим за себе си като за вечни същества, осъзнаването, че има бъдеще, ще ни помогне да се справим с настоящите обстоятелства. Ще започнем да задаваме конкретни въпроси, свързани с вечността. Ще бъдем ли отделени от земното си тяло и отделени от нашите близки? Ще ги видим ли отново? Как ще определим отделянето? Как ще се справим с раздялата в живота и в смъртта? Бог има план за нас тук, на земята. Бог има план за вечността – Той ни го разкрива.

Ами ти? Познаваш ли Христос като Спасител днес? Ако все още не си взел това решение, защо не го направиш сега.

Открий истинска помощ тук!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Обсесивно-компулсивно разстройство
Признаци на депресия
Справяне с безпокойството
Справяне с депресия
Статистика за спонтанните аборти
Пристъпи на паника
Постабортен синдром
Техники за управление на гнева
Справяне с депресията
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Справяне със смъртта to My Google!
Add Справяне със смъртта to My Yahoo!
XML Feed: Справяне със смъртта
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.