Clicky

Прощаване на изневяра

Прощаване на изневяра

 - Послание на надежда
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Прощаване на изневяра

Прощаване на изневярата – лична история
Прощаването на изневярата започва с приемането и. Знам от първа ръка страданието, което може да причини брачната изневяра, но не защото аз страдах от болката – а защото аз я причиних. Изневерих и в двата си брака. Всъщност, „сексуална изневяра” е просто евфемизъм за „мамене” и аз определено мамех и двамата си съпрузи.

Моята история на прелюбодейство всъщност започна преди първия ми брак. Имах първата си история с женен мъж, когато бях на 19 години и моя модел на прелюбодейство и изневяра продължи много години след това. По ирония на съдбата съм израснала в един доста консервативен дом, в който не се одобряваше предбрачния и извънбрачния секс и помня в началото на юношеските си години, че исках да остана девствена, докато се омъжа. Въпреки това, също исках да бъда забелязана от представителите на противоположния пол, така че прекарвах доста време, правейки себе си привлекателна и „секси” за тях. Чувствах се празна, ако не се опитвах да привлека мъж, и след като привлечех вниманието му и започнех връзка, скоро ми ставаше скучно и започвах да търся ново завоевание.

Аз никога не мислех за себе си като за тип „другата жена”, но без съмнение, аз бях другата жена. Имаше случаи, когато бях дори „приятелка” със съпругата на мъжа, с когото имах връзка. Моето поведение беше противно, но бях убедена, че всичко си е наред, тъй като никога нямах за цел да разбия нечии брак. Аз просто исках да видя дали мога да примамя един мъж до толкова, че да изневери на жена си с мен. Въпреки че познавам само една жена, която разбра за мен, съм сигурна, че съм причинила мъчителна болка на всички останали съпруги. За това искрено съжалявам. „Съжалявам” абсолютно не е достатъчно, но за съжаление това е всичко, което мога да предложа на този етап.

С моята сексуална история аз никога не трябваше да се омъжвам. Изневерих на първите си двама съпрузи, преди и по време на нашите бракове. Изглежда не можех да се спра. Въпреки че моите извънбрачни връзки със сигурност включваха секс, в крайна сметка те не бяха за секс. Моите бракове не бяха сексуално незадоволителни, така че не беше секса това, което търсех, когато имах връзки. Вместо това, аз търсех нещо, което да запълни празнотата в живота ми – дупката в моето сърце, която изглеждаше, че никога няма да се излекува. Някои хора използват наркотици, алкохол или пари, за да се опитат да запълнят тази празнота; аз използвах сексуални взаимоотношения. Имах това, което е известно като „процес на пристрастяване”. Имах нужда последното ми сексуално завоевание да е „най-страхотно”, за да се чувствам жива – да чувствам нещо.

Аз „се нуждаех” от моите сексуални отношения до 35 годишна възраст, когато най-накрая намерих едно единствено нещо, което може да запълни празнотата и да излекува сърцето ми завинаги – или трябва да кажа, „един единствен човек”. Този човек е един мъж, но Той не е просто човек, Той е идеалният човек. Той е човекът Исус Христос. Когато бях на 35 бях затънала възможно най-много. Един приятел ми разказа за Исус и аз предадох живота си на Него и го приех като мой Господ и Спасител. Поради това, че Исус е Бог и Той е мой Създател, Той е единственият, който ме познава отвътре и отвън и е в състояние да ме излекува от моята зависимост. Когато помолих, Той ми прости целия сексуален грях и ме очисти от неморалния начин на живот.


Прощаване на изневярата – библейската гледна точка
Прощаването на изневярата е от съществено значение. Бог заема много категорична позиция срещу изневярата в брака. Терминът прелюбодейство се използва 15 пъти в Стария Завет и 18 пъти в Новия завет. Всяко споменаване е някакъв вид предупреждение за или против акта. В книгата Притчи ние научаваме, че всеки, който извърши прелюбодейство, разрушава собствената си душа. „Не прелюбодействувай” е седмата от десетте Божии заповеди към нас и в еврейския закон на всеки, който прелюбодействаше, се даваше смъртно наказание да бъде умъртвен. Не много престъпления се наказваха със смърт по еврейския закон, но прелюбодейството беше едно от тях. Това е пример колко строг е Бог към изневярата в семейството.


Прощаване на изневярата – къде да получим помощ
Има помощ за прощаване на изневярата. Бог създаде свещената връзка на брака между един мъж и една жена и Той иска да защити тази връзка, затова даде заповед срещу прелюбодейството. Бог знае, че изневярата в брака ще го разкъса, затова Той никога не я прощава и винаги изисква нарушителя да бъде наказан. Въпреки това, Той също знае, че ние сме слаби, егоистични индивиди, които ще извършат прелюбодеяние, въпреки Неговите предупреждения и заповеди, затова осигурява начин ние да разчупим нашите деструктивни, грешни модели.

Бог изпрати Своя Единороден Син, Исус Христос, да понесе крайното наказание на смърт за нашите грехове. Исус умря на нашето място, Той умря на моето място. Аз извърших прелюбодеяние, но Бог прекара Собствения Си Син през смърт заради това. Това е Божията милост към мен. Положих вярата си в Исус Христос като мой Спасител и Бог изтри моите грехове. Започнах наново живота си, сякаш току-що бях родена (всъщност родена отново чрез Божия Свят Дух), както и чрез силата и любовта на Исус Христос, аз бях в състояние да спра да прелюбодействам. Силата не дойде от мен. Повярвайте ми, аз се опитвах да разчупя моя разрушителен модел сама няколко пъти, но беше неуспешно, защото се бях фокусирала върху себе си. Все още имах празнотата, която трябваше да бъде запълнена. Само връзка с моя любящ Създател можеше да запълни тази празнота. Чрез тази връзка Исус ме промени, така че вместо да се фокусирам върху себе си, сърцето ми се обърна към помагане на другите. Когато започнах да гледам извън себе си и да виждам нуждите на другите, живота ми вече не беше празен. Бях развълнувана (и продължавам да бъда развълнувана) за моето бъдеще на служене на другите и прославяне на Бога.


Прощаване на изневярата – източника на прошката
Ако се борите с проблема на брачната изневяра – или сте човек, чийто партньор е бил или е неверен, или сте човек като мен, който е бил (или е) неверен партньор – можете да намерите същата помощ, която аз намерих в лицето Исус Христос.

Открийте прошка сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Християнско брачно съветване
Осиновяване на дете
Справяне с разделянето
Пристрастяване към телевизия
Пораснали деца на алкохолици
Самотен родител
Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Мъртво раждане
Въпроси относно развода
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Прощаване на изневяра to My Google!
Add Прощаване на изневяра to My Yahoo!
XML Feed: Прощаване на изневяра
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.