Clicky

Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието

Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието

Управление на Синдром на дефицит на вниманието – преобладаваща диагноза при децата.
През последните няколко десетилетия теориите за това как да се управлява Синдрома на дефицит на вниманието е широко дискутирана темата. Смята се, че 6% от децата и 3% от възрастните в САЩ са били диагностицирани с известна степен на Синдром на дефицит на вниманието / Синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност. СДВ/СДВХ е диагноза, която се дава на деца и възрастни, които имат сериозни проблеми в четири области на своя живот – невнимателност, силно изразена импулсивност, хиперактивност и неспособност за самоконтрол, които водят до разрушително поведение. Това е разстройство на нервната система. Най-често то не е резултат на лошо родителство или преднамерено предизвикване на детето.

За да се диагностицира точно това разстройство, важните характеристики на СДВ/СДВХ трябва да бъдат разпознати в много ситуации, а не само в училище или в къщи. То е станало най-широко разпространеното разстройство, което психолозите диагностицират при децата. Анти-социалното поведение засяга 60% от деца, най-често видимо при предизвикване. Симптомите обикновено са очевидни преди детето да навърши седем години.

Тези деца много често са много весели и креативни. За съжаление, те често се разглеждат като разрушителни и извън контрол, което води до проблеми с техните връстници и други членове на семейството. За едно дете със СДВ/СДВХ, той или тя знае, че нещо не е правилно, но често не може да контролира себе си, защото те не разбират как, което води до низходяща спирала на самооценка. Те често се чувстват необичани, недостойни и сами – понякога до точката на пълно предаване.


Управление на Синдром на дефицит на вниманието – какви възможни типове лечение има?
Има на разположение множество различни лечения за управление на Синдрома на дефицит на вниманието. Всеки отделен човек със СДВ/СДВХ реагира по различен начин към тях. Препоръчително е родителите или хората с този синдром внимателно да проучат коя процедура е най-добра за диагностицирания и за тези, които живеят с него. Някои от тези фактори включват: характера и потребности на индивида с диагноза СДВ/СДВХ, финансите за лечение, застрахователното покритие, хранителните навици, както и времето, което се изисква както от индивидите, така и от техните близки, с цел по-нататъшно засилване на успеха на процедурата.

Поговорете със семейния лекар или лицензиран професионалист за това дали режима на лечение е подходящ за вашето положение. Съществуват много медикаменти, които се предписват за СДВ/СДВХ. Въпреки това, всяко налично лекарство е стимулант (амфетамин), което има както положителни, така и нежелани (отрицателни) странични ефекти. Други фактори по отношение на лекарствата са възрастта и зрелостта на личността, дозата спрямо строежа на тялото на индивида и на целите на успешното лечение. Предупреждението относно медикаментите е опасността от пристрастяване, независимо дали лицето ще взема предписаните лекарства, както е предписано и съпровождащата грижа, която ще е необходима по време на лечението.

Друг начин на лечение включва изпълнение на Обучение по поведение, което е система за управление на поведението, възнаграждаваща положителното поведение на СДВ/СДВХ деца. Този вид лечение зависи от нуждите на детето от подсилване, осигурявайки постоянно положително възнаграждаване за напредък на детето, променяйки често вида на наградите, за да се осигурят променящи се положителни стимули за детето. Допълнителните видове лечение включват обучение по биологична обратна връзка чрез ЕЕГ, семейна терапия / съветничество, уроци по обучение за самоконтрол, уважение към другите, а вероятно и промяна в хранителния режим на цялото семействоПоявяват се все повече доказателства, че диетата, алергиите, както и упражненията, всички играят огромна роля в противодействието на ефектите от СДВ/СДВХ.

От изключителна важност е да се работи с деца с диагноза СДВ/СДВХ - както у дома така и в училище с определен екип, цели, комуникация и съгласуваност между онези възрастни, които взаимодействат с детето. Тези деца, повече от всички, изискват планиране, последователност и граници на очакванията в изпълнението и в справянето с импулсивното поведение, което води до „анти-социално” поведение.СДВ/СДВХ детето е „висш цар”, който изисква много време, енергия, търпение, последователност, а понякога и креативност от тези, с които общува всеки ден.


Управление на Синдром на дефицит на вниманието – децата надрастват ли симптомите на СДВ/СДВХ?
Добрата новина е, че можете да управлявате Синдрома на дефицит на вниманието. Проучванията показват, че до 60% от СДВ/СДВХ децата надрастват повечето от сериозните симптоми към 20 годишна възраст. Хиперактивното чувство може да се превърне в несвъртащо човека безпокойство. Ако лицето премине през всички възможности за лечение, той или тя ще се научи на техниките за самоконтрол, за да контролира импулсивното поведение. Някои проблеми с невниманието могат да останат и в зряла възраст, превръщайки се в „замъгляване на мисълта”, причинявайки затруднения при завършване на повтарящи се, неудовлетворяващи задачи като балансиране на чекова книжка или попълване на данъчни формуляри. Чаша кафе с кофеин може да помогне да се проясни това усещане за много от страдащите. Много възрастни със СДВ/СДВХ, които са научили и уменията за справяне и личностни стилове, са успели и са успешни на работни места, които използват техните силни страни.

За да управляват Синдрома на дефицит на вниманието, някои възрастни са се научили да използват цветни книгоразделители, за да разделят работата и задачите, за да могат да останат концентрирани. Те са се научили да се доверяват на някой по време на работа, вкъщи и приятелства, които ще им помогнат с любов, когато СДВ/СДВХ започва да има отрицателно въздействие върху всекидневния им живот. Мнозина са се научили да използват високо енергийните си изблици като предимство, за да изпълнят редица задачи и след това да признаят, когато се появят проблеми. Някои са се научили да правят списъци, картички с подсещания, визуално представяне, когато имат поредица от задачи за изпълнение. Има също така доказателства, че определени видове музика помага, за да ги държи концентрирани върху задачата и някои използват това като начин за стимулиране на мозъка в правилната посока. Повечето признават, че опасността от алкохол представлява значителен риск за някой с СДВ/СДВХ и те трябва да го избягват.

Професор в колеж пише, „В стаите в колежа аз уча, аз насърчавам хората със СДВ/СДВХ да ми казват, че те живеят с това. Единственият начин, по които мога да им помогна като инструктор, е да знам за това. Мога внимателно да ги насочвам обратно към темите, когато симптомите са се появили. Мога да представям материала различно и с повече онагледяване за тях, така че мозъка им да бъде стимулиран по различни начини – понякога чрез визуални средства, понякога чрез физическото им участие в някои части на лекцията и др. От жизненоважно значение е всеки студент да знае, че е обгрижен, уважаван, разбран и все още се очаква да отговори на принципите в класната стая. Аз мога и предлагам допълнителна индивидуална помощ за тези студенти, които се нуждаят.”


Управление на Синдром на дефицит на вниманието – надежда за СДВХ детето и членовете на семейството
Винаги има надежда, че утре ще се изправи пред всички проблеми и изпитания, които могат да са резултат от Синдром на дефицит на вниманието / Синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност. Търсенето на скъпите неща, които тези деца правят или казват ни позволява да знаем, че цялата ни усилна работа е променила живота им.

Има един, който разбира нашата болка, обърканост, трудност в управлението – БОГ. Той е Великият лекар. Съветникът. Онзи, който е с нас винаги.

Псалом 121:1-3: „Песен на възкачванията. Издигам очите си към хълмовете, от гдето иде помощта ми. Помощта ми е от Господа, Който е направил небето и земята. Той няма да остави да се поклати ногата ти; Оня, който те пази, няма да задреме.”

Псалом 33:22: „Дано бъде милостта Ти, Господи, върху нас според както сме се надявали на Тебе.”

Псалом 91:2: „Ще казвам за Господа: Той е прибежище мое и крепост моя, Бог мой, на Когото уповавам.”

Исус е нашата надежда, нашата помощ и нашето убежище. Той е обещал да бъде с нас, да ни води, да ни привдига, когато чувстваме, че не можем да се справим.

Силата, която имаме чрез Христос, както ни е обещана във Филипяни 4:13: „За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме подкрепява”, заедно с подкрепата на семейството и приятелите, както и използването на процедури, ще помогне на лицата с диагноза СДВ/СДВХ и членовете на техните семейства.

Научете повече за това да имате взаимоотношение с Исус Христос!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Опит за зачеване
Хронична болка
Забавяне на стареенето
Операция Стомашен байпас
Хепатит С
Косопад
Справяне със смъртта
Хронична умора
Управление на диабета
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието to My Google!
Add Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието to My Yahoo!
XML Feed: Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.