Clicky

Менопауза

Менопауза

 - Свеж старт
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Менопауза

Менопауза – причина за празнуване или оплакване
За някои, менопаузата е повод за ликуващо празнуване и „червени шапки”, а за други тя означава скърбене по загубата на детеродната възраст. Терминът менопауза означава спиране на менструацията или цикъла. Това е нормален етап от живота, през който всяка жена ще премине някъде на възраст между 40 и 60 години. Средната възраст за начало на менопауза е 52 години. По-голяма част от жените влизат в период на перименопауза три до пет години преди действителното започване на менопаузата, въпреки че някои сведения показват поява на симптоми, свързани с менопаузата, десет до петнадесет години преди нея.


Менопауза – физическо и емоционално здраве
Състояние на ума играе значителна роля в подпомагането на прехода на жените през етапите на перименопаузата и самата нея. Полезно е да размишлявате върху богатството и чудото на годините в детеродна възраст, гледайки напред към бъдещето с бодър ентусиазъм за новата свобода напред и преследването на мечтите, които може да сте изоставили, грижейки се за семейство.

Перименопаузата и менопаузата се характеризират със симптоми, които могат да включват промени в настроението, по-изявен гняв, умора, горещи вълни и дори леки симптоми на паника. Традиционната медицина исторически е препоръчвала хормонално заместване, за да помогне на жените да се справят с настъпването на менопаузата. Последните медицински проучвания поставят под въпрос целесъобразността на някои видове хормонално заместване, дължащо се на изследвания, свързани с повишен риск от развитие за рак. Алтернативната медицина изтъква различни билки и природни източници за хормонално заместване, които сега са на разположение. Най-важното е, че и медицинските и хомеопатичните общности насърчават жените да останат в унисон с нуждите на своите тела и да търсят подходящи ресурси.

Добро хранене, достатъчна почивка, управление на стреса и творческа изява са всички необходими компоненти за това да останем здрави през целия живот. В менопаузата жената трябва да забави темпото си и да отдели време да се наслади на приятните занимания в живота. Поради увеличаване на дълголетието и текущия потенциал на средностатистическата жена да живее до края на 70-те и дори 80-те, днес петдесетгодишната жена има много още живот в себе си. Ако навлизате в годините на менопауза, започнете от сега да предвкусвате богатството на своето бъдеще. Вие го заслужавате!


Менопауза – проучванията
Изследванията са свързали успешното преминаване през различните етапи на живота и предизвикателства с духовната връзка с Бога. Д-р СВ Бристър, автор на Промяната се случва, предизвиква своите читатели да се изправят срещу всички промени живота чрез доверено упование в Бога.

Бъдете насърчени от историята на Алисън за това как Бог и помага да се изправи пред неочаквана загуба и да се справи с реалността на менопаузата в собствения си живот.

Алисън седяла, изплашена, слушайки заключението на лекаря си. Тя била на 45-годишна възраст и отчаяно се опитвала да забременее през последните пет години. Тя и нейният съпруг имали един девет годишен син и се надявали и се молили за още едно дете, което да изпълни тяхното малко семейство.

Менструалният цикъл на Алисън станал нередовен в ранните и 40 години, правейки зачеването истинско предизвикателство... С тиктакането на нейния биологичен часовник, тя се страхувала, че няма да има друго дете. Били минали повече от осем седмици от последния и цикъл и всички показания сякаш сочели към бременност. Сега тя едва можела да повярва на думите на лекаря, „Съжалявам, г-жо Крамър не сте бременна. Влизате в менопауза.”

Като смъртна присъда, думите му намушкали сърцето и. Тази нощ, тя била неутешима, плачейки в ръцете на съпруга си.

Няколко седмици по-късно, Алисън седяла, слушайки проповедта в неделя. Тя не била от редовните посетители на църква, но подобно на много хора, тя отишла този ден, за да търси отговори. Темата била „благодарността”. Проповедникът говорел за опустошението и загубата на човешки животи в преодоляването на последиците от урагана Катрин. Той свързал това с историята на единствено дете на една жена, което било пометено от нарастващите води на Ню Орлиънс.

Когато Алисън слушала, сърцето и се съкрушило за тази опустошена майка, която загубила единственото си дете. Тя инстинктивно протегнала ръка и хванала ръката на здравото момченце, седящо до нея, нейния собствен син. Тихо молейки се за собственото си семейство, тя почувствала как празнотата и си отишла. На нейно място Алисън запълнила с благодарност, докато не останали празни места в сърцето и.

Запълнете празното си сърце


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Косопад
Пациенти с онкологични заболявания
Справяне със смъртта
Хепатит С
Операция Стомашен байпас
Панкреатит
Справяне със самотата
Облекчение на хроничната болка
Опит за зачеване
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Менопауза to My Google!
Add Менопауза to My Yahoo!
XML Feed: Менопауза
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.