Clicky

Помощ при затлъстяване

Помощ при затлъстяване

 - Външния вид
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Помощ при затлъстяване

Помощ при затлъстяване – какъв е проблема?
Толкова много хора търсят помощ за затлъстяването само за да бъдат бомбардирани с модни диети, нежелани съвети и осъждания от страна на другите. Очевидно е защо толкова много хора търсят помощ. Според Американската асоциация за борба със затлъстяването, наднорменото тегло причинява над 300 000 смъртни случаи всяка година в Съединените щати и 100 милиарда долара в разходите за здравеопазване. Развиващите се страни, както и тези страни в света, които са по-индустриализирани, имат повишени нива на затлъстяване в тяхното население поради хранителните навици и нездравословния начин на живот.

В най-простия си вид, затлъстяването е излишък от мазнини в тялото. Това често води до значителни проблеми със здравето. Намирането на помощ е толкова важно, тъй като наднорменото тегло е свързано с повече от тридесет медицински състояния.1


Помощ при затлъстяване – какво мога да направя?
Кои са някои от нещата, които едно лице може да направи за борба със затлъстяването и да намери помощ и подкрепа?

  • Научете или разработете план за хранене и бъдете дисциплинирани да го прилагате.
  • Изберете храни, които са пълни с хранителни вещества и имат малко калории. Избягвайте сладкиши, безалкохолни и нишесте.
  • Направете упражненията ежедневна част от живота си.
  • Избягвайте да прескачате хранения.


Помощ при затлъстяване – лична история
Като дете помня предупрежденията от страна на родителите си: „По-бавно! Дъвчи храната си! Само една порция! Ако продължаваш да ядеш така, ще изглеждаш точно така и така.”

В ранните си години открих, че има чувство за успокоение в храненето. Купувах си поничка с парите за мляко или грахамови бисквитки по време на следобедния сън на моята майка и братя. Това се случваше пак и пак през годините. Може би можете да се идентифицирате с мен.

Избягвах да посещавам семейните събирания или сбирки заради теглото си. Бях на диета и преяждах. В края на краищата аз не преяждам и не следвам диети повече. Каква е тайната ми?

Това, което проработи при мен, е да балансирам храните, които ям и да направя упражненията свой приоритет. Храната не е като наркотиците или алкохола, ние не можем просто да спрем да ядем. Ние имаме постоянна 24 / 7 връзка с нея. Въпреки това аз научих, че Божиите принципи са приложими и за храната, точно както към всичко останало.

За толкова дълго време не знаех какво означава заситен, така че сега, когато сядам да ям, аз моля Бог да ми покаже, когато съм ял достатъчно и да не надхвърлям това. Отиването по-нататък от засищането беше моя проблем... и това се разпростря във всички сфери на живота ми. Бог е много верен и това работи, когато го прилагаме.

Най-важното нещо, което работеше при мен, е да предам тази част от мен на Бог на първо място. Независимо дали четях Библията или се молех, аз Му се наслаждавах.

Въпросът е: Бог или храната, Бог или парите, Бог или аз.


Помощ при затлъстяване – промяна на нашия възглед
Може ли да се идентифицирате с историята по-горе? Може би храната се е превърнала в начин да се успокоявате - начин да лекувате емоциите си. Толкова често утехата при хранене ни предпазва от научаването на начини за разрешаване на проблемите. Промяната на нашето мислене е от решаващо значение. Обмислете следните съвети:

  • Молете се преди хранене. Помолете Бог да ви каже, когато сте се нахранили.
  • Храненето до засищане изисква ядене по-често. Не се изненадвайте, ако ви се яде на всеки два часа, за да се чувствате сити.
  • Приготвянето на храната спомага за осигуряването на балансирани хранителни навици.
  • Молете се за дисциплина в навиците ви на хранене и упражнения.
  • Благодарете на Бог за създаването на вашето тяло (1 Коринтяни 3:16-17).
Може би се чудите как Бог се вписва в помощта при затлъстяване. Загубата или поддържането на тегло не се ли осъществява чрез собствената ни воля и решителност? Аз открих, че това не е така. Когато ние разчитаме на Божията помощ, има по-голяма вероятност да успеем.

Открийте Божията помощ.

1 Американската асоциация за борба със затлъстяването (www.obesity.org)


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Лечение на рака
Опит за зачеване
Забавяне на стареенето
Хепатит С
Управление на диабета
Справяне със самотата
Менопауза
Хронична болка
Статистика за спонтанните аборти
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Помощ при затлъстяване to My Google!
Add Помощ при затлъстяване to My Yahoo!
XML Feed: Помощ при затлъстяване
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.