Clicky

Обсесивно-компулсивно разстройство

Обсесивно-компулсивно разстройство

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Обсесивно-компулсивно разстройство

Обсесивно-компулсивно разстройство - Какво представлява?
Обсесивно-компулсивното разстройство (OCD) е неврологично и психическо разстройство, когато дадено лице има натрапчиви мисли и/или действия или завладяващи мисли. Човекът може да страда от тежко безпокойство или тежка депресия в резултат на нивото на натрапчивост.

Много специалисти смятат, че обсесивно-компулсивното разстройство е пряко свързано с нивата на серотонин в мозъка. В хората с OCD са открити по-ниски нива на серотонин.

Човек може да поиска да се освободи от тези наклонности, но не е в състояние да го направи. Той или тя могат да бъдат обсебени от миене на ръце, подреждане на неща, избягване на пукнатини по тротоара и така нататък. Важно е да се отбележи, че съществуват начини за ефективно лечение на това заболяване.


Обсесивно-компулсивно разстройство - Какви са симптомите?
Ако смятате, че може би страдате от обсесивно-компулсивно разстройство, как можете да проверите? Някои от най-честите симптоми са:

  • Страх от микроби
  • Страх от загуба на контрол
  • Страх от агресивни наклонности
  • Забранени мисли
  • Прекомерно внимание върху правенето на всяко нещо
  • Прекарване на часове в правене на нещо, за да го направите перфектно
Ако имате тези симптоми, свържете се с професионалист. Започнете с личния си лекар. Той или тя може да ви насочи към специалист.


Обсесивно-компулсивно разстройство - Може ли да се лекува? Сам ли съм?
Обсесивно-компулсивното разстройство може да бъде лекувано. Понякога то се лекува с лекарства или с терапия. Много пъти лечението и медицината се използват заедно с добър успех. Зависи от това какво вашия лекар ще определи като най-добро за вашия случай. Може да се наложи да опитате комбинация от неща преди да откриете нещо, което ще даде резултат при вас.

Ние всички се чувстваме като че сме сами, когато се борим със състояние като OCD. Ти не си сам. Приблизително един човек на всеки 50 се изправя пред OCD на някакъв етап от своя живот. Обмислете да се присъедините към група за взаимопомощ, за да обсъждате чувствата си с хора, които могат да разберат онова, през което минавате. Можете да научите повече за OCD от тези групи.

Лекарите не са сигурни дали OCD се предава на потомството. Изглежда, че колкото по-рано се прояви в живота, толкова по-вероятно е то да е било предадено от едно поколение на следващото. Лекарите не са открили конкретен ген, който да покаже, че OCD се унаследява.

Лекарите смятат, че OCD може да започне по всяко време от дете до пълнолетие. Като цяло признаците са налице преди човек да навърши 40. OCD често може да остане неразпознато за много години.


Обсесивно-компулсивно разстройство - лична история
Болката от обсесивно-компулсивното разстройство повлия всяка област на моя живот - работа, дом, както и личния ми живот. Борех се с него всеки ден. Пропилях толкова много време да правя нещата пак и два и три пъти да проверявам всичко.

Бог ме спаси от това безнадеждно състояние и ми даде шанс да живея нормален живот. Научих, че Исус Христос умря на кръста, така че моите грехове да бъдат простени и да мога да имам вечен живот.

Аз вече не ходя в това отчайващо състояние на обърканост и това разстройство няма същата власт над мен. Аз се научих, че в Христос няма осъждение, включващо всеки грях, дори и греховете, които повтарям. Чрез Исус, имам надежда.

Исус Христос никога няма да ме изостави и аз никога не мога да загубя спасението си, тъй като то не се основава на моето представяне.

Господ Исус Христос иска да ви даде трайно душевно спокойствие, както го даде на мен. Ще Му позволите ли да влезе в живота ви? Един стих, който беше полезен за мен, е Филипяни 4:6, 7 „Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение; и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа Исуса.” Аз все още имам духовни борби, но сега знам, че съм на правилния път.

Научете повече за това да имате трайно душевно спокойствие!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Признаци на депресия
Преодоляване на страха
Справяне с депресия
Техники за управление на гнева
Справяне с безпокойството
Справяне със спонтанен аборт
Маниакална депресия
Обсесивно-компулсивно разстройство
Справяне с депресията
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Обсесивно-компулсивно разстройство to My Google!
Add Обсесивно-компулсивно разстройство to My Yahoo!
XML Feed: Обсесивно-компулсивно разстройство
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.