Clicky

Преодоляване на страха

Преодоляване на страха

 - От страх към вяра
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Преодоляване на страха

Преодоляване на страха – моя метод
Нищо от моето цялостно изследване на психологията не ми помогна да преодолея страха. Моите изследвания не ми дадоха нищо, което бих могъл да използвам, за да пробвам това, което бе наистина рационално спрямо това, което е нерационално-кое е истина срещу това кое е лъжа. Тъй като ранните ми убеждения са основани и вкоренени в религиозните учения, аз се обърнах към Библията за отговори. Взех решение да допускам, че всяко вярване е грешно или изкривено, докато не може да се потвърди в Божието Слово.

Първо, аз смирих себе си и реших, че за да преодолея страха, аз имам нужда от Божията помощ. 1 Петрово 5:6 казва: "Смирявайте се, следователно, под могъщата ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно."

Второ, взех решение, че ще предам всичките си безпокойства, всичките си тревоги, всичките си грижи, веднъж и за винаги на Него и ще Му се доверя да ме научи на всичко, което трябва да зная, за да променя страха във вяра. 1 Петрово 5:7 казва: „Всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.”

Трето, аз започнах да преодолявам страха, когато застанах срещу дявола, заявявайки, че той да е лъжец и избирам да вярвам в Бога, че приемам всичко, което Той е казал, че е истина! 1 Петрово 5:8-9 казва: „Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне. Съпротивете се нему, стоейки твърди във вярата, като знаете, че същите страдания се понасят и от братята ви в света.”

Когато се опълчих, Бог застана до мен. Когато вкорених себе си в Божието Слово, станах твърд и решителен чрез Исус Христос. През годините, аз продължих да се основавам, да се вкоренявам сигурно и да заяквам. Реших да следвам Неговия път, да стана всичко, което Той възнамерява и е проектирал да бъда.

Насърчавам ви да търсите Божията истина, да предизвиквате всяка мисъл на страх, за да откриете кое е наистина вярно и кое е лъжа. Насърчавам ви да направите Библията ваш стандарт за истина и да се доверите на Бог да ви помогне да отделяте истината от лъжата. Всичко, от което се нуждаете, за да преодолеете страха, е достъпно за вас чрез Исус Христос и може да бъде намерено от онези, които Го търсят, които се учат да приемат Неговия характер за свой и които пребъдват в Неговото Слово.

Прочетете Преодоляване на страха Страница 2


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Справяне със смъртта
Маниакална депресия
Пристъпи на паника
Преодоляване на страха
Техники за управление на гнева
Признаци на депресия
Справяне с депресия
Обсесивно-компулсивно разстройство
Процесът на скърбене
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Преодоляване на страха to My Google!
Add Преодоляване на страха to My Yahoo!
XML Feed: Преодоляване на страха
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.