Clicky

Постабортен синдром

Постабортен синдром

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Постабортен синдром

Постабортен синдром – Симптомите
Симптомите на постабортният синдром могат да започнат веднага или години по-късно. Докато медицинската общност може да спори за наличието му, като бивш поддръжник на про-избора мога да ви уверя, че той е истински. След като първоначалните сълзи на отчаяние от емоционалната загуба и физическата болка си отидат, решението за прекратяване на живот започва да ви преследва. Момче ли беше? Момиче ли беше? На колко години щеше да бъде той или тя днес? Ако само ...

Въпрос след въпрос и напомняне след напомняме ви отвеждат дълбоко в отчаянието.


Постабортен синдром - Вината&Депресията
Жертвите на постабортен синдром често отричат абортите, в следствие на вината и депресията, свързани с него. Това прави документирането му, известен също така като синдром на пост-травматичен стрес, много трудно.

Симптомите варират от лека депресия до мисли за самоубийство и може да бъде свързан с други емоционални поведения като нарушения в храненето, наркотици или злоупотреба с алкохол и самонаказание. Милиони жени са правили аборти само за да открият емоционалната дилема, която няма да си отиде. Постабортният синдром може да повлияе и на мъжете, както и на жените. Точно така – мъжете също могат да изпитват симптоми от него години след аборта.


Постабортен синдром – дар на Прошка
Симптомите на постабортния синдром могат да идват и си отиват, докато не се занимаете със същността на проблема. Вие сте взели решение да направите или позволите аборт (и вие ще трябва да се примирите с решението си). Ако направите нещо, за което съжалявате, на другите, вие се извинявате, но само след като можете да признаете пред себе си, че сте им направили нещо лошо. Това е първата стъпка в оставянето на вашето минало в миналото завинаги! След като сте признали пред себе си, че съжалявате за решението да абортирате вашето дете, вие трябва да си простите. Как може някой някога да прости за убийството на дете? Този акт на опрощение изисква по-голяма любов от тази, която вие или аз можем да имаме. Така че какъв е отговорът? Има Бог, Който ви обича и ви е познавал, когато сте били в майчината утроба. Той ви създал, за да имате връзка с Него. Той изпрати Сина Си да умре за прощение на вашите грехове и само Той има любовта, която е необходима, за да излекува вашата болка. След като сте признали пред своя Създател и пред себе си, че съжалявате за решението да направите аборт, помолете Го да ви прости.


Постабортен синдром – Дългосрочно възстановяване & Надежда
Постабортният синдром може да изисква по-дълъг период на възстановяване. Мислите могат да се върнат и вие можете да се съмнявате в Божията прошка, но въпреки това бъдете сигурни, че Бог държи на думата Си. Отделете време да опознаете Бог и Неговия Син, Исус. Библията казва, „Ако изповядаме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете ни и да ни очисти от всяка неправда” (1 Йоан 1:9). Библията също казва: „Колкото отстои изток от запад, толкова е отдалечил от нас престъпленията ни” (Псалом 103:12). Нашето собствено осъждане е онова, с което е трудно да се справим. Да знаем, че Създателя на вселената ни прощава, когато помолим, ни помага да си простим сами на себе си. Въпреки че все още може да се чувствате тъжни понякога за загубата на детето си, можете да бъдете сигурни, че ще го видите отново!

Открийте надежда и прощение сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Постабортен синдром
Маниакална депресия
Справяне с депресията
Пристъпи на паника
Справяне с безпокойството
Обсесивно-компулсивно разстройство
Преодоляване на страха
Техники за управление на гнева
Признаци на депресия
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Постабортен синдром to My Google!
Add Постабортен синдром to My Yahoo!
XML Feed: Постабортен синдром
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.