Clicky

Планиране на пенсионирането

Планиране на пенсионирането

 - Подготвяне на живота
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Планиране на пенсионирането

Планиране на пенсионирането – бъдете подготвени
Когато повечето хора обмислят планиране на пенсионирането, те мислят само за финансовите въпроси – да се уверят, че имат достатъчно пари и ресурси, за да посрещнат нуждите си. Често емоционалните, физическите и духовните аспекти на живота са пренебрегнати. Обмислете следните съвети.


Планиране на пенсионирането – бъдете емоционално подготвени
Емоционалната подготовка е от съществено значение за доброто планиране на пенсионирането. Имате нужда от цел, причина да се пенсионирате. „Съпругът ми и аз обичаме да пътуваме, така че посетихме Мейн, Нова Скотия, Ниагарския водопад и Хърши, ПА през първата година от нашето пенсиониране. Ние също така направихме свой приоритет да посещаваме нашите деца по няколко пъти всяка година. Обичаме да сме с нашите внуци, особено по време на празниците. Винаги вземам много от моите книги, за да дам на тези, които може би се нуждаят от насърчителна дума.”

Друг аспект на емоционалната подготовка за пенсиониране е хумора. Смейте се на себе си! Медицинските науки сега признават, че най-добрата съпротива срещу болестта е смехът. Библията казва: „Весело сърце е добро лекарство, а съкрушен дух изсушава костите" (Притчи 17:22).


Планиране на пенсионирането – бъдете физически подготвени
Физическата подготовка е важна за планирането на пенсионирането. Консумацията на здравословни продукти и упражненията са от съществено значение.

  • Пийте поне 6 чаши вода всеки ден. „Забелязах, че тялото ми има по-спокоен и по-лъчезарен изглед, когато пия повече вода. Лицето ми заблестява, когато пия шест до осем чаши вода всеки ден. Ние имаме нужда от тази освежаваща напитка, за да поддържаме тялото си активно и здраво.”

  • Създайте си навик да имате изобилие от пресни, зрели плодове и зеленчуци в къщата за бърза консумация. Суровите храни се разграждат бързо и са много хранителни. Когато бързате, грабнете парче плод или зеленчук като моркови, целина или някакви ядки за из път. Консумацията на правилните храни възнаграждава, като например по-добро усещане за самите вас.

  • Станете активни и се движете. Помислете за водна аеробика или ходене с носене на тежести. Това помага за укрепване на ръцете и краката. Открийте какво ви харесва да правите и го правете! Вашият лекар може да ви помогне да изберете правилното упражнение за вас. Активността подобрява настроението ви, помагайки ви да се чувствате повече в контрол. Тя също така изгражда самооценка, което повишава мотивацията. Фиксираното време всяка седмица за упражнения ви помага да контролирате кръвното налягане, риска от развитие на сърдечно заболяване и понижава риска от рак и диабет.


Планиране на пенсионирането – бъдете духовно подготвени
Духовната подготовка за пенсиониране е ключът към живот в изобилие, за който говори Исус в Йоан 10:10. Исус говори следните думи: „Крадецът влиза само да открадне и убие и погуби; Аз дойдох за да имат живот, и то изобилен.”

Пенсионирана жена написа, „Съпругът ми и аз се пенсионирахме през 2004 година. Ние се наслаждаваме напълно на нашето пенсиониране, защото имахме план. Земният живот е време на подготовка не само за пенсиониране, но и за вечността. И двамата обичаме да седим на топло до огъня и да четем и изучаваме Божието Слово всяка сутрин. Ние също сме активни в църквата, пеейки в хор и съпругът ми е разпоредител. Ние се наслаждаваме на общение с останалите. Бог изпрати Своя възлюбен Син да живее и да умре, така че да можем да бъдем глава, а не опашка, заемодател, а не заемополучател. От нас зависи и нашето взаимоотношение с Исус Христос е това, което определя как да живеем. Грижата за себе си духовно, емоционално и физически е ключа за наслаждаване на нашите златни години.”

За да изпълним целта, за която Бог ни е създал, ние трябва да се фокусираме върху това да станем човека, който Бог иска да бъдем духовно, емоционално и физически.

Божие дете ли сте? Сигурни ли сте, че ще отидете в рая, когато умрете? Ако не, продължавайте да четете!

Продължавайте да четете, за да научите повече!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Празно гнездо
Пристрастяване към телевизия
Справяне с развода
Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Вербална злоупотреба
Самотен родител
Неомъжена жена
Самоубийство на дете
Справяне с разделянето
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Планиране на пенсионирането to My Google!
Add Планиране на пенсионирането to My Yahoo!
XML Feed: Планиране на пенсионирането
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.