Clicky

Забавяне на стареенето

Забавяне на стареенето

 - Намерете живот
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Забавяне на стареенето

Забавяне на стареенето – управление на нашата смъртност
Шекспир разбира отвращението към стареенето и желанието да го забави: „влажни очи, суха ръка, жълта буза, побеляла брада, отслабващи крака, все по-голям корем... пресипнал глас, задъхан дъх, двойна брадичка, слаб ум и всяка част от вас се разрушава със старостта.” От векове търсим магически формули, митове и съвременни средства, за да избягаме от това човешко състояние. Интернет предлага над 15 милиона сайта, отнасящи се до „стареенето” и над 67000 за „забавяне процеса на стареене”. Остаряването не е свързано само с години на старост. То е процес през целия живот, чрез който ние определяме социалните, умствените и биологичните етапи в живота ни.

Чак напоследък съвременните биотехнологии започнаха да работят по възстановяване на младостта, създаване дълголетие и, в крайна сметка, забавяне на процеса на стареене. През 1995 г., директор Джон С. Герен оглави изследване, което документира животни (скална риба, костенурки и китове), които са живели 200 години или по-дълго, без да показват признаци на стареене. Публикации от един лекар от отбор 2 Биосфера предложиха диети за дълголетие (2005) и анти-стареене (2005). Книгата му за живот над 120 години (2000) обещава да бъдете „въоръжени с... практически средства за избягване на смъртта.” Д-р Ричард Д. Липман, един от номинираните за Нобелова награда през 1981, изобрети и патентова ACF-22 през 1987 г. като метод за забавяне стареенето. Въпреки че продуктът вече е прекратен, той „показва в строго контролирани лабораторни тестове, че увеличава продължителността на живота с 19-26%.” Непреодолимото преследване на безсмъртието със сигурност изисква проучвания за забавяне на стареенето.


Стареенето – удължаване на живота ни
Процесът на застаряване определя младостта точно толкова, колкото определя и нашата напреднала възраст. И в двата случая, ние определяме живота си от това как той се свързва с различните етапи. Със забавянето на възрастта бихме могли да забавим драстично нашето биологично и психическо съзряване през целия ни живот. С удължаването на средната продължителност на живота до 120, пубертета може да се отложи до 20. В зависимост от конкретната техника, дали е ранна генна манипулация или мимикрия през целия живот на ограничение на калории, и млади и стари ще бъдат засегнати. Какво ще бъде въздействието върху забавянето на биологичното стареене в една култура, където 21-вия век все повече засилва „социалното застаряване” на нашата младост? Забавянето на стареенето може да се разпростре върху целия ни жизнен цикъл като ластик, удължавайки времето, което прекарваме в ранна детска възраст, детство, юношество, години на разцвет и зрели години. И все пак, винаги има риск от сериозен разрив между зрелостта на тялото / ума и очакванията и изискванията на живота.


Забавяне на стареенето – да победим нашата смърт
Остаряването често се разглежда като болест, която да се лекува; затова хората искат да забавят стареенето! Изразявайки желанието никога да не остареем, ние проявяваме нашата опозиция към умирането, предпочитайки безсмъртие. Повечето от нас приемат нашата смъртност на едно ниво, но отхвърлят стареенето, тъй като то често ни напомня, че трябва да се изправяме пред тази уязвимост ежедневно. Всички наши дейности и нагласи, следователно, са фокусирани върху това да живеем живота си на максимум, знаейки, имаме ограничен период от време.

Когато за първи път ми беше поставена диагноза рак, отговорът на моя баща беше: „Защо не може аз да съм с рак, вместо теб?” Той ми е „татко” и това правят родителите... опитват се да понесат болката и страданията на децата си. На 91 баща ми е изненадан от неговото дълголетие, докато живота на собственото му дете е застрашен. Това, което възрастният ми баща не осъзнава е, че аз съм свободен от безмилостното разписание на болестите и смъртта. „Духът на Този, Който е възкресил Исуса от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христа Исуса от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, който обитава във вас.” (Римляни 8:11).


Забавяне на стареенето – да намерим нашия извор на живот
Стареенето болест ли е – състояние, което да се лекува, като рака? Дали нашите предци, които не успяха да достигнат „границата между вековете” са били по-малко благословени в човешките си преживявания? Чрез манипулиране на нашия биологичен жизнен цикъл, ние може да загубим нашия жизнен цикъл на преживявания за това какво означават за нас времето, възрастта и промяната.

През времето Бог винаги е възнамерявал за хората изобилно да изпитват една неостаряваща връзка с Него. „Страхът от Господа е извор на живот, за да се отдалечава човек от примките на смъртта” (Притчи 14:27). Беше ни предложен един съвършен „обратен процес”. Неговият Син, Исус Христос, изостави дълголетието и безсмъртието Си, за да преобърне причините за смъртта (2 Коринтяни 13:4). Ние не можем да победим последиците от остаряването и греха (Римляни 5:12; 6:23), затова Нашия Небесен Отец изпита болката и страданията вместо нас (Евреи 2:14-15). В смъртта Си, Той не само удължи нашия живот, но Той простря продължителността на живота ни във вечността.

Научете повече за вечния живот!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Управление на диабета
Статистика за спонтанните аборти
Хронична умора
Забавяне на стареенето
Операция Стомашен байпас
Панкреатит
Лечение на рака
Пациенти с онкологични заболявания
Менопауза
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Забавяне на стареенето to My Google!
Add Забавяне на стареенето to My Yahoo!
XML Feed: Забавяне на стареенето
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.