Clicky

Лечение на сексуална пристратеност

Лечение на сексуална пристратеност

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Лечение на сексуална пристратеност

Лечение на сексуална пристратеност – причини и фактори
Съществуват шест различни вида сексуална пристратеност. Има широк спектър от причини и усложняващи фактори сред тези различни видове. Общото за всички видове е основната принуда да се подчиняваш на сексуалните импулси. Всеки даден зависим може да се бори с един или повече от един тип и е възможно да се проявяват характеристиките на всички шест, обаче това е рядко.


Лечение на сексуална пристратеност – определяне на типа пристрастеност
Най-редкия вид е Духовната пристрастеност към секс, а най-често срещаната Биологичната. Четирите други вида включват Психологическа, въз основа Травма, Сексуално-анорексична и въз основа Нарушения в настроението. Биологичната сексуална пристрастеност не само е най-често срещана, но това е най-простата форма и се лекува със солиден поведенчески план за лечение. Този тип обикновено започва около пубертета, когато бъдещия зависим започва да мастурбира на образи, фантазии, предмети или хора. След оргазма, най-високото ниво на ендорфини и енцефалини се освобождава в тялото, достигайки центъра на възбуда в мозъка и създава „еуфория”, която е четири пъти по-силна от хероина. С течение на времето този проблем и всичко, което се фантазира или се гледа в този момент, се засилва, създавайки неврологични пътища в мозъка и привикване на тялото да се възбужда от тези стимули. За съжаление, цикълът на поведение продължава и се влошава, оттам и пристрастяването.

Тези, които се борят с пристрастеност от Психологически тип, най-често са преживели някакъв вид насилие. Всъщност, 90% са емоционално, 80% сексуално и 70% физически насилени. Този вид пристрастеност се характеризира с „душа в болка”, която е избрала секса като начин да „лекува” тази болка. Сексуалното действие става бягство от болезнената реалност на ежедневния живот. По същия начин, Травма-базираната зависимост стои в принудата да се повтаря мъчението на сексуалната злоупотреба, направена в опит да се установи контрол върху нараняването и да се възстанови или изличи раната чрез удоволствие. Нито Психологическите или Травма-базираните зависими са отговорни за небрежността и злоупотребата, която са понесли – те, обаче, са единствените, които могат да поемат отговорност за излекуването си.

Сексуално-анорексичната, въз основа нарушения в Настроението и Духовната сексуална зависимост са по-малко разпространени, но всяка с уникални аспекти. Сексуалната или релационна анорексия е съзнателно или несъзнателно саботиране на интимността във връзката – разбирана като „обвързване”, интимността е страшна и затова се избягва от зависимия чрез поведение като въздържане от любов, оттегляйки се емоционално, обвинявайки се, срамувайки се и / или контролирайки. Обратно, при сексуалната зависимост въз основа нарушения в Настроението, човек е много способен на взаимоотношения, но е трудно да контролира настроението си, обикновено поради дисбаланс в химията на мозъка – точно както черния дроб и задстомашната жлеза може да престанат да функционират правилно, нуждаейки се от диализа или предизвиквайки диабет, съответно, мозъка, който е орган, може да има смущения в потока си от невротрансмитери, засягащи настроението. Този вид пристрастеност често, диагностициран като депресия или биполярно разстройство, може да бъде лекуван успешно чрез използване на анти-депресанти и / или стабилизатори на настроението. И накрая, чисто Духовната сексуална зависимост, макар и необичайна, обикновено е някой, който просто търси духовност и / или връзка във всички погрешни места. Усещайки празнота в живота си, той решава да я изпълни със сексуални преживявания, ставайки „пристрастен” към временната възбуда и моментното задоволство, което носи, не осъзнавайки, че трайно ограничава други аспекти от съществуването си.


Лечение на сексуална пристратеност – да бъдеш освободен
Добрата новина е, че всички видове сексуално пристрастяване може да се лекуват. В действителност, хората по целия свят са били освободени от вината, срама и бремето, които причинява тази принуда. Повечето мъже казват, че чувстват повече цялостност и намаляване на тревожността и депресията – и двете често срещани сред сексуално зависимите, но забравени при възстановяването. Всъщност, някои мъже дори удвояват приходите си през първата година на изчистването си! Това, без съмнение се дължи на допълнителната енергия, креативност и вълнение, които изместват пустотата на пристрастяването. Ако се борите и бихте искали да се промените към по-добро, не губете нито минута – потърсете помощта, която е на разположение за вас и започнете нов живот на свобода от пристрастяването. Вие ще откриете дарби, които никога не сте осъзнавали, че имате и ще изградите подкрепящи, насърчаващи отношения, които никога не сте мислили, че са възможни. Най-вече, Бог ще изкупи годините на борба, които сте преживели – точно така, други мъже в живота ви също се нуждаят да чуят това послание и Бог може да ви използва, за да им помогне. Няма нищо по-задоволително от това да видите освобождаването на друг човек. Не забравяйте, точно както човек, който е прострелян, не е отговорен за престъплението, но е отговорен да отстрани куршума, ние, сексуално зависимите, може да не сме виновни за това, което е причинило зависимост, но със сигурност сме отговорни за получаване на излекуването, от което имаме нужда!

Намерете помощ


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Възстановяване

Пристрастеност към мастурбация
Помощ при злоупотреба като дете
Лечение на сексуална пристратеност
Пристрастяване към порно
Мразя живота си
Преживели изнасилване
Преживели сексуална злоупотреба
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Лечение на сексуална пристратеност to My Google!
Add Лечение на сексуална пристратеност to My Yahoo!
XML Feed: Лечение на сексуална пристратеност
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.