Clicky

Бременност в юношеството

Бременност в юношеството

 - В търсене на помощ
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Бременност в юношеството

Бременност в юношеството – реалността
Въпреки, че това е една изключително трудна ситуация за един младеж да се справи с бременност в юношеска възраст, последната статистика сочи, че около 10% от момичетата на 19 и по-малко, забременяват.

Красиво и вълнуващо нещо е да се създаде едно бебе, но това може да е ужасяващо и несигурно време за тийнейджър, който не е планирал да забременее. Много момичета са ужасени да кажат на родителите си, че са бременни, а други имат изключително безотговорни или злоупотребяващи родители, които абсолютно не са прибежище или подкрепа за тяхната бременна тийнейджърка.

В случая на Кристин*, тя е била дълбоко влюбена в гаджето си и вярвала, че ще се оженят някой ден. Приятелят на Кристин и казал, че я обича и той изглеждал като страхотен мъж през цялото време, когато излизали, но той не искал да има нищо общо с Кристин след като тя му казала, че е бременна и, още по-лошо, отричал да е баща на бебето.

За съжаление, биологичният баща често е незаинтересован от брак или бащинство, бъдещата майка тийнейджър е изоставена - като Кристин – във време, в което тя се нуждае най-много от подкрепата на мъж в живота си.


Бременност в юношеството – обмислете вариантите
Ако вие сте изправени пред бременност в тази възраст, това не е време за вземане на решение, без да сте го премислили – добре. Ако сте посъветвани да абортирате вашето бебе, моля не позволявайте да бъдете принудени да правите нещо, за което най-вероятно ще съжалявате през остатъка от живота си. Внимателно обмислете да запазите бебето, или да го дадете за осиновяване на грижовни съпруг и съпруга, които не могат да имат собствени деца.

Животът, който сега носите, е ценен за Бог и Той има план за вашето бебе. Отделете време и вземете решение, с което можете да живеете. Научете повече тук за варианти при бременност в юношеството.


Бременност в юношеството – как можете да продължите?
Независимо дали вече сте взели решение или все още обмисляте какво да правите със своята бременност като тийнейджър и детето, което носите, вие може да се чувствате ядосани, депресирани, виновни, да се срамувате или в безизходица. Може да чувствате, че вашата невинност си е отишла и няма начин живота ви да бъде цялостен отново. Ако имате някои от тези чувства искам да знаете, че има надежда.

Имаше един път, в който една омъжена жена не само беше измъкната от леглото - гола – докато правеше секс с мъж, който не беше съпруга и, но тя беше унизително доведена - публично - при Исус, Божия Син, така че хората можеха да разберат какво ще каже Той за нейния грях. По това време в историята и на мястото, където жената е била уловена да прави секс, беше законно хората да хвърлят камъни върху нея, докарвайки я до безсъзнание и, в крайна сметка, да я убият поради греха и.

Невероятно, Исус не я обвини или не вдигна да хвърли камък по нея. Вместо това, той се обърна към обвинителите и каза: „Нека този, който никога не е съгрешил, да хвърли първия камък.” Един по един тълпата напусна и останаха само жената и Исус. Исус я попита къде бяха отишли обвинителите и и дали някой от тях я е осъдил. Тя отговори, че те не са я осъдили. Тогава Исус каза: „Нито пък аз те осъждам. Иди си и не съгрешавай повече.” (За да прочетете цялата история вж. Йоан 8:3-11.)

Днес вие можете да бъде свободни от вината и срама от това, което се е случило във вашия живот, като се обърнете към Бог и Го помолите да Ви прости.

Открийте повече за това да имаш връзка с Бог!

*името е сменено, за да се запази самоличността


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Въпроси относно развода
Християнско брачно съветване
Комбинирани семейства
Неомъжена жена
Справяне с развода
Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Пораснали деца на алкохолици
Вербална злоупотреба
Справяне с разделянето
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Бременност в юношеството to My Google!
Add Бременност в юношеството to My Yahoo!
XML Feed: Бременност в юношеството
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.