Clicky

Травматично мозъчно нараняване

Травматично мозъчно нараняване

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Травматично мозъчно нараняване

Травматично мозъчно нараняване – лична история
Преди 8 години аз получих травматично мозъчно нараняване в автомобилна катастрофа. Съществуват различни категории наранявания на главата, вариращи от леко (което е моето), до тежки. Леките наранявания на главата също са много сериозни и изтощаващи, но тежките наранявания са изключително изтощителни.

Да се каже, че е разочароващо, страшно и объркващо е грубо омаловажаване. Страданието от травма на главата е абсолютно животопроменящо преживяване. В моя случай и в много други, няма път назад. Аз бях на около 50. Когато бях тийнейджър, постигнах 132 на тест за интелигентност. Преди около месец достигнах 96.

Моята травма на главата също засегна и тези около мен – семейство, работодатели, лекари и приятели. Те възприемаха загубата на моите възможности, забавянето в мисленето ми, промяната в поведението като призив за съчувствие, мързел от моя страна и безброй други „етикети” – някои бяха мили, а повечето не.

Моят собствен живот илюстрира факта, че мозъчната травма е много коварно нараняване, което повечето хора не разбират. То е повреда, в която някои от дефектите са скрити, докато други са абсолютно очевидни. Скрити или явни, те се проявяват по много пагубни начини. Положителното мислене, представянето, утвърждаването и така нататък изобщо не работеха при мен.


Травматично мозъчно нараняване – отчуждаването
След моето травматично мозъчно нараняване, аз преживях почти пълно отчуждение от всички членове на семейството, жена ми се разведе с мен, семейството ми не разбираше, моите приятели изгубиха интерес към мен, дори моята църква ме отчужди. Хората ме отлъчиха. Чувствах се като че ли няма никаква предпазна мрежа или система за подпомагане, на която да разчитам. Сигурен съм, че съм допринесъл за това чрез моите противоречиви поведение и мисли – моя гняв, разочарование, както и безброй други негативни фактори, за които съм виновен. Жена ми се разведе с мен преди две години. Чрез тези и други изпитания, моята увереност и самочувствие се сринаха. Изправих се пред невероятна депресия и мъка по това, което се е случило. Аз лично съм много объркан през по-голяма част от времето.


Травматично мозъчно нараняване – надежда чрез Христос
Моето посвещение на Исус Христос е полезно за мен. Вярвам, че има истински мир в това да знам, че ще завърша в небето някой ден, където Бог ще изцели мен и другите. Аз трябва непрекъснато да чета Библията и старателно да се опитвам да разбера Неговото Слово. Благодаря на Господ, че ми помогна през тези много трудни времена, защото аз не можех да го направя без Него. Лесно е да се довериш на Бог, когато нещата са наред, но толкова трудно, когато моя свят се разпада.

Справянето с това нараняване е наистина болезнено, обезсърчаващо, както и много депресиращо. Открих, че повечето хора нямат никаква представа за нараняванията на главата и мислят, че симулирам. Тъй като аз все още мога да пиша и говоря, те не осъзнават, че имам мозъчна травма, която е толкова много разочароваща за мен. Имал съм седем опита за самоубийство – всеки път със свръхдоза медикаменти. По някаква причина, Бог ме запази жив. Наистина не знам защо, но имам това истинско усещане, че Бог има цел за мен.

Опитвам се да се съсредоточа върху тези библейски пасажи, които изглежда ми помагат:

Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот. - Йоан 3:16

Братя, аз не считам, че съм уловил, но едно правя, - като забравям задното и се простирам към предното, пускам се към прицелната точка за наградата на горното от Бога призвание в Христа Исуса. - Филипяни 3:13-14 n Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците. - Матей 7:7-12

Но Господ каза на Самуила: Не гледай на лицето му, нито на високия му ръст, понеже съм го отхвърлил; защото не е както гледа човек, понеже човек гледа на лице, а Господ гледа на сърце. - 1 Царе 16:7

Намерете Надежда за живот!

Моля посетете www.tbiguide.com уеб сайт. Той отговаря на много основни въпроси и е отличен старт за семейството, настойниците и т.н. Можете да намерите полезни съвети и инструкции относно нараняванията на главата.


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Процесът на скърбене
Менопауза
Неомъжена жена
Самотен родител
Комбинирани семейства
Подкрепа за болните от Алцхаймер
Празно гнездо
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Травматично мозъчно нараняване to My Google!
Add Травматично мозъчно нараняване to My Yahoo!
XML Feed: Травматично мозъчно нараняване
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.