Clicky

Опит за зачеване

Опит за зачеване

 - Здравословно справяне
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Опит за зачеване

Опит за зачеване – силно желание
Желанието може да бъде силно. Много пъти нашите вкусови рецептори не се отказват докато не хапнем този чипс или онова парче шоколад. За една двойка, която се опитва да забременее, думата „желание” дори не започва да описва копнежа, който е толкова силен, че боли. Ако сте имали чест необезопасен секс в продължение на една година без зачеване, тогава вие се вписвате в категорията „безплоден”. Знам, че е неприятна дума, но пациенти, които отговарят на това описание, трябва да обмислят да отидат на лекар за тестове и насоки.

Ако сега започвате пътя на тестовете за безплодие или ако сте към края на лечението, не сте сами. Статистиките показват, че 1 от всеки 6 двойки преживяват някаква форма на стерилитет. Това е съкрушителна статистика. Все пак, въпреки че има толкова много пътуващи по същия път, в това пътуване често се чувстваме толкова самотни.


Опит за зачеване – емоционалната тежест на „опитването”
Повечето двойки казват, че най-трудната част от опитването да заченат е емоционалната тежест. Всеки месец има чувство на очакване, надежда, че може би този месец ще има успех. Често пъти очакването дава път на чувството на провал и отчаяние. Следват тестове, след това лечение, след това цикъл на очакване и надеждата започва отново.


Опит за зачеване – лична история
И така, как може една двойка да върви по пътя на опитването да зачене и да останат стабилни емоционално? Помислете над тази лична история:

„Безплодни? Сигурни ли сте?” Тези думи ни удряха над 7 години на тестове, лекари, лечение и „опитване”. Въпросите постоянно наводняваха съзнанието ми, когато си мислех за възможностите. Някога ще имаме ли деца? Нашата ценност намалява ли, ако ние останем без деца? Дали не правим нещо погрешно?

„Всеки месец чувствата ставаха по-силни и по-трудни. Около четвъртата година на стерилитет разбрах, че е необходимо да променя мисленето си или ще изпадна в депресия. Започнах да осъзнавам, че Бог има цел, позволявайки ни да преминем през този процес. Макар да ми беше трудно да приема това, знаех в сърцето си, че е вярно.

„Ето някои мисли, които ми помогнаха да оцелея по време на този процес:

  • Признайте емоциите и чувствата си на вашия партньор. Говорете открито един с друг за вашите мисли и чувства. Всеки един от вас може да реагира по различен начин на процеса, но безплодието е много по-лесно, когато преминавате заедно през него. Подкрепяйте се взаимно и бъдете много внимателни с емоциите на другия.

  • Намерете лекар, който да се грижи за вас. Доверието във вашия лекар е от жизненоважно значение за резултатите. Трябва да се чувствате спокойни и обгрижвани по време на процеса.

  • Споделете с член на семейството или добър приятел, или се присъединете към група за подкрепа. Срещите с други, които пътуват по същия път, често прави пътуването малко по-лесно.

  • Опитайте се да опазите секса да не стане само механичен, добре премерен във времето влог. Поддържайте романтиката си жива и свежа, планирайки специални излети и почивни дни навън.

  • Помагайте на другите. Намерих едно голямо семейство, което се нуждаеше от моята помощ. Майката беше изтощена от грижите за 5 малки деца. Тя приветстваше помощта ми всеки път, когато можех да я предложа. Понякога емоционално не беше лесно да люлея две бебета да заспят, но това ми помогна да се справя и то запълни този копнеж в духа ми.
„Най-важният инструмент за справяне е да останете надяващи се и благодарни. Единственият начин, по който е възможно това, е чрез Исус Христос. Библията казва: „Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя. Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си. Защото Моето иго е благо, и Моето бреме е леко” (Мат. 11:28-30). Връзката с Исус Христос ми дава надежда и аз продължавам това пътуване на безплодие. Той ми дава сили да продължа - силата да продължавам да опитвам. Той ми дава надежда за бъдещето. Готови ли сте да приемете тази връзка?

Продължавайте да научавате


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Операция Стомашен байпас
Косопад
Справяне със самотата
Хепатит С
Хронична болка
Опит за зачеване
Справяне със смъртта
Хронична умора
Травматично мозъчно нараняване
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Опит за зачеване to My Google!
Add Опит за зачеване to My Yahoo!
XML Feed: Опит за зачеване
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.