Clicky

Abuzul Sexual

Abuzul Sexual

 - Viata care merita traita
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Abuzul Sexual 2
(Citeste Abuzul Sexual Partea I)

Abuzul Sexual – Merita Viata Sa Fie Traita?
Ca o victima a abuzului sexual, poate te intrebi: “Pot sa depasesc trecutul si sa am o viata care merita sa fie traita?” Raspunsul este DA! DA, poti!

Probabil ai auzit de multe ori fraza: “Daca te simti bine, fa-o”. Poate aceasta este modalitatea in care tu ti-ai trait viata. Esti in suspans, facand doar ceea ce te face sa te simti bine, iubit si acceptat. Poate acest lucru inca implica abuzul sau cateva atribute ale abuzului. Nu asa trebuie sa fie viata ta!

Poate deja incepi sa realizezi ca viata inseamna mai mult decat ceea ce ti s-a intamplat ieri. Ca o persoana care a fost abuzata sexual, am cunoscut goliciunea launtrica. Stiu cum te simti cand ai o nevoie profunda de dragoste si acceptare.

Blaise Pascal, un filosof din perioada iluminismului, a recunoscut ca in fiecare fiinta umana exista un gol sau vid cu forma lui Dumnezeu; acel gol poate fi umplut doar de Dumnezeu. Poate ai auzit relatari ale victimelor abuzului sexual, a caror viata a fost schimbata. Poate chiar cunosti pe cineva schimbat – si tanjesti sa fii ca el. Vrei sa mergi inainte trecand peste trecutul tau – vrei sa fii schimbat! Tanjesti dupa o viata de victorie.


Abuzul Sexual – Intelegerea dorului din sufletul tau
Dorul pe care il simti este golul despre care a vorbit Pascal. Numai Dumnezeu poate umple acel gol cu dragostea si acceptarea Sa neconditionata. Mai mult, El doreste sa faca acest lucru. Dumnezeu a devenit om in persoana lui Isus Cristos si a trait printre oameni pentru a se identifica cu noi in umanitatea noastra. El ne numeste “iubiti” si vrea sa experimentam dragostea Sa. In Biblie citim 1 Ioan 3:1, care afirma: “Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu! Si suntem. Lumea nu ne cunoaste pentru ca nu L-a cunoscut nici pe El”. Cand venim la El, Dumnezeu ne accepta exact asa cum suntem.


Abuzul Sexual – Cum Sa Treci De La Supravietuire La Invingere
Ca unul care a trecut prin abuz sexual, iti spun ca poti invinge! Nu este o veste emotionanta? Cum functioneaza biruinta? Pentru inceput, Dumnezeu ne promite ca atunci cand venim la El, primim un semn de nou inceput. In Isus Crisos, devenim creatii noi! 2 Corinteni 5:17 spune: “Caci, daca este cineva in Critos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi”. Cuvantul lui Dumnezeu afirma ca in Isus Cristos noi suntem invingatori. “Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul prin bine” (Romani 12:21). Dumnezeu a facut deja totul pentru noi si ne iubeste exact asa cum suntem.

Ca victima a abuzului sexual, ai trecut prin multe. A invata sa traiesti ca o fiinta nou seamana cu un copil care invata sa mearga. Copilul invata pas cu pas.

Fizic, noi ramanem raniti si vom purta cicatricile cat vom trai. Insa, Dumnezeu ne promite ca va fi cu noi si nu ne va lasa niciodata. “… Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi.” (Evrei 13:5). El este cu noi atunci cand in mintea noastra sunt revocate situatiile de abuz, sau cand mintea, vointa si sentimentele noastre sunt in confuzie si deznadejde. Atunci cand suferim de durere in suflet si condamnare, Dumnezeu este acolo.

Ca oameni abuzati sexual, vom descoperi cat de dificil este sa reconciliem gandurile si sentimentele noastre referitor la dragoste si acceptare. Datorita trecutului nostru, vom trai sentimente care se vor lupta, vor sfasia si ne vor despica mintea si sufletul in doua. Nimeni nu trebuie sa experimenteze lucrurile prin care am trecut noi. Insa, exista speranta.

Fiindca Dumnezeu Si-a trimis Singurul Fiu sa moara pentru noi (Ioan 3:16), putem sti ca avem un pret si valoare. Ca victime ale abuzului sexual, lucrul acesta este greu de crezut – insa este necesar daca vrem sa trecem de la victima la invingator.

Esenta biruintei este sa realizezi ca dragostea si acceptarea sunt fundamentale pentru vindecarea noastra. Nu ne putem vindeca de unii singuri – de fapt, este imposibil! Matei 19:26 spune: “… La oameni lucrul acesta este cu neputinta, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta.”

Invata Mai Multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Recuperare

Tratamentul Pentru Dependenta Sexuala
Dependenta de Masturbare
Victime ale Violului
Dependenta Sexuala
Abuzul Sexual
Dependenta de Pornografie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
 
 
 
Cauta
 
Add Abuzul Sexual to My Google!
Add Abuzul Sexual to My Yahoo!
XML Feed: Abuzul Sexual
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.