Clicky

Adoptia Copilului

Adoptia Copilului

 - Implinirea unui Vis
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Adoptia Copilului 2
(Citeste Adoptia Copilului Partea I)

Adoptia Copilului – O marturie personala
Cuplurile incearca sa inteleaga toate faptele si cifrele intalnite in timpul pregatirii lor pentru adoptia unui copil. Pentru incurajare, faceti cunostinta cu familia Brenners.


Adoptia Copilului – Procesul de adoptie
Neputand avea copii, familia Brenner a luat decizia de a face o adoptie in Noiembrie anului 2002. Prietenii lor au reusit sa adopte o fetita mica din China, asa ca familia Brenner a contactat o agentie specializata in adoptiile din China. Au gasit un asistent social din statul in care locuiau, pentru a se ocupa de cerintele documentelor. Insa, prima incercare a familiei Brenners de a adopta a fost supusa controalelor de context, amprentelor digitale, studiilor de casa, lectiilor si numarului fara sfarsit de documente completate. Informatiile medicale ale familiei Brenner nu au indeplinit criteriile Chinei.

Cuplul a contactat din nou organizatia si in acelasi timp agentia a inceput sa lucreze cu guvernele din Ucraina, Uzbekistan si Nepal. La fel ca si in cazul cu China, sotii Brenner nu au indeplinit criteriile medicale ale Ucrainei. Coruptia din sistemul de adoptie din Uzbekistan a facut ca Nepal sa fie decizia finala, dupa verificarea posibilitatii de adoptie interna.

Procesul lung de adoptie a unei fetite de doua luni din Nepal a inceput in Aprilie 2004. Agentia a dat un acont in bani guvernului din Nepal pentru ca familia sa inceapa procesul de adoptie. Cu nerabdare si emotie, familia Brenner si-a facut bagajele pentru calatorie, si-a reinnoit vizele, si a urmat programul de vaccinare necesar inainte de a vizita o alta tara. Cu trei zile inainte de plecare, guvernul din Nepal a inchis orfelinatul unde era copilul, din cauza traficului de copii si a afacerilor murdare.

Dezamagiti, dar neinfricati, sotii Brenner au primit cateva saptamani mai tarziu un alt telefon pentru a vizita o fetita de un an, pe nume Sushila. Datorita faptului ca traficul de copii a umplut orfelinatele din Nepal, birourile din Katmandu au incetat sa primeasca cereri pentru adoptie la doua zile dupa ce familia Brenner si-a depus actele la ei. Dupa o luna de la ancheta orfelinatelor, guvernul din Nepal si-a redeschis sistemul de adoptie. Atunci regele din Nepal a dizolvat guvernul.


Adoptia Copilului – Rezultatul
Sunt multe obstacole de depasit. Prin Martie 2005, documentele sotilor Brenner erau aproape de expirare. A fost o actiune urgentata de guvernele din Nepal si Statele Unite, pentru a aproba toate formularele necesare cuplului Brenner in adoptia fetitei. In 4 Iunie, anul 2005, sotii Brener au sosit la orfelinatul din Nepal fiind salutati de Sushila care i-a facut sa o iubeasca si mai mult cand i-a strigat: “Mama, Tata!”

“Suntem uimiti de modul in care Dumnezeu a lucrat la vremea Lui. Nu ne place cand El ne raspunde la rugaciune cu “Asteapta”, insa aceasta experienta este o marturie minunata a puterii si minunii Sale” – a spus d-l Brenner.

Daca va ganditi sa incepeti drumul adoptiei, rugati-va impreuna ca familie, pentru a fi siguri ca aceasta este directia in care Dumnezeu vrea sa mergeti. De asemenea, Biblia ne spune ca daca vom cauta mai intai voia lui Dumnezeu, El Se va ingriji de toate celelalte lucruri (Matei 6:33). Dumnezeu va da intelepciune si ajutor celor care Il cauta din toata inima (Ieremia 29:13).

Adoptia este mentionata si in Biblie! Ni se spune ca Dumnezeu ne adopta in familia Sa atunci cand Il primim in inimile noastre (Efeseni 1:5-6; Romani 8:14-17). Aceasta adoptie este posibila pentru fiecare, indiferent de familia, sexul, varsta, nationalitatea sau trecutul sau (Romani 10:9-13) – tututor celor care o vor accepta.

Invata Mai Multe Despre Cum Poti Fi Adoptat in Familia lui Dumnezeu!

Informatie utila si servicii pentru adoptie pot fi gasite la www.bethany.org si www.shaohannahshope.com.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Conflictul in Casatorie
Abuzul Verbal
Femeia Nemaritata
Conflictele in Familie
Depasirea Divortului
Copiii Parintilor Alcoolici
Depasirea Avortului Spontan
Abuzul in Casatorie
Avortul in Faza Tarzie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Adoptia Copilului to My Google!
Add Adoptia Copilului to My Yahoo!
XML Feed: Adoptia Copilului
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.