Clicky

Atacuri de Panica

Atacuri de Panica

 - Prevenirea atacului
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Atacuri de Panica

Atacuri de Panica – Scenariul obinuit
Gandeste-te la acest scenariu obisnuit al atacurilor de panica: te trezesti in miezul noptii cu o senzatie de durere care iti trece prin piept. Este mai mult decat durere – un sentiment teribil de presimtire care te cuprinde in timp ce stai treaz si te intrebi ce se intampla cu tine. Capul incepe sa te doara si imediat apar greturile. Te intrebi daca ai vreun atac de indigestie ... sau ... poate e inima?

Frica iti creste si mai mult durerea. In nevoia disperata de calmare, o trezesti pe sotie sperand ca ea sa te linisteasca. Dimpotriva, ea sare din pat si insista sa mergi la spitalul de urgenta. In timp ce te grabeste spre usa, incepi sa tremuri si sa-ti pierzi rasuflarea. La spital, dupa ce medicul iti face cateva analize de rutina, te anunta ca inima iti este tare ca a unui taur. A murmurat ceva despre atacul de panica? Te trimite acasa cu cateva pastile care sa te calmeze si iti spune sa-l suni dimineata pe medicul de familie pentru mai multe informatii.


Atacuri de Panica – De ce eu?
Fiecare stie ce este atacul de inima si stie ca bolnavul are nevoie urgenta de sustinere si intelegere din partea familiei si prietenilor. Dar ce se intampla cand cineva experimenteaza atacuri de panica?

Multi oameni vad atacurile de panica ca un indicator al slabiciunii sau al unei probleme psihologice, spunand “totul e doar in capul lui”. De multe ori victima unui asemenea atac spune: “De ce eu? Sunt un om puternic, de succes si competent”. Din nefericire, atacurile de panica nu nu fac diferenta intre oameni. De fapt, genul de oameni puternici si tacuti sunt cei mai predispusi la tulburarile de panica.


Atacuri de Panica – Informatie si prevenire
Atacurile de panica sunt reactiile agravate la stres. Acesta este modul in care corpul uman ii atrage atentia omului ca nu face fata situatiilor de stres. Consecintele panicii, de obicei, nu se simt in mijlocul crizei, ci mai tarziu, dupa ce adrenalina si-a facut treaba si si-a lasat cartea de vizita.

Modalitatea obisnuita de abordare a stresului implica atat strategii de comportament, cat si procese de gandire sanatoase. A-ti face timp pentru “a te opri si a mirosi trandafirii”, a invata sa te relaxezi, a face regulat exercitii si a dormi suficient, toate acestea sunt modalitati excelente de stapanire psihica a stresului. La sfarsitul zilei, lasa timp ca mintea sa se detaseze si apoi iarasi sa se concentreze.

Biblia este o sursa de intelepciune divina pentru prevenirea panicii. In Filipeni 4:4-8, Dumnezeu promite pacea Sa tuturor celor care se vor increde in El in mijlocul nenorocirilor si presiunilor zilei: “Bucurati-va intotdeauna in Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va! Blandetea voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii. Domnul este aproape. Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Cristos Isus. Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca.”


Atacuri de Panica – O experienta personala
Am inceput sa simt cum ma strange ceva in piept si am insuficienta respiratorie. M-am gandit: “Oare sa fie atac de inima?” M-a cuprins o frica puternica. Pentru a scapa de aceasta, am plecat de la servici si m-am dus la spital. Desigur, medicii nu au gasit nimic care sa nu fie in regula. Dupa mai multe luni de zile, medicii au ajuns la concluzia ca am avut atacuri de panica.

De-a lungul anilor, am invatat cel mai bine cum pot rezista atacurilor de panica. Am gasit mangaiere prin credinta in Dumnezeu. Isus a zis: “Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.” (Matei 28:20). Sunt linistit sa stiu ca Isus este intotdeauna cu mine – chiar si in timpul atacurilor de panica.

Ma rog imediat lui Dumnezeu. Biblia spune: “Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El Insusi ingrijeste de voi” (1 Petru 5:7). A hotari sa ma incred in loc sa ma tem, nu este deloc usor cand trec printr-un atac de panica. Cand ma rog in timpul atacului de panica, inteleg ca nu sunt singur. Prezenta linistitoare a lui Dumnezeu scoate intepatura atacului.

Daca inca nu-L cunosti pe Domul ca Mantuitor personal, ar trebui sa te gandesti ca atunci cand esti panicat, poti gasi pace in bratele pline de dragoste ale lui Isus. Am ajuns sa-L cunosc pe Domnul prin linistea si eliberarea pe care le-am gasit in citirea Bibliei in vremurile de frica puternica.

Desi frica mea m-a tinut legat in casa, Dumnezeu mi-a atins inima si mi-a dat putere sa ies in afara zonei mele de siguranta. Stiu ca El poate sa faca acelasi lucru si pentru tine.

Invata Mai Multe Despre Experimentarea Pacii lui Dumnezeu!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Vinovatia
Biruieste Frica
Teama de Despartire
Invingerea Depresiei
Sensul Tragediei
Tulburarea Obsesiv-Compulsiva
Avortul in Faza Tarzie
Depasirea Depresiei
Tehnica de Control a Maniei
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Atacuri de Panica to My Google!
Add Atacuri de Panica to My Yahoo!
XML Feed: Atacuri de Panica
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.