Clicky

Bolnavii de Cancer

Bolnavii de Cancer

 - Speranta si Vindecare
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Bolnavii de Cancer

Bolnavii de Cancer – Momente de orbire
Este tipic pentru bolnavii de cancer sa reactioneze socati si neincrezatori cand sunt diagnosticati pentru prima data. Dintr-o data ne distantam urgent de lucrurile de neinchipuit ... suntem atacati la persoana fara avertisment! Cautam dreptatea si strigam: “Este o greseala! Cancerul ma loveste cand totul este atat de bine… Viata este nedreapta!” Suntem prea tineri, probabil rar suntem bolnavi sau poate deja am pierdut din cauza acestei boli un prieten drag sau un membru din familie. Reactionam ca si cum suntem orbiti si devenim incurcati.

Viata este nedreapta. Cancerul este nedrept. Devenim incurcati cand Il asociem pe Dumnezeu cu vreuna din ele. Dumnezeu este suveran peste cancer si ceea ce face El depaseste viata in sine. In “Disappointment with God” 1, Philip Yancey scrie despre un om pe nume Douglas a carui sotie se lupta cu cancerul la piept in metastaza. In tot acest timp, un sofer beat mereu il ranea pe Douglas, lasandu-l in durere si incapabil sa lucreze full-time. In loc sa-si exprime dezamagirea fata de Dumnezeu, sotul i-a zis lui Yancey:

“Am invatat sa privesc dincolo de realitatea fizica a acestei lumi la realitatea spirituala. Eram tentati sa gandim: ‘Viata ar trebui sa fie dreapta pentru ca Dumnezeu este drept’. Insa Dumnezeu nu este viata. Si daca Il confundam pe Dumnezeu cu realitatea fizica a vietii – asteptandu-ma mereu la o sanatate excelenta, de exemplu – atunci singur ma expuneam dezamagirii zdrobitoare. Daca vom dezvolta cu Dumnezeu o relatie separata de imprejurarile vietii, atunci vom fi in stare sa ramanem tari atunci cand realitatea fizica se strica. Putem invata sa ne incredem in Dumnezeu in ciuda tuturor nedreptatilor vietii.”


Bolnavii de Cancer – O vedere scurta
Cancerul ii aseaza pe oameni pe pozitii egale. Indiferent de educatie, venituri sau stiluri de viata, cu totii suntem canditati la cancer. Cancerul nu este o pedeapsa pentru un comportament urat, dar nici sanatatea nu este o rasplata pentru comportamentul bun! Totusi, boala ii “rasplateste” pe toti cu oportunitatea de a se concentra asupra lucrurilor importante din viata.

In mijlocul tratamentelor si analizelor este destul timp pentru a ne concentra asupra promisiunilor, deciziilor si angajamentor. Devinim miopi atunci cand ignoram imbunatatirile zilnice de calmare a durerii, prelungirea vietii si stapanirea bolii. Ar trebui sa luam o hotarare de a ne dezlipi ochii de pe “Marele C” si de a ne concentra asupra puterii pe care o are litera “P” – prietenii care au grija de noi, cum sunt doctorii, oamenii apropiati si familia. Putem adopta o atitudine care este pozitiva. O rugaciune de multumire poate declansa puterea pe care Dumnezeu o promite. “... Iar a Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi...” (Efeseni 3:20)


Bolnavii de Cancer – O vedere distorsionata
Este un obicei raspandit intre medici sa dea “retete” referitoare la procentele de reusita, recuperare si proceduri. Melissa era o tanara frumoasa de 20 de ani cand a fost diagnosticata cu lipomul Hodkin. Chimioterapia i-a dat o recuperare in proportie de 85%. Insa o luna mai tarziu, tumorile au inceput sa creasca. Transplantul de maduva i-a oferit vindecare in proportie de 35% cu 15% sansa ca va scapa de Hodkin. Urmand recidivele care au dus la pneumonie, Melissei i s-a dat “zero” sanse de supravietuire.

Ne ocupam de procentaje ... consultatii, sport, ritmul in care cresc copiii nostri. Unele procentaje sunt distorsionate sau manipulate pentru a servi unui scop. Insa Dumnezeu nu are nevoie de profit pentru a face ceea ce doreste. Atunci cand bolnavul de cancer pierde controlul, doar atunci va realiza ca Dumnezeul infailibil tine toate intr-un control complet. “Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, indurarile Lui nu sunt la capat” (Plangerile 3:22). Exact o saptamana dupa o noapte de rugaciune, Mellisa a inceput sa respire singura. Acum in anul doi de facultate, Mellisa povesteste: “Cand ajungi in locul cel mai de jos in viata, cand nu mai poti face nimic, atunci inveti ca El este in control, Ii dai totul Lui si viata se imbunatateste atat de mult.”


Bolnavii de Cancer – O vedere reinnoita
In loc sa ne vedem bolnavi, infranti sau tulburati, vederea noastra are nevoie sa fie reinnoita. Trebuie sa intelegem ca viata noastra este considerata cat se poate de importanta. Cand intelegem planurile lui Dumnezeu pentru noi (Efeseni 1:4-5), vederea noastra este innoita si ne vedem asa cum ne vede Dumnezeu (Romani 8:38-39)

Gaseste Speranta!

1 Philip Yancey, Disappointment with God (Grand Rapids, MI: Zondervan Publishing House, 1988), pp.182-184.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Durerea Cronica
Incercarea de a Avea Copii
Bolnavii de Cancer
Tratamentul Pentru Cancer
Obezitatea
Incetinirea Procesului de Imbatranire
Oboseala Cronica
Gestionarea Diabetului
Dependenta de Televizor
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Bolnavii de Cancer to My Google!
Add Bolnavii de Cancer to My Yahoo!
XML Feed: Bolnavii de Cancer
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.