Clicky

Caderea Parului

Caderea Parului

 - Depasirea acestei situatii
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Caderea Parului

Caderea Parului – Care este cauza?
Caderea parului este normala pentru fiecare datorita rutinei zilnice normale cum este pieptanarea, perierea si samponarea. De fapt, este normal sa pierzi pe zi pana la 100 fire de par. Totusi, sa-ti cada un numar mai mare decat acesta, in special in varsta tineretii, este probabil ereditar sau posibil datorita unei boli, stresului, medicamentelor sau chiar coafarii parului.

Cea mai obisnuita cauza a caderii parului tine de genetica – iti mostenesti tendinta de a-ti pierde parul de la unul sau ambii parinti. Este numita cadere de par influentata de mama sau tata, ori alopecia (Alopecia este termenul medical pentru caderea parului). Aproape jumatate din oameni au acest tip de cadere a parului cand ajung in jurul varstei de 50 de ani.

Alte cauze raspandite pentru caderea parului includ:

  • Impetigo al scalpului, raspandit la copii
  • Stresul mintal si fizic, sau operatia, boala, temperatura mare.
  • Chimioterapia, folosita pentru a trata celulele cancerigene.
  • Purtarea parului in spate prea strans, de exemplu impletit strans sau legat in coada
  • Imbatranirea. Cu varsta, iti creste tot mai putin par. Firele de par se subtiaza si se rup mai usor.
Cand trebuie cautat tratament? Daca:
  • Caderea parului este mai degraba brusca, decat treptata.
  • Observi caderea parului in cantitati mari dupa pieptanare sau iti cade in smocuri sau cantitati mari.
  • Te ingrijorezi ca un medicament poate cauza pierderea parului.
  • Ai urticarie sau orice schimbare a scalpului cu cadere de par.
  • Vezi urme ale infectiei bacteriale pe scalp, cum ar fi: durere sporita, umflatura, roseata, sensibilitate sau fierbinteala. Cauta tratament daca observi dungi rosii care se extind sau daca ai temperatura de 37.8 °C sau mai mare, fara nici un alt motiv.


Caderea Parului – Tratament si medicamente
Tratamentul pentru pierderea parului include Minoxidil (Rogaine) care poate fi luat fara prescriptie si se aplica de doua ori pe zi. Finasteride (Propecia) poate fi luata doar pe baza de reteta si este in forma de pastile care trebuie luate o data pe zi.

Cand caderea parului este cauzata de medicamente, stres sau lipsa de proteine sau fier, sau chiar datorita coafarii parului, aceasta poate fi prevenita. Evitarea unor medicamente, reducerea stresului, luarea proteinelor adecvate sau fierului prin dieta si folosirea unei coafuri care nu-ti strica parul, pot reduce sau preveni caderea parului. Caderea de par mostenita nu poate fi impiedicata.


Caderea Parului – Lupta pe plan emotional
“Ca si copil, intotdeauna am avut un par frumos si gros, si am sperat ca va ramane asa tot timpul. Cand am crescut si am ajuns la douazeci de ani, am inceput sa observ o pata in varful capului care crestea si se extindea. Cativa din membrii familiei mele erau cheli pe varful capului, asa ca m-am gandit ca in final voi cheli si eu. M-am intristat; parul meu frumos pe tot capul se rarea incetul cu incetul.

De asemenea, am observat o shimbare in atitudinea mea fata de cei care si-au pierdut parul. Am avut compasiune fata de ei si m-am simtit mai putin trist pentru pierderea parului meu. Atatia oameni isi pierd parul datorita tratamentelor serioase cu medicamente cum este chimioterapia. In final am avut o alta perspectiva asupra situatiei mele.

Am realizat ca valoarea unei persoane nu este determinata de parul de pe cap sau aparente. Biblia ne spune ca am fost creati dupa chipul lui Dumnezeu. Fiecare persoana este diferita si unica.

Dumnezeu ne iubeste indiferent cum aratam. “... omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima” (1 Samuel 16:7).

Cand se uita Dumnezeu in inima ta, ce vede acolo?

Biblia spune: “Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?” Dumnezeu ne vede din perspectiva vesniciei. El este mult mai interesat de destinul nostru etern decat de infatisarea noastra fizica. Cand se uita la destinul tau vesnic, ce vede acolo?

Invata Mai Multe Despre Destinul Tau Vesnic!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer
Oboseala Cronica
Durerea Cronica
Obezitatea
Hepatita C
Leziuni Traumatice ale Creierului
Dependenta de Televizor
Tratamentul Pentru Cancer
Incetinirea Procesului de Imbatranire
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Caderea Parului to My Google!
Add Caderea Parului to My Yahoo!
XML Feed: Caderea Parului
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.