Clicky

Confruntare cu Moartea

Confruntare cu Moartea

 - Ajutor pentru cei indurerati
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Confruntare cu Moartea

Confruntarea cu moartea – Experimentata de fiecare
Confruntarea cu moartea este o experienta a vietii pe care nimeni nu o doreste. De multe ori viata se aseamana cu inotul in ocean in timpul mareelor. Chiar daca stim cum sa inotam si sa sarim deasupra valurilor mari la momentul potrivit, cand ne asteptam cel mai putin – atunci ce intampla. Suntem in larg, invartindu-ne si topaind in adancul oceanului cu gura plina de nisip. Daca ne zbatem, ne ia mai mult timp sa iesim la suprafata. Daca plutim in sens cu curentul, iesim direct deasupra. A te lasa sa plutesti atunci cand esti speriat este un lucru greu. Necesita incredere si concentrare. Confruntarea cu moartea unui apropiat drag, este similara. Pentru a face fata, e nevoie de incredere.

Moartea este insotita aproape intotdeauna de intrebari – in special “de ce”. Daca ne confruntam cu propria noastra moarte sau cu moartea unui apropiat drag, cerem raspunsuri. “De ce se intampla aceasta? Ce am facut ca sa merit acest lucru? Exista viata dupa moarte?” Cu cat mai repede invatam sa plutim pe apa – sa ne incredem – cu atat mai usor va fi sa descoperim raspunsurile pe care le cautam.


Confruntarea cu Moartea – Pozitia adevarata
Cand te confrunti cu moartea, solutia este aceeasi indiferent daca moartea este a ta sau a unui apropiat drag tie. Indiferent cat de greu este sa acceptam, trebuie sa intelegem ca moartea este o parte a vietii. Asa cum cineva a spus in gluma, moartea este singurul lucru din viata care vine 100%.

Este de folos sa realizam ca in timp ce trupurile noastre sunt muritoare, toate fiintele umane sunt vesnice – sufletul si duhul nostru nu vor muri niciodata. Duhul nostru – esenta a ceea ce suntem noi – va trai in veci.


Confruntarea cu Moartea – Nu este dragoste mai mare
Confruntarea cu moartea nu a fost o problema pentru Adam si Eva – primii oameni care au trait pe pamant. Totusi, odata ce ei au pacatuit impotriva lui Dumnezeu, lucrurile s-au schimbat. Moartea a fost un rezultat al pacatului neascultarii lui Adam.

Poate ne gandim ca moartea este sfarsitul, insa nu este nici un sfarsit in planul lui Dumnezeu. Cu totii suntem fiinte vesnice din perspectiva lui Dumnezeu. Te-ai intrebat vreodata, de ce in ciuda faptului ca trupul tau imbatraneste, tu nu te simti “in varsta” in interiorul tau. Motivul este ca duhul tau este vesnic. Biblia spune ca Dumnezeu a pus vesnicia in inimile noastre (Eclesiast 3:11).


Confruntarea cu Moartea – Unde este problema?
Confruntarea cu moartea este influentata in mare masura de ceea ce credem despre Isus Cristos. De asemenea, acest lucru afecteaza si locul unde ne vom petrece vesnicia. In dragostea Sa infinita, Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Sau, Isus, sa moara pentru noi. Atunci cand credem in Isus Cristos si intelegem ca EL a murit ca pedeapsa pentru pacatele noastre, avem garantata pentru totdeauna viata vesnica impreuna cu El.

Daca esti un copil al lui Dumnezeu, moartea este o promovare. Vrei sa fii cu Dumnezeu pentru totdeauna? Intelegi ca singura optiune, in afara de aceasta, este separarea vesnica de El? Isus a spus: “... Eu sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai. Si oricine traieste, si crede in Mine, nu va muri niciodata. Crezi lucrul acesta?” (Ioan 11:25-26).

How we respond to the gift of Jesus Christ will determine where we spend eternity. God the Father loves all His creation and He waits on high to bless and redeem us. Psalm 116:15 says, "Precious in the sight of the LORD is the death of his saints." If we know Christ as our personal Savior, we need not fear dying. As for those we love, it becomes our responsibility as believers to pray for the salvation of those who do not know Him. For those who do, death is a celebration - a homecoming!

As we begin to think of ourselves as eternal beings, the realization that there is a future will help us cope with the present circumstances. We begin to ask specific questions concerning eternity. We will be separated from our earthly body and separated from loved ones? Will we see them again? How do we define separation? How do we deal with separation in life and in death? God has a plan for us here on earth. God has a plan for eternity - He reveals it to us.

What about you? Do you know Christ as your Savior today? If you have not yet made that decision, why not do it now.

Felul in care raspunzi la darul lui Isus Cristos va determina locul unde iti vei petrece vesnicia. Dumnezeu Tatal iubeste toata creatia si doreste nespus sa ne binecuvinteze si sa ne ispaseasca. Psalmul 116:15 spune: “Scumpa este inaintea Domnului moartea celor iubiti de El”. Daca Il cunoastem pe Cristos ca Mantuitor personal, nu vom mai avea frica de moarte. Cat despre cei dragi ai nostri, este responsabilitea noastra ca si credinciosi sa ne rugam pentru mantuirea celor care inca nu-L cunosc pe El. Pentru cei care Il cunosc, moartea este o sarbatoare – ca si cum ai merge acasa.

De cand incepem sa ne gandim la noi ca fiinte vesnice, vom realiza ca exista un viitor care ne ajuta sa facem fata imprejurarilor prezente. Incepem sa punem intrebari specifice privitor la vesnicie. Vom fi despartiti de trupul nostru pamantesc si de cei dragi? Ii vom vedea din nou? Cum definim noi despartirea? Cum facem fata despartirii in viata si in moarte? Dumnezeu are un plan pentru noi aici pe pamant. Dumnezeu are un plan si pentru vesnicie – El ni-l descopera.

Cat despre tine? Il cunosti astazi pe Cristos ca Mantuitor personal? Daca inca nu ai luat aceasta decizie, de ce sa nu o faci acum?

Gaseste Aici Ajutor Adevarat!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Sensul Tragediei
Valoare de Sine
Descurajare
Depasirea Avortului Spontan
Avortul in Faza Tarzie
Procesul de Suparare
Confruntare cu Moartea
Tehnica de Control a Maniei
Sentimentul de Singuratate
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Confruntare cu Moartea to My Google!
Add Confruntare cu Moartea to My Yahoo!
XML Feed: Confruntare cu Moartea
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.