Clicky

Confruntarea cu Despartirea

Confruntarea cu Despartirea

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Confruntarea cu Despartirea

Confruntarea cu Despartirea – Durerea si Despartirea
Confruntarea cu despartirea poate fi una din cele mai grele experiente pe care ni le ofera viata. Durerea si despartirea pot fi sinonime. Pentru a depasi durerea, de multe ori cautam sa intelegem ce a produs despartirea, si adesea ii invinovatim pe ceilalti. Insa, adevarul este ca toti vom trai cel putin un fel de despartire in vietile noastre.

Despartirea este definita de Webster ca: a separa, a disocia, a se imprastia, detasat, singur/izolat, singuratic. Este clar ca exista numeroase tipuri de despartire cu care ne putem confrunta. Despartirea poate fi pentru un timp scurt sau pentru toata viata.


Confruntarea cu Despartirea – Pe termen scurt si lung
Confruntarea cu despartirea pentru un timp scurt poate avea loc atunci cand tu sau un om drag de-al tau pleaca in calatorie, merge la razboi sau se muta pentru studii la facultate. Desi aceste circumstante sunt dificile, speranta reintoarcerii acelui om poate face despartirea mult mai usor de depasit. Desi este dureroasa, despartirea pentru o perioada scurta este de obicei naturala si este o durere pe care noi o putem stapani. De exemplu, cand copiii vor creste vor pleca de la parintii lor, pentru a-si forma propriile familii. Ei au plecat din casa lor natala, si totusi raman parte a familiei. Pot fi despartiti fizic, dar familiile sa ramana puternic legati prin telefon, e-mailuri si vizite.

A avea de a face cu despartirea pe un termen mai lung este ceva mult mai dureros. Poate aceasta despartire nu se va rezolva niciodata datorita divortului, mortii sau excomunicarii. Aceasta despartire este insotita de cele mai multe ori de sentimente de excludere, izgonire, izolare sau abandon. Despartirea de lunga durata produce adesea o durere emotionala intensa care este greu de stapanit. Daca suntem despartiti datorita excluderii sau izgonirii, ne simtim de multe ori respinsi sau discriminati. Aceste sentimente pot fi paralizatoare daca nu sunt tratate eficace.


Confruntarea cu Despartirea – Mangaiere in Imbratisare si Acceptare
Atunci cand ne confruntam cu despartirea, se intensifica nevoia noastra de a fi iubiti si acceptati. In timp ce consilierea este extrem de importanta, putem invata singuri sa ne luptam cu despartirea dureroasa. Intelegand modul in care definim imprejurarile si invatand sa selectam si sa luam ce este important pentru noi, invatam sa depasim despartirea. Este posibil sa continuam sa iubim persoana sau situatia care ne-a exclus sau respins? Da, dar este o chestiune de decizie. Cu alte cuvinte, putem continua sa iubim in ciuda durerii personale daca alegem in mod constient sa-l iertam pe cel care ne-a ranit si daca alegem sa-l iubim indiferent de orice. Inseamna aceasta ca relatia va fi restaurata? Nu neaparat, dar putem invata sa facem fata durerii si chiar sa fim mangaiati prin intelegerea noastra si alegerea prioritatilor.


Confruntarea cu Despartirea – Dragostea lui Dumnezeu este raspunsul
La inceputul istoriei, confruntarea cu despartirea a fost experimentata de Dumnezeu. Omul a ales sa se desparta de Dumnezeu prin neascultare (vezi Geneza, capitolul 3). Dumnezeu Isi iubeste creatia si nu vrea sa fie despartit de ea. Dumnezeu doreste sa aiba partasie si o relatie personala cu noi; prioritatea Sa este de a iubi omul. Biblia spune ca Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:7-8). Invatam dragostea de la Dumnezeu si putem stapani astfel durerea noastra prin dragoste.

Depasirea tuturor formelor de despartire este posibila prin dragoste. Dumnezeu ne iubeste in toate imprejurarile. Romani 5:8 spune: “Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Cristos a murit pentru noi”. Ioan 3:16 spune: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”.

Daca suferi acum in urma unei despartiri dureroase, dragostea neconditionata a lui Dumnezeu poate alina o mare parte a durerii pe care o experimentezi. Nu este necesar sa incetam a iubi doar pentru ca suntem despartiti. De multe ori iubim pe cineva, si totusi datorita anumitor fapte sau imprejurari, descoperim ca acea relatie nu este posibila. Fiindca depinde de anumite conditii care trebuie indeplinite, relatia este conditionata.

Dragostea lui Dumnezeu fata de noi este neconditionata, dar daca vrem sa ne bucuram de relatia cu El, este nevoie sa implinim sau sa satisfacem anumite conditii. Mandria, mania sau lipsa smereniei adesea ne impiedica sa ne impacam si sa restabilim relatia cu El. Atunci cand separarea este cauzata de moarte sau de probleme nerezolvate, cum este lipsa pocaintei sau impacarii, va fi dureros.

Suferi acum datorita unei despartiri de nerezolvat? De ce sa nu dai durerea aceea lui Dumnezeu? Daca nu ai avut inainte niciodata o relatie cu El, poti avea una chiar acum. Spune-I doar ca iti pare rau pentru lucrurile care le-ai facut si L-ai ranit sau dezamagit pe El. Spune-I ca vrei sa-ti schimbe viata si sa traiesti potrivit voii Sale pentru tine asa cum este descoperita ea in Cuvantul Sau, Biblia. Depasirea oricarei despartiri este posibila, dar intai de toate cere sa punem capat despartirii noastre de Dumnezeu. Este dorinta Lui. Este si a ta? El este doar la o rugaciune departare.

Impaca-te!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Copiii Parintilor Alcoolici
Avortul in Faza Tarzie
Conflictul in Casatorie
Depasirea Divortului
Depasirea Avortului Spontan
Adoptia Copilului
Abuzul Verbal
Abuzul in Casatorie
Consiliere Crestina de Cuplu
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Confruntarea cu Despartirea to My Google!
Add Confruntarea cu Despartirea to My Yahoo!
XML Feed: Confruntarea cu Despartirea
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.