Clicky

Confruntarea cu Singuratatea

Confruntarea cu Singuratatea

 - Gasirea Unui Prieten Adevarat
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Confruntarea cu Singuratatea

Confruntarea cu Singuratatea – Dezamagita si Parasita
Confruntarea cu singuratatea este de multe ori consecinta infruntarii unei provocari a vietii. S-ar putea ca prietenii tai sa nu inteleaga situatia in care te afli decat daca ei insisi au trecut prin acele imprejurari. Probabil nu inteleg provocarile tale si nu stiu cum te-ar putea ajuta. Prin urmare, prietenii tai cei mai apropiati te pot dezamagi si iti pot intoarce spatele. Prietenii mei au facut-o. Provocarea vietii mele este durerea cronica. Am dezvoltat o boala severa la brat si nu mai puteam lucra la fel cum am lucrat inainte. In ciuda cautarii istovitoare a unui serviciu, a trebuit sa renunt la cariera care imi placea foarte mult.


Confruntarea cu Singuratatea – Devastata si Singura
Desi ma confruntam cu singuratatea, era greu sa nu ma compar cu Iov din Biblie, care a pierdut atatea lucruri pe care eu le aveam. Ca si Iov, am avut prieteni care nu au fost deloc prieteni. La inceput, cineva a fost ca Elifaz si mi-a oferit sfaturi cu declaratii de genul: “Intareste-ti credinta – increde-te doar in Dumnezeu!” Ma incredeam in Dumnezeu. Totusi, raspunsul acesta nu era destul de specific sa ma ajute sa gasesc solutiile de care aveam nevoie atunci. Harul lui Dumnezeu este suficient sa intampine orice nevoie a noastra. Totusi, aceasta nu inseamna ca timpul sau raspunsurile vor fi cum ne asteptam noi. Uitandu-ma in urma, pot vedea ca Dumnezeu a fost de partea mea in toate evenimentele ce au avut loc in timpul acestei vai adanci si intunecate din viata mea. Insa atunci ma luptam sa aud vocea lui Dumnezeu sau sa-L vad la lucru, fiindca raspunsurile nu erau ceea ce cautam sau asteptam.

Mai tarziu, prietenii lui Iov i-au spus sa se verifice pe sine si sa descopere unde a pacatuit si nu s-a pocait de acel pacat. Prietenii mei au facut acelasi lucru. Prietenii lui Iov nu au fost specifici in privinta pacatului lui, insa ai mei au fost. Ei m-au acuzat ca am de fapt alte simptome la brat si au vrut sa obtina fonduri inselatoare de la angajatorul meu si de la stat. Am vrut sa-i intreb cum au ajuns ei la acele concluzii medicale? Am vrut sa-i intreb daca s-au gandit ca toti cei 6 medici care ma tratau ar minti si si-ar pune licentele in pericol pentru mine? Eram foarte ranita ca ei m-ar putea acuza de minciuna si frauda, insa cel mai mult ma gandeam ce vor spune ei despre marturia mea de crestina. Tot ce am putut spune in apararea mea a fost citatul din Proverbe 5:21: “Caci caile omului sunt lamurite inaintea ochilor lui Dumnezeu, si El vede toate cararile lui”. In mod gresit, lumea prea des echivaleaza sanatatea si prosperitatea cu binecuvantarile lui Dumnezeu; iar suferinta si durerea cu judecata lui Dumnezeu.

Am fost devastata atunci cand acest prieteni (care ma cunosteau de mai mult de 25 de ani) au decis sa nu aiba suficienta incredere in onestitatea, integritatea sau marturia mea crestina incat sa nu-mi fie alaturi ca si prieteni. Am fost ranita adanc de respingerea lor. Fiindca acesta era grupul meu social, m-am simtit foarte singura.


Confruntarea cu Singuratatea – Cel care ne intelege
Cand ma confruntam cu singuratatea la cel mai jos nivel, citeam din Biblie. Atunci Scriptura mi-a amintit ca acelasi lucru I s-a intamplat si lui Isus Cristos in ceasul cel mai intunecos din Gradina Ghetsimani (Matei 26:36-46). El a fost complet singur. In urmatoarele zile cand ma simteam descurajata si singura, imi deschideam Biblia si cuvintele parca ieseau in evidenta pe fiecare pagina – cuvinte care erau special puse acolo pentru a ma mangaia in situatia mea. Isus m-a intampinat in nevoia mea, in momentul de durere.

Am fost mangaiata stiind ca Isus a experimentat tot ce am experimentat eu si stie exact cum ma simt. El ne poate alina, fiindca a trecut pe acolo. El promite ca nu ne va lasa, nici nu ne va parasi. El promite ca ne va fi mai aproape decat un frate si ne spune ca daca Il chemam in ajutor, intotdeauna va spune: “Sunt aici!”

Gaseste Ajutor


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Tratamentul Pentru Cancer
Calmarea Durerii Cronice
Menopauza
Caderea Parului
Pancreatita
Dependenta de Televizor
Durerea Cronica
Leziuni Traumatice ale Creierului
Obezitatea
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Confruntarea cu Singuratatea to My Google!
Add Confruntarea cu Singuratatea to My Yahoo!
XML Feed: Confruntarea cu Singuratatea
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.