Clicky

Consiliere Crestina de Cuplu

Consiliere Crestina de Cuplu

 - Ajutor in Mijlocul Necazului
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Consiliere Crestina de Cuplu

Consiliere Crestina de Cuplu – Obiectivele
Consilierea crestina de cuplu este o unealta prin care pot fi ajutati oamenii cu probleme in relatii, si invatati cum sa se inteleaga mai bine unul pe altul si pe Dumnezeu. Poate ne gandim: “Nu am nevoie de consiliere. Imi pot rezolva singur problemele si inca bine.” Insa, daca esti aici, vizitand acest site, esti in situatia in care poti beneficia de o perspectiva din afara. Consilierea crestina maritala te poate ajuta sa vezi ceea ce Dumnezeu vrea de la casatoria ta.

Consilierea crestina de cuplu in general se refera la trei domenii majore: 1) Probleme sau chestiuni generale, cum ar fi comunicarea dificila, pierderea intimitatii, etc. 2) probleme personale care se dezvolta sau au loc in casnicie. 3) pierderea sensului principiilor lui Dumnezeu pentru casatorie.

Nevoia pentru consiliere nu poate fi suficient de accentuata, chiar si pentru crestini, fiindca traim intr-o lume care de multe ori incurajeaza distrugerea casatoriei. Ca si crestini, recunoastem suplimentar prezenta unui dusman, care este la panda pentru a nimici (1 Petru 5:8) casniciile. De la inceput, casatoria a fost parte a planului lui Dumnezeu pentru creatia Lui, iar satan se lupta vehement impotriva acestei traditii pretioase. Daca avem nevoie de dovezi ca suntem in dificultate, trebuie doar sa aruncam o privire asupra ratei de divort atat in cercurile crestine, cat si in cele necrestine.


Consiliere Crestina de Cuplu – Probleme sau Urmari
Consilierea crestina de cuplu cauta sa se adreseze problemelor sau urmarilor. Daca problemele nu sunt rezolvate la timp, ele se pot agrava si aduce o devastare ulterioara a casatoriei. In timp ce problemele sunt obisnuite pentru fiecare casnicie, crestinii au mijloacele necesare rezolvarii lor. Rezolvarea conflictului este ca distrugerea virusului inainte de a ne stoarce trupurile. Un raspuns corespunzator nu poate preveni virusul, dar poate ajuta sa trecem cu bine furtuna si sa devenim mai puternici in urma lui.

Tot asa si in casatorie, este important sa descoperim si sa recunoastem devreme problemele. Consilierea de cuplu atrage atentia spre problemele acestea si ajuta sa fie rezolvate. Problemele predominante includ comunicarea slaba, lipsa apropierii sau intimitatii, plictiseala sau mania.

La radacina multora din aceste probleme este mandria. Deseori credem ca ne putem rezolva singuri problemele. Lucrul acesta poate sa agraveze situatia in casatorie, in special cand unul din parteneri recunoaste nevoia de ajutor, iar celalalt refuza. Biblia ne spune sa ne cercetam pe noi insine (2 Corinteni 13:5). Principiul acesta se refera si la casatorii, asa ca daca sunt chestiuni care cer rezolvare, consilierea este o alegere buna.

Atunci cand sotii Il cauta pe Domnul si sunt deschisi la sfat si intelepciune, ei aduc speranta situatiei lor, si in acelasi timp, arata altora ca Dumnezeu ii poate ajuta.

Problemele pot fi de asemenea relationale, rezultat al faptului ca nu stiu cum sa reactioneze emotional, intelectual sau fizic. Alte probleme serioase care se pot dezvolta sunt minciuna, adulterul, pornografia, ranile emotionale, conditiile mintale, etc. Cand aceste probleme nu sunt tratate, ele reprezinta o posibila amenintare de distrugere a casniciei.


Consiliere Crestina de Cuplu – Principiile lui Dumnezeu pentru casatorie
Consilierea crestina de cuplu ne ajuta sa ne refocalizam asupra prioritatilor noastre. Este usor sa ne distragem atentia si sa pierdem din vedere lucrurile cu adevarat importante. Pe langa faptul ca ne ajuta sa gasim solutii la probleme si urmari, consilierea crestina asigura tehnicile maritale si de construire a relatiei. Oferind porunci din Cuvantul lui Dumnezeu, o buna consiliere crestina de cuplu poate ajuta la “distrugerea” virusului care ne afecteaza sau strica relatiile.

Consilierea maritala crestina ne poate ajuta sa tratam problemele care ameninta sa ne desparta vietile. Ea ne reasigura ca Dumnezeu Se ingrijeste de noi si doreste sa fie in centrul casatoriei noastre. Putem invata principii din Cuvantul lui Dumnezeu care ne vor aduce aminte in viitor de standardele lui Dumnezeu pentru soti si sotii (Efeseni 5:21-23; 1 Petru 3:1-11). Consilierii crestini de cuplu comunica si incurajeaza aceste porunci.

Cum este casatoria ta? Exista vreun virus care ameninta sa te doboare? Are nevoia relatia ta de reajustare? Urmezi tu si sotul/sotia ta exemplul biblic?

Consilierea Crestina si Seculara – Diferentele Intre Ele


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Abuzul in Casatorie
Femeia Nemaritata
Depasirea Avortului Spontan
Consilierea Crestina de Familie
Avortul in Faza Tarzie
Consiliere Crestina de Cuplu
Adoptia Copilului
Conflictul in Casatorie
Depasirea Divortului
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Consiliere Crestina de Cuplu to My Google!
Add Consiliere Crestina de Cuplu to My Yahoo!
XML Feed: Consiliere Crestina de Cuplu
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.