Clicky

Copiii Parintilor Alcoolici

Copiii Parintilor Alcoolici

 - Copiii Parintilor Alcoolici
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Copiii Parintilor Alcoolici

Copiii Parintilor Alcoolici – Viata de acasa
Multi copii ai parintilor alcoolici au crescut luptandu-se cu alcoolismul parintilor. Este intelept sa studiem efectele pe care acest mod de viata le are asupra copiilor, pentru a vedea cum putem repara ceea ce a fost gresit. O copilarie nefericita are consecinte de lunga durata care continua si in maturitate.

  • Discretia – Cand cresti intr-o familie de parinti alcoolici, esti tentat sa crezi ca familia ta este singura care are probleme cu alcoolismul.

  • Adaptarile personalitatii – Unii copii devin oameni care produc necazuri, iar altii devin clovnii familiei. Alti copii pot deveni pasnici sau foarte placuti, adaptandu-se la orice schimbare fara nici o problema. Unii devin responabili, adulti in miniatura. Toate aceste trasaturi ale comportamentului sunt deprinderi pe care copilul le dezvolta ca mijloc de lupta si supravietuire in viata din familia de alcoolici.

  • Abuzul - Copii crescuti intr-o casa de alcoolici sufera adesea de abuz psihic, sexual sau emotional. Mama mea era genul de mama iubitoare cand era treaza, dar atunci cand cadea sub influenta alcoolului devenea manioasa, certareata si abuziva verbal.

  • Invinovatirea - Unii parinti arunca vina pentru betia lor asupra copiilor, iar copii pot lua aceasta vina asupra lor total nejustificat. Viata intr-o casa de alcoolici de multe ori este plina de dezamagiri, minciuni si numeroase promisiuni neimplinite. Aceasta ii face pe copii sa nu aiba incredere, sa-si formeze aptitudini slabe de comunicare si sa aiba o dezvoltare a intimitatii deformata. De multe ori au anumite anxietati datorita lipsei de control al imprejurarilor, temeri legate de lucrurile nesigure in viata lor si vinovatie legata de sentimentul lor de responsabilitate fata de faptele parintilor lor.


Copiii Parintilor Alcoolici – Probleme de Comportament
In cazul copiilor cu parinti alcoolici, comportamentul de depasire a problemelor din copilarie continua adesea si in viata de adult. Clovnul familiei poate continua sa fie foarte distractiv, dar iresponsabil. Cel care produce necazuri poate avea probleme financiare sau cu legea. Persoana pasiva poate continua sa aiba probleme in relationare. Persoana super responsabila poate creste un adult care pretinde mereu perfectiune de la sine si de la cei din jur, facand o adevarata tragedie din tot ce este mai putin perfect. Din pacate, aceasta este categoria in care am cazut eu. M-am simtit neiubit, neatragator, un ratat si incompetent, fiindca niciodata nu m-am putut ridica la nivelul asteptarilor. Acestea erau asteptari nerealistice pe care mi le-am facut, crezand ca si altii le au de la mine. Multi copiii ai parintilor alcoolici, cand devin adulti, au o imagine de sine negativa, nu se pot bucura de viata, au o atitudine foarte serioasa si severa fata de sine, cat si o constanta nevoie de a cauta aprobarea celorlalti, in incearcarea de a li se confirma ca sunt oameni buni.


Copiii Parintilor Alcoolici – Cautarea ajutorului
Invata despre alcoolism si efectele acestuia asupra membrilor familiei.

  • Cauta sprijin. Spune altora despre sentimentele si experientele tale, pentru a constientiza obiceiurile rele de comporament si modul in care pot fi depasite.

  • d Invata sa zidesti pe lucrurile pe care le faci bine. Multi ani m-am luptat cu imaginea de sine si dorinta de a place oamenilor. M-am rugat lui Dumnezeu sa ma invete sa fac diferenta intre smerenia autentica, mandria si valoarea de sine corespunzatoare. Am stiut ca am nevoie sa aflu despre dragostea lui Dumnezeu pentru a ma vindeca de ranile mele adanci si a avea un sentiment adecvat de valoare de sine. Am inceput sa ma rog ca Dumnezeu sa ma ajute sa inteleg cu adevarat dragostea Sa, si sa ma incred in faptul ca ma accepta pe deplin.

    • Dumnezeu a fost foarte credincios cu mine si a inceput sa-mi descopere dragostea Sa. Dupa ce am studiat, am realizat ca adancimea dragostei lui Dumnezeu pentru mine a fost descoperita in faptele Sale, moartea lui Cristos pe cruce ca substituitor al meu. “Dragostea lui Dumnezeu fata de noi si-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El. Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi, si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre” (1 Ioan 4:9-10). Sangele lui Cristos platit in intregime pentru pacatele noastre si continua sa ne elibereze de vinovatie. Suntem iubiti profund, complet iertati (ieri, astazi si maine), oameni in care Dumnezeu Isi gaseste placere si acceptati de Dumnezeu pe deplin prin sangele lui Cristos, darul mantuirii noastre.

Invata Mai Multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Femeia Nemaritata
Avortul in Faza Tarzie
Depasirea Avortului Spontan
Consiliere Crestina de Cuplu
Depasirea Divortului
Abuzul Verbal
Adoptia Copilului
Conflictul in Casatorie
Abuzul in Casatorie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Copiii Parintilor Alcoolici to My Google!
Add Copiii Parintilor Alcoolici to My Yahoo!
XML Feed: Copiii Parintilor Alcoolici
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.